2015.10.22. 20:25:00 9357 203

Így hozd vissza az erotikát a házasságodba! 15 tipp!
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Még a legboldogabb házasságokból is eltűnhet egy időre a szexualitás. Ez aztán megcsaláshoz, végső esetben még váláshoz is vezethet. Bár sokakat nem riaszt vissza a válás gondolata, mégis megéri visszahozni a lángot a házasságba. A kutatások szerint az elvált férfiak fiatalabban halnak meg, és ez csak egy indok a sok közül, hogy miért éri meg egy próbát tenni.

Szerelmes házasok az ágyban - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Szerelmes házasok az ágyban

De hogyan láss neki? A kielégítő szexuális élet, nem az ágyban kezdődik...

1. Száműzd a negativitást!

A szarkazmus és a bántó kijelentések megölik az intimitást. Próbáld ki milyen ezek nélkül kommunikálni a feleségeddel/férjeddel.

2. Masszírozd meg!

A talpmasszázs és a fejmasszázs is csodákat művel!

3. Ne panaszkodj, inkább kérj!

Ahelyett, hogy panaszkodsz, inkább kérj udvariasan. Például: a „Soha nem mosogatsz el!” helyett, „Kérlek, mosogass ma el, drágám, hogy maradjon időnk egymásra.”

4. Írj levelet, papírra.

Na jó, ha e-mail is lehet. Az sms-nél még ez is jobb. Egy e-mailben vagy levélben sokkal jobban kifejtheted a gondolataidat, érzéseidet sokszor, mint szóban, és ez megerősítheti a köteléket.

5. Ne próbáld meg megoldani a másik problémáit, de hallgasd meg!

Nehéz kibírni, hogy ne osztogass kéretlen tanácsokat..., de próbáld meg. Egymás problémáit ne tegyétek semmissé, és ne is kicsinyítsétek le, valamint ne akarjátok megoldani egymás helyett. Viszont tiszteljétek meg a másikat azzal, hogy meghallgatjátok őt.

6. Edzetek együtt, majd zuhanyozzatok közösen!

A mozgás segít abban, hogy egészségesebbek legyetek, jobban érezzétek magatokat a bőrötökben, így valószínűleg magabiztosabban vetitek magatokat a párnák közé.

7. Nézd el a hibáit!

Mindegyikőtöknek vannak idegesítő szokásai. Na és? Valamiért mégis hozzámentél/elvetted, nézd el ezeket az apróságokat, hiszen valószínűleg nem az életed múlik rajta.

8. A gyerekeket küldjétek néha a nagyihoz!

Minden nap legyen legalább 15 percetek, amikor gyerekzaj mentesen figyelhettek egymásra, és kapcsolódhattok érzelmileg. Ha már nagyobbak a gyerekek, kérjétek meg őket, hogy foglalják le magukat valamivel, a kicsiket pedig altassátok el időben. Néha passzoljátok le őket a nagyihoz, ettől nem lesztek rossz szülők. Sőt! Segít, hogy feltöltődjetek, így amikor újra veletek vannak a gyerekek, jobban tudtok rájuk figyelni.

9. Mindig keresd meg a módját, hogy az „én”-ből "mi" legyen

A kutatások szerint azok a párkapcsolatok, ahol a felek egymás részének tekintik egymást, sokkal jobban kötődnek egymáshoz. Ti egy csapatban játszotok?

Cikkajánló: Barát vagy ellenség? Konfliktuskezelés a párkapcsolatban

10. A jó és a rossz hírekre is reagálj!

Eddig hogyan reagáltál a párod új munkájára? Egy semleges okéval? Mostantól örülj neki, hogy érezze ebben is vele vagy és támogatod. A szomorú hírekre is megfelelően reagálj.

+1. Csináljatok együtt valami hülyeséget!

Hogy a kapcsolatotok ne fulladjon unalomba, találjatok ki izgalmas közös programokat. Az sem baj, ha egy kicsit ki kell mozdulnotok a komfortzónátokból, sőt!

Forrás: menshealth.com

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...