2021.08.15. 08:31:22 9598 259

Így öntözd helyesen a növényeid!
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

A nyári hőségben sokszor elég pár nap ahhoz, hogy a növényeink kipusztuljanak. Ezért ebben az időszakban különösen érdemes odafigyelni a locsolásukra. Igen ám, de mikor a legjobb, és hogyan érdemes locsolni? Ezeknek a kérdéseknek a megválaszolására hoztunk néhány praktikát mindazoknak, akik nem tudják pontosan hogyan is öntözzék a növényeiket!

Locsolás nyaralás előtt - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Locsolás nyaralás előtt

Mikor öntözzünk?

Van, aki azt mondja reggel szabad, és van, aki szerint este célszerű. Azonban az igazság az, hogy lényegében ez sok mindentől függhet. Reggel ajánlatosabb, de ezt is csak akkor, ha olyan slaggal végezzük az öntözést, ami permetezve szórja a vizet, mert így könnyebben megszáradnak a levelek, és nem ragadnak rá a gombákat hordozó spórák. Aggodalomra viszont semmi ok, nem baj, ha csak este van időnk a locsolásra. Ugyanis este is lehet, csak figyeljünk rá, hogy ilyenkor a víz közvetlenül a gyökérzónába kerüljön. Érdemes tudni, hogy nem minden növény szereti hasonló módon megkapni az öntözést. A magaságyást például érdemes naponta legalább kétszer locsolni. A fákat virágzás alatt elegendő naponta egyszer, de a termés idején nagyobb vízigényre van szüksége. Az egynyári növények általában jól bírják a napfényt, ezért is ültetik őket leginkább balkonládákba. Semmi más dolgunk nincs, csak ügyeljünk a rendszeres locsolásra és arra, hogy ne álljon alatta a víz. A legtöbb esetben a növény fajtája határozza meg a vízpótlási igényt, ezért minden esetben tájékozódjunk a növényünk igényeiről.

Extra tippek a helyes öntözésért

  • Erős szélben ne locsoljunk.
  • A szél a vizet elfújja, és a maradékot gyorsan elpárologtatja.
  • A lehető legjobb módszer a csepegtetéses öntözés.
  • Ne legyen magas a vízsugár ereje.
  • Gyűjtsünk esővizet, vagy állítsunk fel egy esővízgyűjtőt. A növényeink meghálálják.
  • A gyepet hetente kétszer áztassuk el alaposan, felesleges naponta keveset locsolni.
  • Vízigényes növényeket hetente kétszer érdemes alaposan meglocsolni, és hatásos praktika a párolgás lassítására talajtakarást alkalmazni.
  • Érdemes öntözőrendszert kialakítani, igazán hasznos például egy hosszú utazás esetében.

Forrás: agrarszektor.hu

A kötvényt egy héten belül küldjük e-mailen a neked@proaktivdirekt.com címről. Kérjük tedd ezt a címet a leveleződ címjegyzékébe, hogy megkapd. Elolvastam és elfogadom a biztosítási feltételeket, igénylem az ingyenes Colonnade baleset-biztosítást. Hozzájárulok, hogy az Colonnade vagy megbízottja a biztosítási ajánlataival telefonon megkeressen. Hozzájárulásodat visszavonhatod a Colonnade címére (1388 Budapest, Pf. 14.) küldött levélben vagy telefonon: 801-0801. Letöltöm a biztosítási feltételeket.

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...