2021.03.30. 13:00:00 7080 216

Így könnyítsd meg magadnak a visszatérést szülés után a munka világába
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Ha olyan nő vagy, aki érdeklődve várja a munka világába való visszatérést gyermeke születése után, ez a cikk neked szól! A családalapítás egy nagyon izgalmas időszak az életben, de bizony érzelmileg megterhelő lehet az a bizonytalanság, ami a megélhetés kérdését feszegeti. Gondolj úgy a gyermekvállalásra, mint ideiglenes távozásra a szakmádból.

Dolgozó nő a kisgyermekével - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Dolgozó nő a kisgyermekével

A visszatérés senkinek sem zökkenőmentes, de a baba mellett még jobb problémamegoldó lettél, aki elég határozott, praktikus és még motivált is! Így a karrierterveket is ügyesen fogod kezelni:

1. Rendezd el idejekorán a gyermekfelügyelet kérdését!

Vannak anyák, akik már a gyermek megszületése előtt kitalálják, hogy mikortól és melyik bölcsibe ill. óvodába fog a pici járni. A beszoktatási időszakot sem érdemes megvárni azzal, amikor esedékes visszamenni a volt munkahelyünkre dolgozni. A gyermekbetegségek és előre nem látott vészhelyzetek idejére pedig legyen egy híváslistád azokról a személyekről, akikben megbízol. Itt különösen fontos tudni, hogy ki melyik nap és napszakban érhető el.

2. Maradj képben!

A szülés utáni hosszú hónapok ugyancsak megterhelők az anya számára, legritkább esetben van nyugalom, viszont annál gyakoribbak a stresszes és alváshiányos napok. Mégis időt kell szakítani arra, hogy figyelemmel kísérd azt a szektort, amiben munkálkodsz. Ha úgy érzed, hogy nagyon előre haladtak a dolgok, fontolj meg egy online továbbképzést a témában, így felkészülten vághatsz bele ismételten a feladatokba.

3. Ismerd a jogaidat részletekbe menően!

Olvasd el a munka törvénykönyvét és jegyezd meg azoknak a bekezdéseknek a tartalmát, amelyek a te helyzetedre vonatkozhatnak. Ezzel párhuzamosan térképezd fel családod helyzetét és jövőbeli terveit is körvonalazzátok. Ha első körben valami méltatlan ajánlatot kapsz, nem biztos, hogy érdemes azt elfogadnod.

4. Tanulj meg nemet mondani!

A megfelelési kényszer most nem jó tanácsadó! Ha úgy érzed, túl sokat kérnek tőled (és túl hamar), állj ki magadért! Udvariasan, a tényeket elmagyarázva és a szakmaiságot előtérbe helyezve ajánlj más opciót. Olyan egyensúlyt kell találni, ami mellett a szakértelmed fejlődhet, ugyanakkor mentális egészséged sem látja kárát.

5. Egyezz meg rugalmas munkaidőben!

Félreértés ne essék, kisgyermekes anyaként nem különleges bánásmódot kérsz, hanem a munkáltatóval együttműködve alakítasz ki egy olyan ütemtervet az elkövetkező hónapokra nézve, ami mind a cégnek, mind pedig a családodnak vállalható lesz.
Sőt, a mostani helyzetben az sem elképzelhetetlen, hogy egyenesen az otthoni munkavégzést kéri tőled a főnököd, ami, lássuk be nagy könnyebbséget okoz a kezdeti időkben.

6. Vess be minden praktikát a kezdés megkönnyítéséhez!

Gondold végig, hogyan tudsz a legjobban segíteni magadnak, hogy a munkakezdés minél kevesebb stresszt okozzon a mindennapokban! Ha lehetőséged van rá, főzz meg az első munkahét előtt arra a hétre - lehetőleg csupa egészséges és tápláló ételt. Készülj fel esténként a másnap reggelre, hogy a munkahelyeden a derűs munkavállalót lássák, ne pedig azt az anyát, aki a kapkodásban majd szétesik. Kérj bátran tanácsot olyan nőktől, akik már átestek ezen az időszakon!

Forrás: www.simply-woman.com

A kötvényt egy héten belül küldjük e-mailen a neked@proaktivdirekt.com címről. Kérjük tedd ezt a címet a leveleződ címjegyzékébe, hogy megkapd. Elolvastam és elfogadom a biztosítási feltételeket, igénylem az ingyenes Colonnade baleset-biztosítást. Hozzájárulok, hogy az Colonnade vagy megbízottja a biztosítási ajánlataival telefonon megkeressen. Hozzájárulásodat visszavonhatod a Colonnade címére (1388 Budapest, Pf. 14.) küldött levélben vagy telefonon: 801-0801. Letöltöm a biztosítási feltételeket.

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...