2017.11.10. 13:06:12 8687 267

Hosszabbítsd meg kedvenc kozmetikai cikkeid felhasználhatóságát!
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

A nő mindennapjaihoz hozzátartoznak a kozmetikumok és a sminktermékek, azonban sokan és sokszor helytelenül használjuk és tároljuk ezeket. Emiatt még jobban megrövidül az amúgy is háttérbe szoruló szavatossági idő, és ezt nemcsak a termék illata vagy állaga bánhatja, hanem a bőrünk is (pattanások, kiütések, fertőzések, bőrszárazság)!

Kozmetikumok - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Kozmetikumok

Ne engedjük, hogy baktériumok melegágyává változzanak az arcfestékeink!

1. Vedd számba sminktermékeidet!

A legjobb, amit tehetünk az, hogy figyelembe vesszük a termék felhasználhatósági idejét. Jegyezzük fel, melyik terméket és mikor bontottuk ki! Emellé rögtön odaírható, hogy meddig ajánlott megtartani az adott kozmetikumot a higiénikus használat mellett. Mindebben a PAO jelölés (vagy a nyitott tetejű tégely ábra) lesz segítségünkre, ami mögött hónapokban adja meg a gyártó a termék felbontástól számított eltarthatóságát.

2. Sok kicsi sokra megy!

Ha teheted, inkább vásárolj többször, kisebb kiszerelésben. Ugyanis nem érdemes egyik kozmetikumot sem hosszan tartogatni: annál szebbek a színek és garantáltabb a tartósság, minél frissebben bontott az arcfesték.

3. Higiénia mindenek felett!

Sminkelés és arcápolás előtt is mindig jó alaposan moss kezet, de még ilyenkor se nyúlj bele ujjal a tégelyekbe! Használj rendszeresen tisztított spatulákat, ecseteket és applikátorokat. A mindenhová letett kupakokat szintén érdemes alkoholos vattával áttörölgetni. Nem szép dolog az „irigység”, de akkor se használd közösen a rúzsodat és a szempillaspirálodat mással!

4. Figyelj a tárolásra!

A legtöbb kozmetikai termék szobahőmérsékleten történő tárolásra lett kifejlesztve, amiknek nem tesz jót a fény. Éppen ezért nem célszerű átlátszó csomagolású cikkeket vásárolni. A meglévő sminkszereidet tárold szekrényben, dobozban vagy fiókban. A nagy hőingadozás miatt az összetevők stabilitása csökken, ezért a folyékony alapozót és a rúzst se tedd be hűtőbe nyáron, és sajnos a strandtáskában sincsenek túl jó helyen.

5. Válogass összetevők szerint!

A víz alapú termékek hamarabb romlanak. Ez tény, mégpedig azért, mert bizonyos idejű használat után a víz elősegíti a baktériumok megtelepedését és szaporodását. Ha a kozmetikum, amit használsz, tartósítószer-mentes vagy növényi kivonatot tartalmaz, akkor is kevesebb ideig használhatod majd a terméket olyan biztonsággal, mint egy olyat, amiben nincs víz vagy épphogy szintetikus tartósítószerrel van növelve a szavatossági ideje.

6. Használd az érzékszerveidet!

Ez a tanács inkább bőröd egészségét hivatott védeni a kozmetikumok helyett.

Szagolj a megváltozott, „avas” illatok kiszűréséhez!

Jegyezd meg a termékek eredeti színét, és folyamatosan figyeld, hogy nem változnak-e meg!

Ugyanez vonatkozik az állagokra is, pl. ami krémes az ne váljon se csomóssá, se vizenyőssé!

Ha ezek közül bármelyiket produkálja bármelyik kozmetikum, akkor még szavatossági időn belül is megérett a kidobásra!

Forrás: skinsmart.hu

A kötvényt egy héten belül küldjük e-mailen a neked@proaktivdirekt.com címről. Kérjük tedd ezt a címet a leveleződ címjegyzékébe, hogy megkapd. Elolvastam és elfogadom a biztosítási feltételeket, igénylem az ingyenes Colonnade baleset-biztosítást. Hozzájárulok, hogy az Colonnade vagy megbízottja a biztosítási ajánlataival telefonon megkeressen. Hozzájárulásodat visszavonhatod a Colonnade címére (1388 Budapest, Pf. 14.) küldött levélben vagy telefonon: 801-0801. Letöltöm a biztosítási feltételeket.

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...

További cikkek a témában

Beszürkültél? – Csak semmi pánik, ezek a frizurák Neked állnak majd a legjobban!

Az első hajszál megjelenése nem kis pánikra adhat okot. Pláne, ha viszonylag korán, a húszas éveink elején, közepén bukkan fel. Aztán lassan hozzászokunk, a hajszálakból lassan tincsek lesznek, majd idővel az egész hajkoronánk ezüstben játszik majd. De nyugalom, az ősz hajszínnek is megvannak a maga előnyei!

Biztonsággal ihatjuk-e a csapvizet?

A Világgazdasági Fórum szerint a világ vízkészlete válságos helyzetbe került, mely erőteljesen összefonódik bolygónk természeti tőkéjének kimerülésével. Nem beszélve az egyre kiszámíthatatlanabbá formálódott csapadékmintáról, a kritikus ütemben zsugorodó jégtakarókról, az egyre sűrűbben jelentkező áradásokról és aszályokról, az emelkedő hőmérséklet által megzavart teljes globális vízciklusról. Érthető, ha felmerül a kérdés: hogy állunk ma Magyarországon a vízkészlet kérdésével és a vízminőséggel? Biztonsággal ihatjuk-e a csapból folyó vizet?

Egyszerű, friss spárgából készült tavaszi ínyencség

Kissé korábban, mint szokott, de a meleggel együtt beköszöntött a spárgaszezon is. A spárga egy rendkívül népszerű tavaszi zöldség, melyet nemcsak finom íze, hanem kiemelkedő tápértéke miatt is kedvelünk. Ez a recept egy egyszerű, mégis ínycsiklandó módja annak, hogy élvezhessük a spárga friss, természetes ízét, miközben egy kis fokhagymával és sajttal még gazdagabbá tehetjük az élményt.