2018.02.20. 08:34:29 18905 503

Hogyan éljünk 100 évig? 10 meghökkentő recept
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Ha a családdal körbevéve, szeretetben telne, betegségek nélkül, akkor bizonyára senki nem venné zokon, ha 100 évig élhetne. Vajon mi a titka a hosszú életnek? Íme 10 érdekes tanács azoktól, akik már megünnepelték a 100. születésnapjukat is!

100 éves - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com 100 éves

Egyesek szerint nincs semmiféle titok, csak szerencse szükségeltetik hozzá és esetleg jó gének. Mások viszont bevált receptre esküsznek, és akad közöttük nem kevés megdöbbentő is. Például:

1. Bacon

Tavaly terjedt a neten annak a 109 éves hölgynek (Ruth Benjamin) a receptje - szó szerint és átvitt értelemben is - , aki a bacon mellett tette le a voksát. Állítása szerint reggelire mindig a kedvencét fogyasztotta: bacont, valamint mindennap evett burgonyát valamilyen formában. Két nem túl egészségesnek tartott étel, nemde? (Mondom, szerencse... :))

2. Sör

Mildred Bowers 104 évesen is megissza délután 4 órakor azt a pofa sört, ami véleménye szerint hozzá segítette sok számjegyű születésnapja eléréséhez. “Na meg a jó gének” - állítja.

3. Étcsoki

Egy igazán ízletes módja annak, hogy akár 100 évig is eléljünk. Legalábbis a 102 éves Eunice Modline mindennap elfogyaszt 2 kocka étcsokoládét. Mindemellett a szundikálás jótékony hatásaira is esküszik.

4. Bor

Florence Bearse éppen a 100. születésnapját ünnepelte a nyáron. Elmondása szerint a vörösbor antioxidánsai tették a dolgukat. Van azért még hozzáfűzni valója: “Ne higgy semmiféle süket dumának!” Hehe, ezt a tanácsot érdemes megfogadni!

5. Maradj hajadon

Jessie Gallan jó tanácsa azt hiszem minden egyedülálló nőnek vigaszt nyújthat, ugyanis a 109 éves hölgy szerint annak köszönheti, hogy megérte ezt a szép kort, hogy szingli maradt. Véleménye szerint a férfiakkal több baj van, mint amit érnek... (Tisztelet a kivételnek - a szerk. :))

6. Tojás

Emma Morano 117 évet élt, és 3 tojást megevett naponta, ebből kettőt nyersen fogyasztott el. Érdekes szokás, de a hölgy 90 éven keresztül mindennap ezt falta.

7. Olívaolaj

A francia Jeanne Louise Calment 122 évet élt, és 117 éves volt, amikor leszokott a cigiről... (Továbbra is azt állítom: gének és szerencse... - a szerk.) Hosszú életét a csokinak, a bornak és az olívaolajnak tulajdonította, ez utóbbit a bőrén is használta.

8. Zabkása

Duranord Veillard, egy haiti születésű exbíró, 111 éves és minden reggel zabkását eszik, valamint megcsinál pár fekvőtámaszt. Cuki.

9. Méz

A 115 éves Bernice Madigan szerint a hosszú élet titka: gyerekek nélkül, kevesebb stresszel élni és mindennap megenni egy kanálka mézet.

10. Zöldségek a saját kertedből

A 113 éves spanyol nagypapa, Francisco Nunez Olivera saját maga termelte a zöldségeket, amiket jóízűen el is fogyasztott a napi egy pohárka vörösbor mellé - állítsa szerint ezeknek köszönheti hosszú és boldog életét.

A goodhousekeeping.com összeállításában szerepel még jégkrém, gintonic, gyorsételek, M&Ms, Light Cola, bogyós gyümölcsök, kávé és Whiskey is, aztán ott van még a futás, a tánc, az alvás - látszólag teljesen különböző dolgok, sőt, akad köztük egészen egészségtelen is. Így mi azt a végkövetkeztetést vontuk le, hogy a hosszú élet titka nem más, mint az, hogy azt esszük és azt csináljuk, amit szeretünk. (Na, meg a szerencse és a gének... - továbbra is ezt valljuk :))

A kötvényt egy héten belül küldjük e-mailen a neked@proaktivdirekt.com címről. Kérjük tedd ezt a címet a leveleződ címjegyzékébe, hogy megkapd. Elolvastam és elfogadom a biztosítási feltételeket, igénylem az ingyenes Colonnade baleset-biztosítást. Hozzájárulok, hogy az Colonnade vagy megbízottja a biztosítási ajánlataival telefonon megkeressen. Hozzájárulásodat visszavonhatod a Colonnade címére (1388 Budapest, Pf. 14.) küldött levélben vagy telefonon: 801-0801. Letöltöm a biztosítási feltételeket.

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...