2015.06.11. 16:44:15 18226 278

Hogyan tekerd fel a kábeleket gubancmentesen?
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Ezt a technikát hosszabbítók, hangkábelek és más vezetékek feltekeréséhez ajánljuk. Elsőre egy kis odafigyelést igényel és némi gyakorlást, de nagyon megéri elsajátítani a módszert. Nincs másra szükséged, csak a kezedre (és erre a videóra)!

Kábel feltekerése - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Kábel feltekerése

A vezetékeknek nemcsak a feltekerése, hanem a letekerése is problémát okozhat, ha nem vagyunk birtokában a megfelelő technikának. Valljuk be kevés idegesítőbb dolog van, mint amikor ki kell bogozni a kábelt, de éppen sietni kellene. Hogy az ilyen szerencsétlen eseteket elkerüld, ismerkedj meg a tuti módszerrel, amit röviden így foglalhatnánk össze „fölé és alá”.

Ki tudhatná jobban, hogyan kell feltekerni egy kábelt, mint egy koncertek hangosításával foglalkozó úriember, aki foglalkozásából adódóan több száz kábelt fel- és letekert már. Elmondása szerint a kábelt teljesen gubancmentesen tárolhatjuk így, és attól sem kell tartanunk, hogy megtörik.

Egyszerűbb megnézni a módszert, mint leírni, így íme, a videó:

Forrás: lifehacker.com

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...

További cikkek a témában

„Szabad szappanozni…” – Erre használd a szappant a kézmosáson kívül!

Lehet szögletes, kerek, kicsi, vagy nagy, boltban vásárolt, kézműves, vagy akár házilag, általad készített. Az illatát nézve pedig a variációk száma végtelen. Naná, hogy a szappanról van szó, ami nem csak bőrünk ápolására szolgál, hanem a háztartás, otthonunk számos pontján bevethető még!

Biztonsággal ihatjuk-e a csapvizet?

A Világgazdasági Fórum szerint a világ vízkészlete válságos helyzetbe került, mely erőteljesen összefonódik bolygónk természeti tőkéjének kimerülésével. Nem beszélve az egyre kiszámíthatatlanabbá formálódott csapadékmintáról, a kritikus ütemben zsugorodó jégtakarókról, az egyre sűrűbben jelentkező áradásokról és aszályokról, az emelkedő hőmérséklet által megzavart teljes globális vízciklusról. Érthető, ha felmerül a kérdés: hogy állunk ma Magyarországon a vízkészlet kérdésével és a vízminőséggel? Biztonsággal ihatjuk-e a csapból folyó vizet?

Egyszerű, friss spárgából készült tavaszi ínyencség

Kissé korábban, mint szokott, de a meleggel együtt beköszöntött a spárgaszezon is. A spárga egy rendkívül népszerű tavaszi zöldség, melyet nemcsak finom íze, hanem kiemelkedő tápértéke miatt is kedvelünk. Ez a recept egy egyszerű, mégis ínycsiklandó módja annak, hogy élvezhessük a spárga friss, természetes ízét, miközben egy kis fokhagymával és sajttal még gazdagabbá tehetjük az élményt.