2017.05.21. 11:00:54 12164 318

Így mosd az újat! – Tipp új ruha mosásához
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Találtál egy remek darabot, csinos, jól áll és ráadásul még jó áron is sikerült hozzájutni! Mindig ilyen nyári ruhára vágytál! Aztán jön az első mosás, ami után nem kifejezetten azt kapod, amit vártál. Az új szerzemény veszített színéből, rugalmasságából. Tehetünk valamit, hogy ez ne így legyen?

Új ruha - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Új ruha

Mindig van megoldás, így most is! Erre figyelj az új ruhák mosásakor!

Először is: tényleg mosd ki!

Nagyon fontos, hogy az első viselés előtt mindig mosd ki az új ruhádat! Ez azért is lényeges, mert a ruha készítésekor olyan anyagokat is használhattak, amelyek irritálhatják az érzékenyebb bőrűeket.

Így mosd az újat!

Ha ezekre figyelsz, az új sokáig új marad majd, és a régi ruhák sem veszik át az új szerzemény színét.

Válaszd el!

Az új, színes ruhát mindig külön mosd a többitől! Ha mosás előtt beáztatod egy kis szappanos vízbe, máris veszít egy kicsit a színéből, a mosás így biztonságosabb lehet.

Ha vegyítenéd!

Ha úgy gondolod, pazarlás lenne egyetlen ruhadarabot betenni a mosógépbe, és az új ruhádat inkább a régiekkel mosnád ki, semmiképp ne vegyítsd a színes újat a világos színű régiekkel! Inkább egy adag sötét ruha közé rakd, azokra kevésbé veszélyes!:-)

Forrás: haushaltstipps.net

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...