2022.04.07. 11:55:00 5315 215

Hüvelyesekkel a hosszabb életért? De úgy ám!
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Mi fér bele 10 évbe? 3650 ébredés, ezernyi élmény és megszámlálhatatlan tapasztalás! Egy új tanulmány szerint a feldolgozott és vörös húsok hüvelyesekre és teljes kiőrlésű gabonára cserélésével akár egy évtizednyivel is megnövelhetjük várható élettartamunkat!

Egészséges és egészségtelen étrend - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Egészséges és egészségtelen étrend

A tipikus nyugati étrenddel felhagyva, azaz optimális diétát követve a férfiak 13 életévet is nyerhetnek! De a nőknek sincs okuk a panaszra, a szebbik nem élethossza is minimum 10 évet növekedhet. Ehhez alig valamivel kell többet tennünk, mint a túl sok tejterméket és a cukros italokat félreseperni, és helyettük több zöldséget, gyümölcsöt és főképpen hüvelyeseket beiktatni az étrendünkbe.

Ennyit jelentenek években az optimális étrend elemei

A különböző földrajzi területeken folytatott kutatások alapján egyértelműen meghatározható azon élelmiszercsoportok köre, amelyek nemcsak, hogy általános egészségügyi állapotunk fenntartásához járulnak hozzá, de egyenesen kitolják a várható élettartamunkat.

Átlagosan 2-2 plusz évet jelent, ha megfelelő mennyiségben fogyasztunk dióféléket, hüvelyeseket és teljes kiőrlésű gabonát. A táplálkozásunk terén hozott változtatásokat jobb minél előbb elkezdeni, hiszen az ízlés is jórészt szokás és megszokás kérdése, de az éltesebb korosztály sincs elkésve, hiszen bármikor is kerülnek a jótékony ételek beiktatásra az étrendünkbe, mindig hozzá fognak tenni életkorunk számaihoz.

Természetesen a mérleg másik nyelvét is meg kell terhelnünk az egyensúly megtartásához: A vörös és feldolgozott húsok inkább kerüljenek ki a fogyasztandó fogásokból. Hogy miért éri meg a megszokott finom falatokról lemondani? Már a 60 éves kor felett életmódot váltók is nyerhetnek vele plusz 8 életévet!

Miből függ a személyre szabott optimális étrend előnye?

Aki alapból egészségesebben táplálkozik, az természetesen kevesebb markáns előnyre számíthat, hiszen egészségügyi potenciáljuk már így is elég magas.
Egyéni eltéréseket okozhat még az étrend mellett az életkor és más életmódbeli tényezők, pl.a testmozgás mértéke.
Egy kevés angoltudással, vagy a fordító funkciót használva, no meg táplálkozásod elég beható ismeretével felvértezve te is megnézheted, hogy bizonyos változtatások hogyan hatnának a várható élettartamodra! A kalkulátort itt találod hozzá:
Food4HealthyLife

Forrás: www.independent.co.uk

A kötvényt egy héten belül küldjük e-mailen a neked@proaktivdirekt.com címről. Kérjük tedd ezt a címet a leveleződ címjegyzékébe, hogy megkapd. Elolvastam és elfogadom a biztosítási feltételeket, igénylem az ingyenes Colonnade baleset-biztosítást. Hozzájárulok, hogy az Colonnade vagy megbízottja a biztosítási ajánlataival telefonon megkeressen. Hozzájárulásodat visszavonhatod a Colonnade címére (1388 Budapest, Pf. 14.) küldött levélben vagy telefonon: 801-0801. Letöltöm a biztosítási feltételeket.

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...