2020.10.25. 16:45:25 13044 283

Hőterápiával az egészségért? Engedj egy kád meleg vizet!
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Emberek milliónyinak napi rutinját adja a fürdés, amit legtöbbünknek a gyors zuhany jelent. A kutatók azonban meglepő felfedezést tettek arra nézve, hogy bizonyos betegséggel élők bizony jobban tennék, ha heti többször is áztatnák magukat a kádban!

Fürdés - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Fürdés

A fürdővízben lubickolás ellazít minket testileg és lelkileg is, emellett kontrollcsoportok hosszadalmas vizsgálata támasztja alá, hogy nagy valószínűséggel kellemes módszer lehet a magas vérnyomás és egyéb szív- és érrendszeri betegségek, valamint a 2-es típusú cukorbetegség tüneteinek enyhítésére.

A tanulmányt hivatalosan még nem jelentették meg, és emiatt a szakértői kiértékelése sem történt meg, de az eredmények nagyon kecsegtetők!

A nemrég Japánban zajló kutatás résztvevői körében mindazoknak, akik gyakrabban fürdőztek, minthogy zuhanyoztak volna, nagyobb mértékű volt a vércukorszint-szabályozása, alacsonyabb a vérnyomása és a testtömegindexük is egészségesebb szervezetre utalt.

A közel fél évig tartó megfigyelés során a csoportok tagjai dokumentálták fürdési szokásaikat - a fürdés gyakoriságától kezdve, a víz hőfokán át, a fürdőzés időtartamáig. Egy korábbi megfigyelés, miszerint a hőstimuláció (pl. szaunázás) javíthatja az inzulinérzékenységet, és növelheti testünk energiafelhasználását, most megerősíteni látszik. (Habár a pozitív egészségügyi előnyök ígéretesek, érdemes kivárni a hivatalos álláspontot is, hogy ne ringassuk magunkat hamis ábrándokba.)

A hőterápiás kezelések természetesen önmagukban nem vezethetnek komolyabb eredményre, az egyén számára kiszabott diéta és a rendszeres testmozgás ugyanolyan fontos elemei maradnak az érintettek életmódjának!

Forrás: inverse.com

A kötvényt egy héten belül küldjük e-mailen a neked@proaktivdirekt.com címről. Kérjük tedd ezt a címet a leveleződ címjegyzékébe, hogy megkapd. Elolvastam és elfogadom a biztosítási feltételeket, igénylem az ingyenes Colonnade baleset-biztosítást. Hozzájárulok, hogy az Colonnade vagy megbízottja a biztosítási ajánlataival telefonon megkeressen. Hozzájárulásodat visszavonhatod a Colonnade címére (1388 Budapest, Pf. 14.) küldött levélben vagy telefonon: 801-0801. Letöltöm a biztosítási feltételeket.

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...