2015.01.02. 10:26:59 6426 23

Hogyan kell a világ legnagyobb Rubik kockáját kirakni?
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Az egész világ Rubik-őrületben ég, mi sem bizonyítja ezt jobban, minthogy egymást követik az újabbnál-újabb verziók, az egyre nehezebb fejtörők. Most éppen a 17x17x17-es óriáskockát rakták ki, ami sokkal nehezebb az eredeti Rubik kockánál.

Rubik kocka - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Rubik kocka

Egy Kenneth nevű puzzle-őrült fejtette meg a 17x17x17-es óriáskockát. Úgy tudja, hogy ő a második a világon, aki képes - és türelmes - volt kirakni a fejtörőt.

Az Oscar van Derventer által tervezett 17x17x17-es kocka sokkal nehezebb, mint a mindenki által ismert hagyományos fejtörő. Az utóbbinak "csupán" 43 trillió (ebben a számban 18 nulla van) lehetséges variációja van, az új, bonyolultabbnak viszont 6,6-szor tíz az ezerötvennegyediken (ebben viszont 1054 nulla található) állapota lehetséges.

A videót készítő RedKB nevű megfejtő szerint ő a második, aki képes volt kirakni az ördögien nehéz kockát. A kocka nincs sorozatgyártásban, több mint 1600 euróba kerül megrendelni az összes részét egy 3D-nyomdából.

EZ A RÖVID VERZIÓ

Ha nagyon ráérnének, akkor a megfejtésről van valós idejű, egy egészen kicsit sem felgyorsított videó is. Majdnem nyolc órán keresztül lehet nézni, ahogy RedKB tekergeti a kockát. Nem lehet véletlen, hogy Tarr Béla Sátántangója alig valamivel rövidebb, mint a kocka megfejtése.

Forrás: vs.hu

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...