2021.03.19. 14:37:34 7792 220

Húsvéti nyúl - Húsvétra nyúl? A nyúl tartásról, hosszú távon
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Az, hogy az emberek nyuszit ajándékozzanak húsvétra, évtizedek óta nem megy ki a divatból. hiába minden ellenjavallat az állatvédőktől, de még olykor a tenyésztőktől is. Nézzük hát egy másik oldalról: így készülj arra a 8-10 évre, amíg a húsvétra vett nyuszi veled él!

Nyuszik - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Nyuszik

Annyira hihetetlenül cukik a kis pompon farkukkal a hátsójukon és a nagy lapát füleikkel, hogy nagyon nehéz nem imádni őket, pláne, amikor az ember még gyermek és különösen rajong a cuki meg édes és puha dolgokért, beleértve az egyáltalán nem „dolognak” számító állatokat is.

Azonban ne verjük át magunkat – sem a gyermekeinket, az űbercuki tapsifülesek alapvetően egyrészt földközeliek, másrészt prédaállatok, tehát az ölben hurcibálást, macerálást nem mind szeretik. Másrészt életmódjukból adódóan kora hajnalban és szürkületkor aktívak, nappal emiatt nagy békés alvásokra is szükségük van, tehát gyerekek és gyenge alvók esetén ezt a faktort is gondoljuk át.

Hely is kell…

Alapvetően a minimum élettér a felnőtt példány méretének hatszorosa egy nyuszkó esetén, tehát legalább ekkora ketreccel indítsunk. Az aljába kerüljön pellet, hogy a nyuszi ne műanyagon legyen kénytelen csúszkálni. Szalma is remek a célra, de akkor abból a lakás minden egyes pontján lesz rövid időn belül. A ketrecbe kerüljön almos doboz, rendszeres takarítással (a gyerek ígéretét, hogy majd ő csinálja, nyugodtan hagyjuk figyelmen kívül) tápos tál, folyamatos széna ellátmány és víz. Persze egy búvóhely is kelleni fog.

A nyuszi szabadsága

Szeretnek ketrecen kívül lenni, egészséges is nekik, de csak felügyelettel. A kisgyerek és a kutyus nem számít felügyeletnek. Többségében az elektromos kábelek esnek elsőnek áldozatul a nyuszi fogaknak, ha nem figyelünk, de a szőnyeg, a tapéta, a kanapé sarka, mind ínycsiklandozó falatnak tűnhet a kis tapsihapsinknak, ám mind veszélyes lehet rá. A rágáson kívül ott van a beszorulás és odacsukás veszélye is, ezek ellen tehát előzetesen kell felkészítenünk a lakást. Az udvari pihenő kiemelt figyelmet igényel: a friss, puha fű igazi szeánsz a barátunknak, a kutyák, macskák és a szökés lehetősége komoly leselkedő veszély.

Orvosi látogatások

Ha azt gondoltad a nagyit sokat kell orvoshoz kísérgetni, a nyuszi után azt visszasírod majd. Nem maradhatnak el az oltások, ha egészségesen szeretnéd tartani a kicsit, és ezután is nagyon figyelmesnek kell lenned. Ha nem eszik, nem pisil, megy a hasa, vagy a szokásostól eltérően viselkedik, azonnal hívhatod a spéci nyuszi-dokit. Na, meg az ivartalanítást se felejtsd el, hogy hosszútávú legyen hosszú fülű barátod élete.

Forrás: haziallat.hu

A kötvényt egy héten belül küldjük e-mailen a neked@proaktivdirekt.com címről. Kérjük tedd ezt a címet a leveleződ címjegyzékébe, hogy megkapd. Elolvastam és elfogadom a biztosítási feltételeket, igénylem az ingyenes Colonnade baleset-biztosítást. Hozzájárulok, hogy az Colonnade vagy megbízottja a biztosítási ajánlataival telefonon megkeressen. Hozzájárulásodat visszavonhatod a Colonnade címére (1388 Budapest, Pf. 14.) küldött levélben vagy telefonon: 801-0801. Letöltöm a biztosítási feltételeket.

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...