2021.07.04. 15:18:12 8292 247

Hozta a "tapírformát" a kis újszülött a Fővárosi Állatkertben
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Már megszokhattuk, hogy a Fővárosi Állatkertben nagyon kell figyelni a hírekre, és érdemes követni az újdonságokat. Mindig megörvendeztetnek bennünket valami extra cukisággal. Most a június 28-án született tapírbébi a legnagyobb látványosság, akit az anyaállattal, Sukival együtt már a napokban ki is engednek a nagyközönség elé.

Tapír baby - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Tapír baby

A most született kicsivel négyre bővült az állatkert tapír családja. Suki, az anyuka 22 éves. Ő 2009 óta látható Budapesten. A 25 éves apuka, Géza 2001-ben került ide hozzánk. Tavaly született egy tapír kislányuk, Hada. A tapírok vemhességi ideje 13 hónap. Ez azt jelenti, hogy a fiatalok nagyon gyorsan vágtak bele az újabb babaprojektbe, mert Hada és testvére, Suki születése között csak alig 16 hónap telt el. Reméljük a pár itt nem áll meg, és még láthatunk tőlük a jövőben újabb tapírbébiket.

Suki most még kizárólag anyatejen él. Szilárd táplálékot valószínűleg csak egy hónapos kora körül kaphat. Utána még hónapokig lesz anyatejen, de fokozatosan átáll majd a felnőtt menüre, olyan 6-8 hónapos koráig. A nemét még egyelőre nem tudhatjuk. Ezt csak később lehet megállapítani.

Nem csak Suki az idei év újdonsága az állatkert életében. Április 24-én jött világra Angele, a húsz éves elefánt bébije. Az újszülött neve Samu lett. A születése teljesen rendben zajlott. Anyukájának és apukájának, Assamnak ő már a harmadik utódja. Szépen cseperedik. Május óta már személyesen is meg lehet csodálni őket az állatkert kapujain belül.

Májusban egy tevekislánnyal is gyarapodott az állatkert állatállománya. Már őt is meg lehet látogatni. Iringó, a 13 éves anyuka egy kislány tevének adott életet, akinek kicsit be kellett segíteni az emlők megtalálásába, de amint ráérzett, már minden rendben zajlott tovább és szépen gyarapszik ő is.

A tevekislány mellett megcsodálhatunk mág pici, erszényből kikandikáló kenguru bébiket, a hattyúk is kikeltették a fiókáikat, és láthatunk ázsiai vadkutya-kölyköket. Újdonságnak számít a nemrégiben érkezett aranyszőrű takin is. Érdemes néha megnézni az állatkert honlapját. Folyamatosan tájékoztatják a nagyközönséget a bébik fejlődéséről és az aktuális látnivalókról. Mi is nagy izgalommal követjük az állati eseményeket!

A kötvényt egy héten belül küldjük e-mailen a neked@proaktivdirekt.com címről. Kérjük tedd ezt a címet a leveleződ címjegyzékébe, hogy megkapd. Elolvastam és elfogadom a biztosítási feltételeket, igénylem az ingyenes Colonnade baleset-biztosítást. Hozzájárulok, hogy az Colonnade vagy megbízottja a biztosítási ajánlataival telefonon megkeressen. Hozzájárulásodat visszavonhatod a Colonnade címére (1388 Budapest, Pf. 14.) küldött levélben vagy telefonon: 801-0801. Letöltöm a biztosítási feltételeket.

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...