2017.04.04. 14:00:00 13946 304

Hogyan rendelj Kínából okosan jót?
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

A cikk címe lehetne az is, hogy a legértelmetlenebb dolgok, amiket ajándékként rendelhetsz, de természetesen nem tudjuk, pontosan mire van szükséged. Inkább a gyakori tévedésekre hívjuk fel a figyelmedet, hogy más kárán tanulhass!

Akciókamera - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Akciókamera

Hogyan?

Néhány hete megjelent cikkünkben hosszasan kiveséztük, miért éri meg egyenesen a gyártóktól, akár Kínából rendelni. Az abban leírtak továbbra is érvényesek, a vásárlás viszonylag biztonságos módja, a veszély abban rejlik, hogy igen addiktív szórakozássá tud válni. :)

”Primitív” dolgok

A biztonság kedvéért inkább egyszerűbb dolgokat vásárolj. Nem biztos, hogy bármilyen mobiltelefon megfelel majd az elvárásaidnak, azért az eladók is megtanulták már, hogy a jó leírás gyorsan elad bármit!

Telefontok és hasonszőrűek

Akármelyik oldalon is böngészel (Aliexpress, Wish, stb.), meg fogod találni a telefonodra való tokot, legyen az egy olcsóbb szilikonos megoldás vagy egy profi, ütéseket is jól bíró fémkeret. Viszont mindenképpen pontosan ki kell választanod a telefonod típusát, Androidos készülékeknél ezt az alábbiak szerint nézheted meg: Beállítások > A Telefonról > Típusszám (pl. F3111 jelöli a Sony XPeria XA telefont, egy régebbi Samsung Galaxy S3 kódja pedig i-GT9300). Sokszor a méretekben jelölik ezt, és ott tudod kiválasztani a neked kellő modellt, mindig legyél figyelmes rendelés előtt!

Számtalan eladó ad ajándékba karcálló fóliát, amit mostanában elkezdtek ütésálló fóliaként hívni. Nos, az ütéseket inkább ne próbáld ki, de ez is hasznos kiegészítő lehet.

Nagyjából hasonlóan igaz ez a különféle kábelekre is, ezekből érdemes több darabot rendelned - hiszen egyébként is nevetséges árakon vannak, a szállításon nagyon sokat spórolsz!

Komolyabb dolgok

Ha mindenképpen komolyabb elektronikai dolgokat rendelsz, legyél óvatos! Itt van például a sportkamerák (vagy akciókamera) esete, ami nagyon trendi dolog, és egyébként értelme is van. Azonban nagyon sokszor az olcsó húsnak híg a leve: számtalan termék a leírtnál lényegesen kevesebbet tud valójában, például a videók nem a beígért maximális 1920x1080-as képméretben készülnek, így egy jó tévén gyakorlatilag élvezhetetlen visszanézni - és pont ez lenne a célja a felvételeknek, nem?

Hasonló a helyzet a telefonoknál, hiába írnak le magas számokat a kamerához (nem tudja azt), a processzorhoz (szintén közelében nem jár a teljesítmény), a végén kidobott pénz lesz az, ami az elején még az évszázad üzletének tűnt. Szóval ne a kínálat legolcsóbb tagjai között válogass, és nézd meg az értékeléseket is. Ha viszont megrendeltél valamit, és nem olyan, mint vártad, persze élhetsz a visszaküldés jogával, sőt, tedd is! Viszont annyival tedd könnyebbé mások életét, hogy te is leírod a tapasztalataidat, véleményedet!

Mire figyelj?

A rendelt termékek után kb. 6 000 forintos (22 EUR) értékhatár fölött ÁFÁt és kb. 45 000 Ft (150 EUR) fölött vámot kell fizetned! Ilyenkor pedig nemcsak a termék árát, hanem a szállítással növelt értéket veszik figyelembe. Könnyen lehet, hogy a terméked “átcsúszik” az ellenőrzésen, de ne lepődj meg, ha egyszer a csomag helyett egy levelet kapsz, amiben közel a termék értékével egyező összeget kell fizetned, újra!

A rendelt kütyük nagy része elektromos, sok közülük vezeték nélküli kommunikációra (Bluetooth vagy WiFi) is képes. Ezeket az elmúlt hónapokban kiemelten figyelik, és a megfelelő tanúsítványok hiányában pedig visszaküldik - amiről te értesítést sem kapsz. Ennek szimplán az az oka, hogy a nem megfelelő készülékek zavarhatnak más eszközöket.

Mégis, bizalommal!

Rengeteg ilyen dolog van, amivel melléfoghatsz, de a többségnek nem ez a célja. Ruházatnál is megtalálod a pontos méretet, és azért a legtöbb kütyü is bőven ki fog szolgálni. Sok sikert, jó válogatást!

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...

További cikkek a témában

Az egészség kis segítői, a csírák

Az egészséges táplálkozás egyre fontosabb szerepet játszik az életünkben, és a csírák fogyasztása egy kiváló módja annak, hogy belecsempésszünk egy kis extra tápanyagot és frissességet a mindennapi étkezésünkbe. Ezek az apró csodák tele vannak olyan tápanyagokkal, amelyek segíthetnek az egészségünk megőrzésében és az immunrendszerünk erősítésében.

Az Auchanból vásárolt szénsavmentes vizet hívott vissza a Szentkirályi

A Szentkirályi minőségellenőrző laboratóriuma jelezte, hogy a palackozás során a 1,5 literes szénsavmentes Szentkiralyi termékbe csekély adagban tisztitószer került, ezért a Szentkirályi Magyarország kéri a fogyasztókat, akik múlt pénteken, március 22-én bármelyik Auchan áruházban olyan 1,5 literes, szénsavmentes (rózsaszín kupakos) Szentkirályi ásványvizet vásároltak, amelynek a palack nyakán látható lejáratai ideje 21.03.2025, hogy ne fogyasszák el azt, hanem vigyék vissza az áruházba, ahol vásárolták.

Gumis lepedő gond? Így hajtogasd!

Üdvözlünk a "Gumis lepedők hajtogatási fesztiválján"! Igen, jól hallottad, azért gyűltünk ma össze, hogy megünnepeljük a világ legádázabb sportágát: a gumis lepedők hajtogatását! Tudjuk, hogy sokan nem gondolják ezt olyan komoly tevékenységnek, mint mondjuk a hegymászást vagy a sakkot, de hidd el, a gumis lepedő hajtogatása legalább akkora kihívást tartogat, mint az említett sportok gyakorlása. Némi rutint igényel, de ha egyszer megtanulja az ember, könnyen és gyorsan elvégezhető.