2021.09.03. 15:20:49 6383 217

Így őrizheted meg a hüvelyflórád egyensúlyát
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Minden nő számára elengedhetetlen a hüvelyflóra egyensúlyának egészséges fenntartása, ugyanis annak felborulásával egyidőben elveszíthetjük az intim zóna „harmóniáját”. Mit tehetünk annak érdekében, hogy megőrizzük a hüvelyflóra érzékeny egyensúlyát? Hoztunk néhány tippet, amire érdemes odafigyelni ennek érdekében.

Női bajok - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Női bajok

Dr. Heather Bartos szülész-nőgyógyász szerint a hüvely akkor a legegészségesebb, ha a pH-értéke alacsonyabb, mint a test többi részéé. Ez szuper hír, de mit is mér a pH? Egy 0-14-ig terjedő skálán állapítják meg, hogy valami savas vagy lúgos. Ami a 7-es érték alatt van az savas, és ami fölötte, az pedig lúgos. Akkor egészséges a hüvelyflóránk, ha ez az érték 3,8 és 4,5 között van. Ez a savasság pedig abban segíti a hüvelyflóra működését, hogy az egyensúlyért felelős baktériumok maradjanak a szervezetben, ne pedig a káros mikrobák. Az egészséges és egyensúlyban lévő hüvelynek nincs „szaga”, nem piros, nem duzzadt és nincsenek rajta kiütések. Lényegében az egyensúlyért a Lactobacillusok felelnek, feladatuk, hogy megvédjék az intim testrészt a kártékony kórokozók megtelepedésétől.

Mit tehetsz a hüvelyflóra egyensúlyáért?

Mi nők szeretjük az illatokat, ezért mindenből illatosat veszünk. Azonban az intim védelmünk érdekében jobban tesszük, ha kerüljük a kemikáliákat. Ezek az anyagok károsíthatják a hüvelyflóránkat, ami sokszor megtalálható öblítőszerekben, intim lemosókban, illatosított tamponokban, betétekben, de a törlőkendőkben és síkosítókban is egyaránt. Érdemes kerülni az aktív intim zuhanyt is, ezt csak akkor tanácsos alkalmazni, ha a szakorvos ezt ajánlja. pH-érték romboló lehet még a túl szoros fehérnemű, a gyakori partnercsere, az antibiotikum-kúra, a rossz irányba végzett törlés (Wc használat után) és sajnos a stressz is.
Ezek elkerülése mellett érdemes olyan ételeket, italokat fogyasztani, amelyek hozzájárulhatnak a hüvelyflóra egyensúlyának megőrzéséhez. Ilyenek lehetnek, például a kefirek, a probiotikus joghurtok, a savanyú káposzta, a csemege uborka és az áfonyalé. Összességében, ha ezekre az aprónak hitt dolgokra odafigyelünk, sokat tehetünk az „intim nyugodtság” érdekében. Tipp: Ha már adott a baj, használjunk olyan tejsavtartalmú hüvelykrémet, ami nemcsak a pH-értéket állítja helyre, hanem más egyéb összetevőket is tartalmaz, ami segíti a Lactobacillusok szaporodását.

Forrás: hazipatika.com

A kötvényt egy héten belül küldjük e-mailen a neked@proaktivdirekt.com címről. Kérjük tedd ezt a címet a leveleződ címjegyzékébe, hogy megkapd. Elolvastam és elfogadom a biztosítási feltételeket, igénylem az ingyenes Colonnade baleset-biztosítást. Hozzájárulok, hogy az Colonnade vagy megbízottja a biztosítási ajánlataival telefonon megkeressen. Hozzájárulásodat visszavonhatod a Colonnade címére (1388 Budapest, Pf. 14.) küldött levélben vagy telefonon: 801-0801. Letöltöm a biztosítási feltételeket.

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...