2015.04.21. 09:41:01 41240 252

Hogyan vízkőtelenítsük a vasalót?
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

A vízkő miatt ronda, barnás vagy sárgás foltokat hagyhat a vasaló a ruhákon. Különösen bosszantó ez egy drága, frissen mosott fehér ingen... Az is előfordulhat, hogy szimplán csak nem gőzöl olyan hatékonyan a vasalónk mint kellene neki, mert eltömíti a vízkő. Ezt a problémát meg kell oldani, lehetőleg gyorsan és olcsón!

Vasaló - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Vasaló

Mikor szükséges tisztítani a vasalót?

A legjobb, ha rendszeresen tisztán tartjuk, hogy elkerüljük a fent vázolt következményeket. Honnan tudod, hogy mikor van itt az ideje a karbantartásnak? Ellenőrizd a vasaló talpát! Ha a gőznyílások környékén már látsz vízkőlerakódásokat, foltokat, netalántán azt veszed észre, hogy a nyílás is szűkült ennek köszönhetően, akkor egyértelmű, hogy eljött a vasalótakarítás ideje!

Magát a víztartályt is megnézheted, ha a vízben vízkődarabkák úszkálnak, vagy a vasaló falára lerakódott, akkor biztos lehetsz benne, hogy vízköves a hasznos háztartási gép.

Mivel tisztítsd?

Az ecet szinte minden háztartási gép vízkőmentesítésére jó, nincs ez máshogy a vasalóval sem, így a legegyszerűbb és legolcsóbb megoldás ez az enyhe sav lesz, ami kitűnő vízkőoldó hatással bír.

Mielőtt nekilátsz a műveletnek, nyiss ablakot, mert nagyon erős lesz a szag.

Öntsd fel a víztartályt ¼ részig ecettel, majd zárd le azt. Állítsd a legmelegebb fokozatra a vasalót, majd dugd be a konnektorba. Állítsd a talpára és hagyd így 5-10 percig, amíg az ecet dolgozik. Utána fogj egy darab rongyot, amit nem sajnálsz, és gőzöld ki rá a vasaló tartalmát.

Ezután töltsd fel a tartályt vízzel és ismét gőzöld ki a tartalmát. Folytasd addig a műveletet, amíg ismét tiszta gőz nem jön a vasalóból. Semmiképpen ne használd addig a deszkán vagy olyan ruhán, amit féltesz.

Előzd meg a problémát!

Használj desztillált vizet a vasaláshoz, így tovább vízkőmentes maradhat a tartály.

Ajánlott cikk: Lehetetlen? Így szeresd meg a vasalást!

Forrás: knowhow.com

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...

További cikkek a témában

A magány nem betegség. Hogyan kezeld és segíts másokon is?

A családok most speciális helyzetekben vergődnek. Hol össze vannak zárva egymással hetekre, amikor megtehetik, rohanvást igyekszenek a halasztgatott ügyeiket elintézni, és ezért szinte alig találkoznak. Azt hinnénk, hogy ezzel minden rendben van. Mindenki végzi a dolgát, dolgozik, tanul, hajt és közben a vírus okozta különböző bonyodalmakkal szembesülnek, ami néha teljesen kiszámíthatatlanná teszi az életüket. Észre sem veszik, hogy a teljes zűrzavar kellős közepént megjelenik egy sötét árnyék felettük. Lassan, alattomosan közelít és alakul ki. Fel sem tűnik. Csak rátelepszik az emberekre, és elkezdi őket fojtogatni.

Ha még Nálad sem indult be az év – Szuper tippek, ha elkapott a lustaság

Van az úgy, hogy nehezen indul a nap. Vagy éppen a hét. Esetleg az év. Alkalmanként hajlamosak vagyunk belustulni, és igencsak nehezen robbantjuk ki magunkat kényelmes szokásaink mögül. Míg összeszedjük magunkat, jól jön néhány mentőötlet!:-)

Idős demens a családban. Vigyázz rá!

Miért pont most vettük elő ezt a témát, hiszen a demencia általános jelenség és idős emberek esetében elég gyakran előfordul? Ennek sajnos megvan a szomorú és aktuális oka. Mégpedig az évszak, a tél és az ilyenkor gyakori fagypont alatti hőmérséklet. A demencia miatt ugyanis ebben az évszakban könnyen előfordulhat, hogy ha idős emberek úgymond elcsavarognak, akkor életveszélyes helyzetbe sodródnak. Ha eltévednek, ne adja ég, nem lakott területen, akár halálra is fagyhatnak. Ezért vizsgáljuk meg azt, hogy mit is jelent igazából az időskori demencia, hogyan vesszük észre a jeleit és mit tehetünk ebben az esetben, hogy ne érje idős hozzátartozónkat baj.