2018.11.26. 18:01:01 10888 324

Így lomtalaníts karácsony előtt!
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Mielőtt a karácsonyi dekorálási láz kitör rajtad, érdemes egy kicsit szortírozni. A szokásos karácsony előtti nagytakarítást, kösd össze egy kis lomtalanítással. Semmi szükség nincs arra, hogy egy kirakodó vásárra emlékeztessen a nappalid, és alig férjetek el.

Karácsonyi hangulat - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Karácsonyi hangulat

A kevesebb néha több

Sokkal jobban érvényesül egy-egy dekoráció, ha nincs telezsúfolva a fal vagy a polc. Ha az otthonod csinosításáról van szó, akkor mindenképpen a kevesebb több elv szerint érdemes haladnod. A negatív tér használata már régóta trend a különböző design területeken a grafikától elkezdve a lakberendezésig. Használd ki te is ezt a stílus irányzatot. Meglátod, nem fogod megbánni: sokkal rendezettebbnek tűnik majd az otthonod és könnyebb lesz takarítani is.

Mi a lényege?

A minimalista, negatív tér használat annyit tesz, hogy nem használjuk ki a teret maximálisan, legalábbis első ránézésre. A hangsúlyos dekoráció köré nem helyezünk el más apró csetreszeket csak azért, mert még fér oda valami, hagyjuk, hogy önmagában töltse meg a teret.

A nagyobb polcokon is érdemes betartani a „maximum 3” szabályt, amelyet nagyon hasznosnak tartottunk, amikor a goodhouskeeping.com oldalán olvastuk. Maximum három darab dekoratív elem lehet a polcon. Kivéve persze a könyvespolcokat. :) Ezt a lakberendezési trükköt karácsonykor se rúgd fel, inkább helyezd addig az általános dekorációdat egy cipősdobozba, és tedd félre az ünnepek végéig – mondjuk arra a helyre, ahol a karácsonyi dekort őrizgetted az év során.

Mi legyen a felesleges kacattal?

Jó kérdés. Van, amihez azért ragaszkodunk, mert érzelmi szálak fűznek minket hozzá, egy szép emlék. Van, amit szimplán csak sajnálnánk kidobni, mert drága volt. Azonban változik az életünk, változnak a trendek. Ha egy nagyon szép emlék miatt nem tudsz megválni valamitől, próbáld ki ezt a trükköt: fotózd le, majd ajándékozd el. Ha nem megy, akkor tedd el egy dobozba, amit elrejthetsz a szekrény aljába vagy az ágy alá, esetleg a padlásra.

Ha túl sok ilyen holmid van, és hajlamos vagy a gyűjtögetésre, akkor viszont azt javasoljuk, hogy ne tegyél el semmit, vagy maximáld 3 holmiban, amit még félretehetsz, és fél évente lomtalaníts. Gyakorolnod kell az elengedést! :) (Csak, hogy a dolog lelki hátteréről is beszéljünk egy kicsit.)

A kötvényt egy héten belül küldjük e-mailen a neked@proaktivdirekt.com címről. Kérjük tedd ezt a címet a leveleződ címjegyzékébe, hogy megkapd. Elolvastam és elfogadom a biztosítási feltételeket, igénylem az ingyenes Colonnade baleset-biztosítást. Hozzájárulok, hogy az Colonnade vagy megbízottja a biztosítási ajánlataival telefonon megkeressen. Hozzájárulásodat visszavonhatod a Colonnade címére (1388 Budapest, Pf. 14.) küldött levélben vagy telefonon: 801-0801. Letöltöm a biztosítási feltételeket.

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...