2018.04.08. 10:50:33 11200 308

Na, akkor mossunk ágyneműhuzatot! – 3+1 tippünk van hozzá!
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Bevallom töredelmesen, nekem ez az ágynemű, meg huzatolás kérdés nem nagyon megy. Általában a végsőkig húzom a huzatcserét, a huzatok mosását, mert míg neki nem állok, olyan macerásnak tűnik. Pedig nem egy észveszejtően nehéz, órákon át tartó folyamat, körülbelül 10 perc, de mégis…

Ágynemű - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Ágynemű

Persze, este a tiszta ágyneműbe, illetve huzatba álomra hajtani a fejemet már elég jó dolog, és ilyenkor mindig meg is fogadom, hogy legközelebb nem várok még egy hetet (és van úgy, hogy még egyet…:-)) a huzatolással. Mondanom sem kell, hogy a kezdeti lelkesedés néhány napon, héten belül elillan, és körülbelül ugyanaz a forgatókönyv a következő alkalommal is. Pedig nem ártana figyelni, hiszen az ágyunk nem csak álmaink otthona, hanem baktériumok, atkák melegágya is lehet…

Hogy tovább fokozzam/megtartsam/”elindítsam” lelkesedésemet a dolgok iránt, gyűjtögettem néhány tippet Nektek, és persze magamnak is a haushaltstipps.net oldaláról! Íme!

Ilyen gyakran cseréld, mosd!

Na, ugye nálam itt kezdődnek a problémák, de jó tudni, hogy a huzatot kéthetente, nyáron akár még gyakrabban is érdemes cserélni, nehogy a fent már említett bacik, atkák túl jól érezzék magukat az ágyunkban!

Nem mindegy a hőfok!

Ha az ágyneműben, huzatban található hívatlan kis vendégeket örökre száműzni szeretnéd, 40 ⁰C-nál magasabb hőfokot érdemes választani mosásnál. Sokak szerint a bűvös 90⁰C a legideálisabb, de szerintem a 60 ⁰C azért sokkal barátibb a huzatok számára.

A legjobb (ki)fordítva!

Mielőtt a huzat a mosógépbe kerül, ne felejts el őket kifordítani! Így kíméled az anyag színét és a huzat belsejében összegyűlt bolyhokat, koszocskákat is könnyebben kitakaríthatod! Sőt, vissza sem kell fordítani a huzatot, mert így a sokkal könnyebb lesz felhúzni az ágyneműre!

Csak mértékkel!

Minél kevesebb öblítőt (vagyis ha egyáltalán nem használsz öblítőt), annál inkább megóvod az anyag eredeti és nagyon is pozitív tulajdonságait, mint nedvszívó képesség, puhaság.

A kötvényt egy héten belül küldjük e-mailen a neked@proaktivdirekt.com címről. Kérjük tedd ezt a címet a leveleződ címjegyzékébe, hogy megkapd. Elolvastam és elfogadom a biztosítási feltételeket, igénylem az ingyenes Colonnade baleset-biztosítást. Hozzájárulok, hogy az Colonnade vagy megbízottja a biztosítási ajánlataival telefonon megkeressen. Hozzájárulásodat visszavonhatod a Colonnade címére (1388 Budapest, Pf. 14.) küldött levélben vagy telefonon: 801-0801. Letöltöm a biztosítási feltételeket.

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...