2017.12.13. 14:04:00 41291 317

“Hú, ez alkoholos filc volt?” - Ne izgulj, ki fog jönni!
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Véletlenül az asztalra is ráírtál, esetleg a gyerek kezébe került az alkoholos filc? A bőröd is olyan lett? Ja, meg az új fehér ing...? Ajaj! Az alkoholos filcet bizony nehéz lesz eltávolítani, az is megeshet, hogy lehetetlen... Sok mindentől függ, hogy sikerül-e megszabadulni tőle, de talán ha gyorsan, és a megfelelő oldószerrel cselekszel, szerencséd lesz!

Alkoholos filctoll - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Alkoholos filctoll

A goodhousekeeping.com laborja szerint anyagtól függően a következő oldószerekkel juthatsz valamire, ha alkoholos filces lett

A bőröd

Alkoholt az alkohollal... Izopropil alkohollal átitatott vattával dörzsöld be a bőröd, és lefogja szedni pikkpakk. Kipróbálhatod még az Ultraderm kézmosót, vagy egyéb szemcsés szappant, esetleg sminklemosó krémet. Tejjel átitatott vattapamaccsal is megpróbálkozhatsz, ha például a gyerekkel történik a baleset... :)

Ruhák

Az izopropil alkohol lehet a legjobb választás, de nagyon gyorsan kell cselekedned. Végy a kezedbe papírtörlőt, ezt helyezd el a foltra, majd fordítsd át az anyagot, és a másik oldaláról kezdd beledörzsizni az alkoholt egy szivaccsal. A lényeg, hogy a tintát a papírtörlőre átitasd. Ha szükséges cseréld a törlőt, illetve használj még alkoholt. Addig folytasd a műveletet, amíg eltűnik a folt.

Kárpitok, szövetek bútoron

Ha a szék vagy a kanapé lett olyan, keverj össze egy evőkanálnyi mosogatószert egy evőkanál ecetet és két csésze hideg vizet. Ezzel a keverékkel dörzsöld át a szövetet egy tiszta fehér ronggyal. Kb. 5 percenként dörzsöld át még több ecetes, mosogatószeres vízzel fél órán keresztül. Ezután mosd át tiszta vízzel, majd itasd fel száraz ruhával a folyadékot. Majd jöhet az izopropil alkoholos dörzsölés, és nagyjából szárazra törlés. Használhatsz hajszárítót is, hogy gyorsabban száradjon. Nem lesz egyszerű dolgod, de talán szerencséd lesz.

Szőnyeg

Ugyanaz a teendő, mint az egyéb szövetekkel.

Műanyag

Én a körömlakklemosóra esküszöm! Vagy az Amazonról lehet rendelni Amodex tintaeltávolító folyadékot.

Fa

Szintén megpróbálhatod a körömlakklemosót, de ha lakozott a fa, akkor újra kell majd lakkozni... A fent említett Amodex is beválhat.

Forrás: goodhousekeeping.co.uk

A kötvényt egy héten belül küldjük e-mailen a neked@proaktivdirekt.com címről. Kérjük tedd ezt a címet a leveleződ címjegyzékébe, hogy megkapd. Elolvastam és elfogadom a biztosítási feltételeket, igénylem az ingyenes Colonnade baleset-biztosítást. Hozzájárulok, hogy az Colonnade vagy megbízottja a biztosítási ajánlataival telefonon megkeressen. Hozzájárulásodat visszavonhatod a Colonnade címére (1388 Budapest, Pf. 14.) küldött levélben vagy telefonon: 801-0801. Letöltöm a biztosítási feltételeket.

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...