2021.07.16. 12:28:05 12867 226

Idegesítő nyikorgás minden lépésnél - mitől visít a cipő?
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Csinos, kényelmes, jól illik az öltözékedhez, aztán az iroda folyosóján végigsétálva teljesen kiábrándulsz a hangoktól? Messziről előjelzi érkezésed a cipőd nyikorgása? Nem kell kellemetlenül érezned magad, vagy megszabadulnod a cipőtől, fejtsd meg a probléma okát és oldd meg – segítünk!

Bőrcipő - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Bőrcipő

A nyikorgó cipő nem olyan, mint a büdösödő cipő, hogy a silány minőségű anyagok elhagyásával ki lehet kerülni. Márkás, drága, remek cipőknél is előfordul a hanghatás. Hogyan? Mitől? Tehetünk ellene?

A megoldás, ahogy szinte mindig – a probléma konkrét okától függ

Ha még új…

Sokszor azért nyikorog a cipő, mert még nem illeszkedett a lábunk formájára, azaz nincs betörve. Ez a csikorgó-nyikorgó hanghatásokon túl akár azzal is járhat, hogy töri a lábunkat, tehát mindjárt két okunk is van megoldani az ügyet. A hangot az a folyamat adja, amikora a friss, merev bőr meghajlik, jellemzően tehát a bőrcipőknél észlelhetjük. Válasszunk egy zsíros állagú cipőápolót, majd impregnáld a lábbelit. Ez rugalmasabbá teszi a bőrt, használat közben könnyebben hajlik, nem fog nyikorogni. Miután levetted, mindig tedd cipőfára vagy tömd ki újságpapírral, hogy megtartsa ideális formáját.

Nedves lábak, nedves cipői

Egy másfajta, de nem kevésbé idegesítő hangot hallhatunk, ha a nagy melegben megizzad a lábunk és csúszkál a cipőben. Ez a fajta nyikorgás nem csak zajos, de kényelmetlen is. Szárítsd ki a cipellőd alaposan, ehhez akár tele is tömheted újságpapírral, ami segít kiszívni a nedvességet belőle. A későbbiekben pedig használj titokzoknit, bokazoknit vagy alkalmazz izzadáscsökkentő lábsprayt. Ha az izzadással jártak szagok is, a szárításkor szórj a cipőbe szódabikarbónát is.

Amikor szétesik…

Sajnos, ha elázik a cipőnk, előfordulhat, hogy megválik a talpától. Mikor elengedi a ragasztó, szintén adhat ki nyikorgó hangot a talp és a felsőrész egymáson történő elmozdulása. Ilyenkor irány a cipész, míg még menthető a helyzet. A megelőzés pedig: mindig olvassuk el a címkét vásárlás előtt, mert általában hasznos a leírás a használatot, karbantartást illetően. Ha a fenti okokat kizártad, de még mindig csikorgó léptekkel jársz, a hangokat valószínűleg a belső bélés, a rétegek szétesése okozza. Szintén cipésszel érdemes felvenni a kapcsolatot, hiszen a lábbeli tartóssága is múlik a javításon.

Forrás: eCipő

A kötvényt egy héten belül küldjük e-mailen a neked@proaktivdirekt.com címről. Kérjük tedd ezt a címet a leveleződ címjegyzékébe, hogy megkapd. Elolvastam és elfogadom a biztosítási feltételeket, igénylem az ingyenes Colonnade baleset-biztosítást. Hozzájárulok, hogy az Colonnade vagy megbízottja a biztosítási ajánlataival telefonon megkeressen. Hozzájárulásodat visszavonhatod a Colonnade címére (1388 Budapest, Pf. 14.) küldött levélben vagy telefonon: 801-0801. Letöltöm a biztosítási feltételeket.

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...