2019.01.01. 15:46:13 10695 372

Így különböztesd meg a hamis mézet a valóditól!
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

A természetes méz rendkívül értékes tulajdonságokkal rendelkezik, ami miatt terápiás célokra is alkalmazható. Gyógyhatását csupán akkor tudja teljes mértékben megőrizni, ha nem éri hőhatás. Mit jelent ez? Hogy a mézet minél kevésbé feldolgozott formában célszerű fogyasztanunk. Hamisított mézet vásárolni éppen ezért teljes pénzkidobás.

Méz, makro - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Méz, makro

A fogyasztók ellenszenvét a megkristályosodott mézzel kapcsolatosan előszeretettel használják ki a forgalmazók: hogy a méz sokáig folyékony maradjon, felmelegítik és megszűrik. De károsodhat a méz azáltal is, hogy különböző (teljesen felesleges) adalékanyagokat adnak hozzá.

A hamis méz kiszűrése vásárlás előtt:

  • Amennyiben teheted, vásárolj mézet megbízható, helyi termelőtől, aki megfelelő körülmények között tárolt és helyesen csomagolt mézet árul.

  • A méz címkéjét alaposan tanulmányozd át! Az egyetlen összetevő a 100% méz kell, hogy legyen, amit tanúsítványok is alátámasztanak.

  • Ha a „méz” túlságosan tisztának tűnik, nagy az esély rá, hogy hamisított terméket tartasz a kezedben, mivel a természetes méz tartalmazhat némi virágport vagy egyéb kis részecskéket.

Könnyen elvégezhető otthoni „tesztek”, ha gyanús a megvásárolt méz:


1. Állag és reakció hőre
: Az eredeti méz kristályosodik és nehéz átönteni egyik üvegből a másikra. A nem természetes méz folyékony marad, ezért vízben is könnyen fel fog oldódni. 
Amennyiben a mézet melegíteni kezded, a valódi méz gyorsan karamellizálódni kezd, míg a hamis változat inkább habosodni fog.


2. A nedvességtartalom tesztje: 
A fogyasztásra kínált méz természetes nedvességtartalma 18% körül mozog. Az a méz, amihez hozzányúltak, magasabb nedvességi fokot fog mutatni. Éppen ezért, ha egy friss szelet kenyérre kened azt vékony rétegben, akkor egyszerűen bele fog folyni a kenyérszelet belsejébe. Ellenben a valódi mézzel, amely a szelet felületén marad, megkeményítve azt.

Forrás: apiland.hu

A kötvényt egy héten belül küldjük e-mailen a neked@proaktivdirekt.com címről. Kérjük tedd ezt a címet a leveleződ címjegyzékébe, hogy megkapd. Elolvastam és elfogadom a biztosítási feltételeket, igénylem az ingyenes Colonnade baleset-biztosítást. Hozzájárulok, hogy az Colonnade vagy megbízottja a biztosítási ajánlataival telefonon megkeressen. Hozzájárulásodat visszavonhatod a Colonnade címére (1388 Budapest, Pf. 14.) küldött levélben vagy telefonon: 801-0801. Letöltöm a biztosítási feltételeket.

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...