2020.03.06. 14:59:16 9749 276

Igazi mediterrán ízek házilag: Krumplis ravioli
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Manapság sok kisebb étteremben is megjelent a gépesítés, de otthon a mai napig kézzel készítenek az olasz asszonyok, amit csak lehet. Egy szakácskönyv erejéig összegyűjtötték a tésztakészítésben jártas nagymamákat, az ő receptjeik közül következik egy igazán ízletes!

Krumplis ravioli - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Krumplis ravioli

Két nagyon fontos praktikát emelnek ki az étel elkészítésekor:

  1. Legyen elég időd rá!

  2. A burgonyát alaposan fűszerezd meg, ha nem akarod, hogy a végeredmény édeskés ízű legyen!

A ragu készülhet marhából, (vad)disznóból vagy nyúlhúsból.

Krumplis ravioli Mugelloból

Elkészítése:

A tészta:

Gyúrjuk meg a tortellini tésztát 400gr finomliszt, 4 tojás és 1 tk. olívaolaj felhasználásával, és hagyjuk pihenni minimum 30 percig.

A paradicsomszósz:

2 áttört fokhagymagerezdet egy marék apróra vágott petrezselyem 50 ml felhevített olívaolajon pároljunk át kissé, majd az 1 ek. vízzel hígított 250 gr áttört paradicsomot (vagy szószt) is borítsuk a serpenyőbe, főzzük, míg be nem sűrűsödik – kb. 15 perc. Végül fűszerezzük sóval és borssal.

A töltelék:

1,5kg lisztes burgonyát héjastól főzzük meg. Távolítsuk el a héjat, míg még meleg, aztán törjük is át.

3 ek. reszelt parmezánt keverjünk el a paradicsomos szószunk felével, és ízesítsük pl. (frissen reszelt) szerecsendióval.

A ragu:

2 fej apróra vágott vöröshagymát, 1 kisebb felkockázott sárgarépát, 1 aprított zellerszálat és 1 ek. apróra vágott petrezselymet zsiradék nélkül 10 percig pirítunk.

Amikor elég száraznak érezzük, akkor adjunk hozzá 3-4 ek. olívaolajat és pároljuk a keveréket 15 percet. (Ha félünk, hogy olaj nélkül megég, nagyon alacsony hőfokon végig olajon pirítsuk a zöldségeket 15 percig.) A megpuhult alapanyagokhoz most jöhet hozzá az 500 gr darált vörös hús, amit kevergetve további 20 percig sütünk. Öntsük fel fél liter vízzel és 400 gr paradicsomszósszal, sózzuk, borsozzuk. Lefedve 2 órán át hagyjuk főni.

Az összeállítás:

Míg a szósz befejezi magát, addig készítsük el a „tortello”-kat, azaz két részre osztva nyújtsuk ki a tésztát és vágjuk fel a darabokat 12 cm széles csíkokra. A krumplis töltelékből formázzunk dió nagyságú golyókat és helyezzük el ezeket a tésztacsíkok közepén 5 cm távolságban egymástól. Hajtsuk fel a tészták szélét a töltelékre úgy, hogy közben ne maradjon a rétegek között levegő. Ezután hullámos vágóeszközzel válasszuk el egymástól a halmokat, majd egy villa fogait használva zárjuk körbe a tésztát a töltelék körül. Főzés előtt órákat is hagyhatjuk szikkadni.

Megsózott, felforrt vízben kisebb adagokban főzzük ki a tésztát újra forrástól számított 4 perc alatt. Az idő közben megfőtt ragut is kiporciózva öntsük nyakon a megfőtt töltött tésztákat.

Forrás

A kötvényt egy héten belül küldjük e-mailen a neked@proaktivdirekt.com címről. Kérjük tedd ezt a címet a leveleződ címjegyzékébe, hogy megkapd. Elolvastam és elfogadom a biztosítási feltételeket, igénylem az ingyenes Colonnade baleset-biztosítást. Hozzájárulok, hogy az Colonnade vagy megbízottja a biztosítási ajánlataival telefonon megkeressen. Hozzájárulásodat visszavonhatod a Colonnade címére (1388 Budapest, Pf. 14.) küldött levélben vagy telefonon: 801-0801. Letöltöm a biztosítási feltételeket.

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...

További cikkek a témában

Süssük magunk a (mindennapi) kenyerünket – Legalább 10 okunk lehet erre

Szokták mondani, hogy a kenyér az élet szimbóluma, a kovász pedig a lelke. Nem meglepő hát, hogy a pandémia alatt többen igyekeztek elsajátítani a házi kenyérsütés csínját-bínját. Legyen szó bár a klasszikus kovászos, az élesztős vagy sütőporos, a teljes kiőrlésű vagy fehér liszttel készített, a világos vagy barna, a ropogós vagy puha változatokról, bizony nem sokan tudnak ellenállni a frissen sült kenyér illatának.

Készítsünk otthon szappant

Ha a szappankészítésre hobbiként tekintünk, akkor többszörösen megtérülő örömben lehet részünk. Hiszen amellett, hogy a színek, illatok, állagok és formák tekintetében valóban csak a képzeletünk szabhat határt, és valahányszor egy-egy újabb változat elkészítésére szánjuk az időnket: éberen, frissen tartjuk a kreativitásunkat. Ráadásul otthon használt termékként megörvendeztethetjük a szeretteinket, pontosan tudván, hogy milyen összetevők lapulnak a szappanainkban. Ha pedig ünnep közeleg, úgy kedveskedhetünk családtagjainkat, barátainkat néhány személyre szabott példánnyal.

Készülj a melegre ezzel a krémes epres-citromos desszerttel

Ebben a receptben nincsenek bonyolult lépések vagy szigorú szabályok. Csak egy adag friss eper, egy kis citrom, egy ma már bárhol megvásárolható olasz krémsajt és egy csipetnyi jókedv kell hozzá! Tehát vedd elő a kedvenc táladat, és készülj fel arra, hogy egy frissítő élményben lesz részed!