2015.02.23. 08:42:06 8813 307

Hogyan élj együtt az anyajegyeiddel?
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Az anyajegyek természetes bőrelváltozások, amelyekkel sajnos sok embernek gyűlik meg a baja. Nem csak zavaró helyen lehetnek, és gyakran irritálódhatnak, hanem veszélyes betegségek forrásai is lehetnek, mint például a bőrrák. Ezt elkerülendő érdemes számos óvintézkedést betartani annak, akinek sok anyajegye van.

Anyajegy - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Anyajegy

1. Tilos a szolárium

Akinek 10 darabnál több anyajegye van, az ne járjon szoláriumba. A szolárium az UVB sugárzás helyett UVA sugárzással éri el, hogy bőrünknek barna színe legyen. Az UVA viszont – az UVB-vel ellentétben – a bőr mélyebb rétegeibe is bejut, nem okoz ugyan elégést, de ez egyáltalán nem előny, mivel a leégés jelzi azt, hogy a bőr védekező mechanizmusa működik, és fokozódik a fényvédelem. Az UVA gyakorlatilag kikapcsolja ezt, és a bőr egyáltalán nem védekezik a fény ellen, nem vastagszik meg.

A szolárium idő előtti ráncosodást, és akár rákot is okozhat. Sok anyajeggyel még nagyobb a kockázat.

2. Ne tépd ki a szőrt!

A nagyobb anyajegyekről ne tépd a szőrt, inkább egy kisollóval vágd le. A csipesszel történő gyakori irritálás negatív folyamatokat indíthat el az anyajegyben.

3. Használj fényvédőkrémet!

Ezt tessék nagyon komolyan venni. Minden egyes alkalommal, amikor nap éri a bőrt, használj naptejet vagy fényvédővel ellátott arckrémet, testápolót. Akkor is, ha nem napozni készülsz, de tudod, hogy huzamosabb ideig érhet a nap. Ne sétálj pánt nélküli ruhákban a tűző napon, és viselj szalmakalapot! Ha a hátadon sok az anyajegy, ne napoztasd huzamosabb ideig, főként ne a 11-15 óráig tartó időszakban.

4. Ne nyomd ki a pattanást!

Ha az anyajegyen pattanás van, megduzzad és érzékeny lesz, színe vöröses árnyalatúra vált. Ne nyomd ki, inkább várj pár napot, amíg le megy a duzzadás. Használhatsz fertőtlenítő hatású krémeket, illetve ha rendszeresen jön rá pattanás, akkor szóba kerülhet a sebészeti eltávolítás.

5. Járj évente szűrővizsgálatra!

Az anyajegy nem gyerekjáték, és a szűrést a TB is támogatja, így ne hagyd ki. Megelőzheted a nagyobb bajt.

Forrás: anyajegycentrum.hu

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...

További cikkek a témában

Arcápolás a csillagjegyünk szerint? Ezt a terméket kell beszerezned hozzá! 2/1

Az asztrológia megmutatja nekünk, hogy születésünk energiája és a bolygónk hogyan befolyásolják természetünket, rámutatva a lehetőségeinkre és a kihívásainkra. A csillagjegyünk ismerete megvilágíthatja szerelmi életünket és karrierünket, ugyanakkor hasznos lehet akkor is, amikor azt kell eldöntenünk, hogy milyen összetevőket használjunk a bőrünkön!

Előzd meg a depressziót, amíg lehet!

Bárhogyan is sajog a szívünk, minden évben eljön az a pillanat, amikor el kell köszönnünk a nyártól néhány hónapra. Nem sokat tudunk tenni ez ellen, de ha sikerült megfelelően feltöltődnünk napsugárral, D-vitaminnal, legalább egy kicsit pihennünk, kikapcsolódnunk, illetve elutaznunk néhány napra, akkor ki fogjuk bírni az előttünk álló időszakot egy kis segítséggel. Mégis mit tehetünk azért, hogy a hűvösebb és sötétebb hónapokat könnyebben viseljük, amíg újra feléled a természet, és élvezhetjük a meleget?

Homoktövis – A természetes immunerősítő

Egy növény, amelyet sokan csak „csodanövényként” tartanak számon. Szerencsére a homoktövis ma már egyre nagyobb népszerűségnek örvend hazánkban is. Bár eredetileg Ázsiából származik, azonban itthon is egyre több helyen termesztik, sőt Magyarországon védett növényként tartják nyilván. Sikerének titka abban leledzik, hogy rendszeres fogyasztása többféle egészségügyi problémára nyújthat gyógyírt.