2020.06.23. 17:58:11 11764 340

Így tartsd életben szobanövényeidet a nyaralásod alatt!
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Általában keményen meg kell dolgoznunk azért, hogy szép szobanövények gazdagítsák élettereinket. Ha elindulunk nyaralni, nem akarjuk, hogy a növényeink megszenvedjék a távollétünket. Amikor nincs kire bízni az öntözést, készüljünk következetes öntözési ütemtervvel!

Vitorlavirág - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Vitorlavirág

Természetesen illik minden növény vízigényét ismernünk és ennek alapján kialakítanunk azt a módszert, ami életben fogja tartani hazaérkezésünkig:

Amíg a kevésbé vízigényes növényeknek az is elegendő, ha elutazásunk előtt alaposan megöntözzük és a helyiség árnyékosabb részébe visszük, addig a kényesebb példányok extra feladatokat adhatnak nekünk.

1. „Vízszőnyeges” vízellátás

A jó vízelvezető képességgel rendelkező (azaz nem kerámia és agyag) cserepek esetén alkalmazható a következő: Töltsük fel a mosogatót vagy a kádat egy kevés vízzel, és tegyünk bele egy törülközőt, ami nem csak a karcolások ellen fog védeni. Arra kell figyelnünk, hogy a törölköző egyik széle mindvégig érjen majd bele a vízbe, míg a másik része lógjon át a mosogató melletti (vízcsepegtető) tálcára. A szőnyeg felveszi gyakorlatilag elvezetve azt a gyökerekig, ezáltal a növényt akár egy hétig hidratálva tartja.

Vigyázzunk, ha növényeinknek sok napfényre van szüksége, ne tartsuk azokat a sötét fürdőszobában!

2. Ideiglenes vízellátó rendszer pamutfonalból

Ehhez szükség lesz egy nagy víztartályra – ez például lehet váza vagy vödör is - és néhány pamutkötélre. A vízzel megtöltött edényt állítsuk fel egy sámlira, és e köré csoportosítsuk a vízigényes növényeinket. Vágjunk egy-egy darabot a pamutfonalból, amely elég hosszú ahhoz, hogy az egyik vége leérjen a tartály aljáig, míg a másik végének el kell érnie néhány centiméterre a növény talajának felszíne alá. Ügyeljünk arra, hogy eközben ne sértsük meg a növény gyökereit. A pamutkötél lassan át fogja vezetni a vizet a tartályból az edénybe, folyamatos nedvességtartalmat biztosítva a talajban.

+1 Állandó vízellátó rendszer pamutfonalból

Főként a nehezen elérhető helyeken található növények számára az előző módszer átalakítható hosszú távú megoldássá is. Annyi módosítás szükséges, hogy a fonal a cserép alján található öntöző lyukak egyikén vezetendő be a virágföldbe.

A kötvényt egy héten belül küldjük e-mailen a neked@proaktivdirekt.com címről. Kérjük tedd ezt a címet a leveleződ címjegyzékébe, hogy megkapd. Elolvastam és elfogadom a biztosítási feltételeket, igénylem az ingyenes Colonnade baleset-biztosítást. Hozzájárulok, hogy az Colonnade vagy megbízottja a biztosítási ajánlataival telefonon megkeressen. Hozzájárulásodat visszavonhatod a Colonnade címére (1388 Budapest, Pf. 14.) küldött levélben vagy telefonon: 801-0801. Letöltöm a biztosítási feltételeket.

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...

További cikkek a témában