2020.11.03. 17:00:01 10703 235

Így lesz gyorsabb a takarítás
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Érthető, ha nincs kedvünk hozzá, mégis időről időre érdemes nekiállni egy nagyobb takarításnak. Viszont, ha praktikusan végzed, könnyedén lerövidítheted, ugyanolyan hatékonyság mellett. Sőt, bizonyos tippek még a végeredményt sikerét is növelik!

Porszívózás - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Porszívózás

Temérdek időt megspórolhatsz, ha okosan állsz neki az otthonod kitakarításának. Ehhez a legkézenfekvőbb ötleteket összegyűjtöttük!

Előbb a rend, aztán a tisztaság!

A sorrend nem fontossági, hanem időbeni: előbb rakj rendet és csak utána állj neki a tisztaság előteremtésének! Ha különválasztod a folyamatokat, akkor jóval egyszerűbb dolgod lesz és gyorsabban haladsz majd, ráadásul nem marad félbe egy felmosás vagy portörlés azért, mert közben valamit el kell tenned. Utóbbival egyébként a már letisztított felületek is újra elkoszolódhatnak, ezért sem jó kombinálni a pakolást a tisztítással.

Tartsd a helyes irány!

Mindig fentről lefelé takaríts, mert a gravitáció különben igen nagy ellenséged lesz. Csak képzeld el, hogy a felmosott padló fölött nekiállsz sütőt suvickolni… Szóval kezd nyugodtan a fenti sarkok pókhálóival, majd jöhet a polcok, szekrények teteje, az ablakok és így tovább lefelé. Horizontálisan is érdemes dönteni, hogy merre haladsz és az irányt tartani, így nem marad ki semmi.

A fenti mezsgyéken haladva alakítsd ki a rutinod és tartsd is hozzá magad mindig! Egy-két alkalom után már tökéletes rendszerben haladsz majd a munkával.

Alkalmazz apró trükköket a nagy egészért!

Sok pici takarítás sokkal eredményesebb és kevesebb időt vesz el, mintha csak igen ritkán állnál neki és akkor takarítanál egy hatalmasat. A ritka nagytakarítás nem teremt igazán tisztaságot a mindennapokban, hiszen nem marad fenn a higiénikus állapot pár nap vagy hét után, ráadásul kimerítőbb és képes megutáltatni veled az egész folyamatot.

Legyenek meg a megfelelő eszközeid!

Nem kell mindenre valami speciális takarítószer vagy eszköz, de az alapvető dolgok legyenek kéznél, jó minőségben. Legyen egy jó porszívód, egy kényelmes felmosód, néhány erősen nedvszívó rongy, szivacs és mikroszálas törlőkendő, gumikesztyű és néhány környezet és felületbarát tisztítószer, úgy, mint szódabikarbóna, ecet, citromsav. Ezekkel már közel az összes szennyeződést sikeresen leküzdheted a háztartásban!

A kötvényt egy héten belül küldjük e-mailen a neked@proaktivdirekt.com címről. Kérjük tedd ezt a címet a leveleződ címjegyzékébe, hogy megkapd. Elolvastam és elfogadom a biztosítási feltételeket, igénylem az ingyenes Colonnade baleset-biztosítást. Hozzájárulok, hogy az Colonnade vagy megbízottja a biztosítási ajánlataival telefonon megkeressen. Hozzájárulásodat visszavonhatod a Colonnade címére (1388 Budapest, Pf. 14.) küldött levélben vagy telefonon: 801-0801. Letöltöm a biztosítási feltételeket.

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...