2015.02.23. 08:42:06 10122 308

Hogyan élj együtt az anyajegyeiddel?
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Az anyajegyek természetes bőrelváltozások, amelyekkel sajnos sok embernek gyűlik meg a baja. Nem csak zavaró helyen lehetnek, és gyakran irritálódhatnak, hanem veszélyes betegségek forrásai is lehetnek, mint például a bőrrák. Ezt elkerülendő érdemes számos óvintézkedést betartani annak, akinek sok anyajegye van.

Anyajegy - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Anyajegy

1. Tilos a szolárium

Akinek 10 darabnál több anyajegye van, az ne járjon szoláriumba. A szolárium az UVB sugárzás helyett UVA sugárzással éri el, hogy bőrünknek barna színe legyen. Az UVA viszont – az UVB-vel ellentétben – a bőr mélyebb rétegeibe is bejut, nem okoz ugyan elégést, de ez egyáltalán nem előny, mivel a leégés jelzi azt, hogy a bőr védekező mechanizmusa működik, és fokozódik a fényvédelem. Az UVA gyakorlatilag kikapcsolja ezt, és a bőr egyáltalán nem védekezik a fény ellen, nem vastagszik meg.

A szolárium idő előtti ráncosodást, és akár rákot is okozhat. Sok anyajeggyel még nagyobb a kockázat.

2. Ne tépd ki a szőrt!

A nagyobb anyajegyekről ne tépd a szőrt, inkább egy kisollóval vágd le. A csipesszel történő gyakori irritálás negatív folyamatokat indíthat el az anyajegyben.

3. Használj fényvédőkrémet!

Ezt tessék nagyon komolyan venni. Minden egyes alkalommal, amikor nap éri a bőrt, használj naptejet vagy fényvédővel ellátott arckrémet, testápolót. Akkor is, ha nem napozni készülsz, de tudod, hogy huzamosabb ideig érhet a nap. Ne sétálj pánt nélküli ruhákban a tűző napon, és viselj szalmakalapot! Ha a hátadon sok az anyajegy, ne napoztasd huzamosabb ideig, főként ne a 11-15 óráig tartó időszakban.

4. Ne nyomd ki a pattanást!

Ha az anyajegyen pattanás van, megduzzad és érzékeny lesz, színe vöröses árnyalatúra vált. Ne nyomd ki, inkább várj pár napot, amíg le megy a duzzadás. Használhatsz fertőtlenítő hatású krémeket, illetve ha rendszeresen jön rá pattanás, akkor szóba kerülhet a sebészeti eltávolítás.

5. Járj évente szűrővizsgálatra!

Az anyajegy nem gyerekjáték, és a szűrést a TB is támogatja, így ne hagyd ki. Megelőzheted a nagyobb bajt.

Forrás: anyajegycentrum.hu

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...