2018.01.08. 14:25:45 14226 407

Hogyan száríts ruhákat zárt térben? Szárítógép nélkül is lehetséges
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Télen még azoknak a szerencséseknek is meggyűlik a baja a ruhaszárítással – nem fér el, nehezen szárad -, akiknek a jó időben lehetőségük van szabad téren szárítaniuk a nedves ruhákat.

Ruhaszárítás - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Ruhaszárítás

Azonban semmi sem lehetetlen! Adunk néhány tippet, amivel ezt a sok nehézséget felvonultató procedúrát megkönnyíthetitek magatoknak.

1. Használd ki a rendelkezésre álló teret!

Jól nézz körül a lakásban, hogy hol lehetne még egy plusz ruhaszárító állványt elhelyezni, vagy néhány ideiglenes szárító kötelet kihúzni. Ez lehet két bútor között - de természetesen nem abban a helyiségben, amelyikben alszol - , vagy akár a kád felett is. Továbbá akaszthatsz fogasokat a zuhanyfüggöny tartójára.

2. Moss gyakrabban!

A mosógép elindításának gyakoriságánál vedd figyelembe azt, hogy mennyi hellyel rendelkezel a szárításnál. Ha szükségesnek érzed, moss fél programon. A ruhák is könnyebben száradnak, ha szellősebben vannak kiteregetve, mintha összezsúfolnád őket. Beltérben a ruhák átlagosan 24 óra alatt száradnak csak meg!

3. Centrifugálj a leggyorsabb módon!

Vizsgáld át a mosógéped használati útmutatóját és állítsd arra a fokozatra a centrifugálást, amelyik a lehető legtöbb vizet préseli ki a mosandókból. Bizonyos források szerint az elöltöltős gépek akár kétszer olyan gyorsan is centrifugálhatnak, mint a felültöltős társaik.

4. Járasd a levegőt!

Amennyiben nem szeretnéd, hogy ruháid dohos szagúan kerüljenek le a szárítóról, gondoskodj arról, hogy időnként át legyen cserélve a szárító helyiség levegője. A szellőztetés mellett a nyári melegekben használatos ventilátorod is segítségül hívható a levegő áramoltatásának érdekében. A másik fontos dolog a penész elkerülése: páramentesítők használata mindenképp ajánlott. Hiába macerás a szárító állványok kerülgetése, inkább vedd a fáradtságot rá, és tartsd a vizes ruhákat jó messzire a falaktól!

5. Azt mosd, amit tényleg kell!

Jelölj ki egy olyan polcot a szekrényedben, ahová azokat a ruhákat teszed, amelyek már voltak rajtad, de még fel tudod majd venni a közeljövőben. Feleslegesen semmi se kerüljön télvíz idején a szennyesbe!

Forrás: thebalance.com

A kötvényt egy héten belül küldjük e-mailen a neked@proaktivdirekt.com címről. Kérjük tedd ezt a címet a leveleződ címjegyzékébe, hogy megkapd. Elolvastam és elfogadom a biztosítási feltételeket, igénylem az ingyenes Colonnade baleset-biztosítást. Hozzájárulok, hogy az Colonnade vagy megbízottja a biztosítási ajánlataival telefonon megkeressen. Hozzájárulásodat visszavonhatod a Colonnade címére (1388 Budapest, Pf. 14.) küldött levélben vagy telefonon: 801-0801. Letöltöm a biztosítási feltételeket.

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...

További cikkek a témában