2019.02.08. 17:21:54 10073 298

Így legyen hosszú életű az ágyneműd mosás és szárítás után is!
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Kevés olyan jó érzés van, mint amikor a friss illatú, ropogós ágynemű között hajthatjuk álomra a fejünket. Miért vagyunk mégis hajlamosak elnapolni az ágyneműcserét? Főleg, amikor tudjuk, hogy az éjszakai alvás során az ágynemű átveszi bőrünkről a baktériumokat, az elhalt hámsejteket és az izzadságot is. Emiatt illik hetente, de maximum kéthetente kimosni.

Ágynemű húzás - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Ágynemű húzás

Mindig van új a nap alatt, és mi minden okosságot igyekszünk megosztani veletek.

Most pedig lássunk munkához - legalább gondolatban, és huzatoljunk le.

Mosási tudnivalók:

Amennyiben nincsenek foltok az ágyneműn, nincs szükség előkezelésre a mosás előtt, mehet is a mosógépbe!

De a címkét mindenképp tanulmányozzuk, mielőtt elindítjuk a programot. Az ágyneműk tisztítása nem igényel különleges mosási programot a normál programok teljesen megfelelőek, így nem is fognak annyira gyűrődni.

Viszont arra ügyelni kell, hogy a mosógép ne legyen megtömve, mivel az ágynemüknek rendesen keringeniük kell, hogy teljesen ki tudja a víz mosni belőlük a szennyeződéseket.

Szárítógépes praktikák:

A legjobb, ha alacsony hőmérsékleten szárítjuk az ágyneműinket, és kizárólag szinte ugyanolyan száradási időt igénylő anyagokkal együtt szárítsuk ezeket, különben a túlszárítás gondot okozhat, mivel roncsolódhatnak a szövetszálak. Például a vastag, hosszabb szárítást igénylő törölközők semmiképp se együtt száradjanak az ágyneműkkel. Aki nem rendelkezik szárítógéppel - és az is, aki igen - epekedve várhatja a tavaszt, hogy a napon szárított, igazán ropogós párnák és takarók közé vethesse magát.

Korábbi tanácsainkat itt találjátok >> Na, akkor mossunk ágyneműhuzatot! – 3+1 tippünk van hozzá!

Forrás: goodhousekeeping.com/home/cleaning/tips/a32064/washing-sheets-mistakes/

A kötvényt egy héten belül küldjük e-mailen a neked@proaktivdirekt.com címről. Kérjük tedd ezt a címet a leveleződ címjegyzékébe, hogy megkapd. Elolvastam és elfogadom a biztosítási feltételeket, igénylem az ingyenes Colonnade baleset-biztosítást. Hozzájárulok, hogy az Colonnade vagy megbízottja a biztosítási ajánlataival telefonon megkeressen. Hozzájárulásodat visszavonhatod a Colonnade címére (1388 Budapest, Pf. 14.) küldött levélben vagy telefonon: 801-0801. Letöltöm a biztosítási feltételeket.

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...

További cikkek a témában

Befejeztem, nem fejeztem? Tudj meg többet a Zeigarnik-hatásról

Ma milyen eddig még befejezetlenül várakozó teendők jutnak eszedbe? Ezzel szemben pedig hányszor fordul elő az, hogy olyan feladataidra gondolsz, amelyeknek a végére már sikerült pontot tenned? Mennyire érzel leküzdhetetlen késztetést arra, hogy tovább nézz egy függőben hagyott cselekményű sorozatot? Mindezek a kérdések szorosan összefüggnek a Zeigarnik-effektus néven futó jelenséggel. Hogy miről is van szó? Erre a kérdésre az alábbiakban keressük a választ.

Süssük magunk a (mindennapi) kenyerünket – Legalább 10 okunk lehet erre

Szokták mondani, hogy a kenyér az élet szimbóluma, a kovász pedig a lelke. Nem meglepő hát, hogy a pandémia alatt többen igyekeztek elsajátítani a házi kenyérsütés csínját-bínját. Legyen szó bár a klasszikus kovászos, az élesztős vagy sütőporos, a teljes kiőrlésű vagy fehér liszttel készített, a világos vagy barna, a ropogós vagy puha változatokról, bizony nem sokan tudnak ellenállni a frissen sült kenyér illatának.

Készítsünk otthon szappant

Ha a szappankészítésre hobbiként tekintünk, akkor többszörösen megtérülő örömben lehet részünk. Hiszen amellett, hogy a színek, illatok, állagok és formák tekintetében valóban csak a képzeletünk szabhat határt, és valahányszor egy-egy újabb változat elkészítésére szánjuk az időnket: éberen, frissen tartjuk a kreativitásunkat. Ráadásul otthon használt termékként megörvendeztethetjük a szeretteinket, pontosan tudván, hogy milyen összetevők lapulnak a szappanainkban. Ha pedig ünnep közeleg, úgy kedveskedhetünk családtagjainkat, barátainkat néhány személyre szabott példánnyal.