2017.07.03. 11:04:06 10133 294

Hukk-hukk! – Így maradhat abba a csuklásod
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Vicces jelenség, ám ha sokáig nem múlik el, akkor elég kellemetlen bír lenni. Pláne, ha már minden trükköt kipróbáltunk: víz, citromlé, levegő visszatartása. No, és persze, még valaki jól ránk is ijesztett, csak hogy biztos legyen a dolog. De csak nem akar elmúlni az a makacs csuklás! Várjunk türelemmel, vagy tehetünk még valamit?

Csuklás - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Csuklás

Mi okozhatja?

Több oka is lehet, amiért is nekiállunk csuklani. Sok nő a várandóssága alatt találkozik ezzel a bosszantó jelenséggel, hiszen a baba nyomja a rekeszizmot, ami aztán csuklást vált ki. De ezt az összehúzódást előidézheti túl hideg, túl meleg, túl fűszeres étel, ital, esetleg a túlzásba vitt alkoholfogyasztás. De idegességünkben is könnyen nekiállhatunk csuklani.

Hogyan állíthatjuk meg?

A jó öreg levegő visszatartós trükkön (ami 15 másodpercnél hosszabb időn túl már nem is hatásos), ijesztgetésen, citromon és vízen túl is vannak trükkök, amiket érdemes kipróbálni, ha már nem bírjuk a vicces, ám kissé idegesítő csuklást. Persze, garantálni nem tudjuk, hogy ezen trükkök valamelyikével abbamarad ez a kellemetlen jelenség, de egy próbát megérnek!

Édes megoldás!

Egyél egy kis cukrot és várd a hatást!

Hűtsd le magad!

Szopogass el egy jégkockát, vagy ha éppen hiány van otthon belőle, majszolj egy kis kenyeret!

Engedd el!

Persze, könnyű azt mondani, hogy koncentrálj másra, de legalább próbálkozz elvonni a figyelmedet a csuklásról! Ha otthon vagy, mosogass el, vagy vasalj ki, ha pedig dolgozol, akkor temetkezz a munkába!

Egy kis torna?

Feküdj hanyatt és húzd a lábaidat a hasadhoz! Ha a csuklás nem is múlik el, legalább megmozgattad fáradt tagjaidat!

Hapci!

Ha unod a csuklást, tüsszents! Szagolj bele egy kis borsba, és „hápcizz” néhányat! Ha szerencséd van, a csuklás abbamarad!

Használd az ujjad!

Ehhez a megoldáshoz a mutatóujjaidra és a füleidre is szükség lesz. Húzogasd ki és be az ujjadat a hallójárat bejáratánál. Ilyenkor elvileg olyan idegeket ingerelhetsz, amitől eláll a csuklásod.

Vigyázat!

Ha túl hosszú ideig, 3-5 órán keresztül nem áll el a csuklás, orvoshoz kell fordulni, mert komolyabb ok is állhat a háttérben!

Forrás: haushaltstipps.net

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...