2015.07.18. 10:31:48 8992 270

Így lehetne békésebb az életünk – 5 dolog, ami nehezen kerül a kukába
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Senki nem tudja mi az oka, még a brit kutatók sem fejtették meg azt a rejtélyt, hogy vajon miért vannak az Életünkben olyan dolgok, amik bődületesen nehezen jutnak el a szemetesig. Nem azért mert nehezek, vagy mert ragaszkodnánk hozzájuk. Egyszerűen csak… csak. Pedig eljönne a világbéke, ha ez a dolog megoldódna.

Üres guriga - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Üres guriga

Apróságok ezek, de néha akkora bosszúságot tudnak okozni…:-)

1. számú versenyző: az a bizonyos WC-papír guriga

Nem, nem az, ami még tele van. Hanem az, amin már maximum egyetlen egy árva lap díszeleg. Vagy egy se. De a guriga még mindig ott van a WC-papír tartón. Nem érti senki, hogy az előző használó, aki nyilván látta, hogy mi a helyzet, miért hagyta ott? Talán az abszolút takarékosságra törekszik, és a guriga további felhasználása akar ösztönözni? Netán elfelejtette a nagy „munkában”? Esetleg gonosz kis manók voltak? Érthetetlen!

2. számú versenyző: üres ásványvizes flakon

Bevallom, ezt a jelenséget egész közelről ismerem. Az elkövetőjét meg pláne… de még így sem tudom, miért történik így. Talán túl nagy macera levenni a kupakot, összegyűrni az üveget és kidobni a kukába? Magam sem értem…:-)

3. számú versenyző: a tejes doboz

A tejet mindig tedd vissza a hűtőbe! Ez tiszta sor. De az üres dobozt? Miért is? Nincs is annál bosszantóbb, mint amikor a forró kávédba igyekszel önteni egy kis hideg tejet, amit a hűtőből veszel elő. Ami ráadásul az utolsó doboz… és bumm… és jön egy csepp… aztán semmi… Ha ez reggel, késésben, egy valamiért fontos nap előtt fordul elő velünk, akkor az még szörnyűbb…:-)

4. számú versenyző: Amit a joghurtos vödrök rejtenek

Na, az néhanapján a nagy semmi. Hasonló a szituáció, mint a tejes doboz esetében. De ott még annyi mentségünk van, hogy a doboz nem átlátszó, és nem is látunk bele, így hihetnénk azt, hogy egy cseppnél több van benne. De a joghurtos doboznál, vödörnél nem ez a helyzet. Ott tisztán látszik, hogy az már bizony teljesen üres. Akkor mégis milyen sötét gondolatok jártak annak a fejében, aki visszarakta az üres dobozt? Na jó, egy kiskanálnyi maradt bent. Talán kóstolónak gondolta?

5. számú versenyző: Fogkrém, az utolsó cseppig

Ugye veletek is előfordult már, hogy valahogy mindig elmaradt a fogkrémvétel, és már a tubus utolsó utáni adagot próbáltad kipréselni a tubusból. Aztán lett új fogkrém, de a régi is ott maradt. Sokáig. Pedig már üres volt. Mígnem, hosszú napok, hetek múltán, jött egy bátor hős, aki életét nem féltve, minden bátorságát bevetve kihajította az üres csomagolást. De miért kellett erre ennyit várni?

Összeállította: ssz

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...

További cikkek a témában

Soha többé piszok! – Így lesz tisztább a kerti munka a körmöd számára is!

A kertben való kapirgálás, ásás, ültetés, gyomlálás sokaknak a relax és a kikapcsolódás egyik fajtája, mind fizikai, mind szellemi értelemben. Egyrészt megmozgat, az egész napos üldögélés, álldogálás után jól esik guggolni, hajolni, jönni, menni. Másrészt a madárcsicsergés, a szellő susogása, a tudat, hogy amit most teszünk, abból néhány hét, hónap alatt milyen finomságok születnek majd, a lelkünket is simogatja.

Könnyű narancskrémleves, melegen vagy hidegen

Ha a narancsra gondolunk, akkor az első szó, ami eszünkbe juthat, az a C-vitamin. Azonban ez a pompás gyümölcs sokkal többet is kínál számunkra az immunrendszert erőteljesen támogató C-vitamin-tartalomnál. Tartalmaz olyan anyagokat is, melyek megelőzhetik vagy késleltethetik a krónikus betegségeket – ilyenek a kálium és a foszfor. Fogyasztásával megakadályozható a kiszáradás, elősegíti az emésztést, segít a méregtelenítésben, szabályozza a vércukorszintet, csökkenti a hasi zsírt. Érdemes a sokak által kedvelt és bevett reggeli rituálévá formálódott narancsléfogyasztás mellé beékelni néhány új receptet is. Például egy finom narancskrémlevest.

3+1 visszautasíthatatlan és egyszerű szendvicskrém reggelire és/vagy uzsonnára

A reggeli gyors készülődés közepette, valamint munkából hazaérkezve ugyancsak jól eshetnek a pofonegyszerűen elkészíthető szendvicsek. Ezekhez a hétköznapi harapnivalókként és vendégváró falatokként ugyancsak helytálló mindenki-kedvence szendókhoz kínálunk most néhány otthon elkészíthető krémet.