2016.11.30. 17:10:42 13210 333

Hírességek, akik nehezen tanultak, lám, mégis sokra vitték!
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

A következő cikkel szeretnénk megnyugtatni a szülőket, akiknek valamilyen tanulási nehézséggel, viselkedési problémával küzd a gyermeke: izgalomra semmi ok, így is nagyon jól fizető pályát találhat magának a kicsi, támogassátok abban, amiben tehetséges, vagy amit szeretne kipróbálni, és nyert ügyük lesz az életben. Nem hiszed? Ezek a sztárok súlyos tanulási problémákkal küzdöttek!

1. Michael Phelps - figyelemhiányos hiperaktivitás-zavar

A sztárúszót folyamatosan kritizálták tanárai, amiért nem bírt megülni a fenekén, majd ötödikben ADHD-val, azaz figyelemhiányos hiperaktivitás-zavarral diagnosztizálták. Még gyógyszeres kezelést is kapott, de két év után a kicsi Phelps inkább úgy döntött, hogy a sportolásban, nevezetesen az úszásban vezeti le felesleges energiáit. Jó döntés volt!

2. Orlando Bloom – diszlexia

A Karib-tenger kalózainak másik sztárja, Orlando Bloom is diszlexiával küzdött, nála 7 éves korában diagnosztizálták. A nehézséget úgy fordította a javára, hogy gyakorlatilag mindent kívülről megtanult, hogy ne lehessen zavarba hozni és ne legyen lámpaláza a színpadon. A hangos olvasást már felsőbb évesen, a dráma iskolában sikerült elsajátítania.

3. Keira Knightley – diszlexia

Keira Knightley | wikicommons.orgKeira Knightley | wikicommons.org
A Karib-tenger kalózainak csillagáról már 6 éves korában kiderült, hogy diszlexiás. Az olvasási nehézségei csak még szorgalmasabbá tették, és nagyon jó eredménnyel végzett a suliban. A kitartás nagyon fontos ilyen esetekben!

4. Justin Timberlake – figyelemhiányos hiperaktivitás-zavar és kényszerbetegség

Justin Timberlake, a sikeres énekes, dalszerző és színész nem is egy, hanem rögtön két problémával küzd meg nap mint nap. Egy részt hiperaktív másrészt kényszerbetege is, ami nála úgy nyilvánul meg, hogy mindennek egy bizonyos rendben kell lennie, és csak bizonyos ételek kerülhetnek a hűtőszekrényébe. Elég nehéz lehet ezzel együtt élni, mégis hihetetlen sikeres lett a sztár, és valószínűleg nem kell senkinek sem bemutatni.

5. Keanu Reeves – diszlexia

Keanu Reeves | Fotó: wikicommons.orgKeanu Reeves | Fotó: wikicommons.org
A jóképű és tehetséges színész még a középiskolát sem fejezte be az olvasási nehézségek miatt. Egy interjúban azt mondat, hogy rengeteget kellett megjátszania magát, tettetnie dolgokat. Végülis a sok gyerekkori gyakorlás meghozta a gyümölcsét, mert igazán felkapott színész lett.

6. Vince Vaughn – Figyelemhiány és diszlexa

A híres színész főként vígjátékokban és romantikus vígjátékokban tűnt fel, híresebb szerepei közé tartozik például az Ünneprontók ünnepe, a Gyakornokok vagy Jennifer Aniston oldalán a Szakíts, ha bírsz. Nem igazán tudott érvényesülni a suliban, majd kiderült, hogy mi ennek az oka: diszlexiával és figyelemhiánnyal küzdött. Gyógyszeres kezelést javasoltak neki, amit az apja elutasított. Vaughn szerint a nehézségeinek köszönhetően szorgalmasabb lett, mert keményebben kellett próbálkoznia.

7. Cher – Diszlexia

Cher-t sem kell talán bemutatni olvasó közönségünknek. A híres énekesnő tanárai úgy gondolták, hogy nem próbálkozik eléggé, és ezért rosszabbak a jegyei, mint amire képes lenne. Mindent hang után kellett megtanulnia, mégsem állapították meg nála a diszlexiát (abban korban, még nem figyeltek fel erre?). A diszlexia miatt nehezebb volt neki elolvasnia a szerepeihez tartozó szövegeket is, tehát jelentősen lassította a tanulási nehézség, de soha nem adta fel!

Forrás: special-education-degree.net

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...

További cikkek a témában

Feszült vagy? – 2+1 instant tipp a gyors nyugalomért

Van az úgy, hogy minden összejön, és a stressz-szinted az egekben. Azt veszed észre, hogy egész nap be vagy feszülve, és lassan már nem tudsz koncentrálni, mert annyi a megoldandó feladat, hogy úgy érzed, egyszerűen belefulladsz. Van az a pont, mikor Neked kell eldöntened: elsüllyedsz a stressztengerben, vagy megállsz egy pillanatra és megpróbálsz megnyugodni.

Ezeket az illóolajokat használhatod szorongás ellen

A szorongás a világ leggyakrabban tapasztalt mentális zavarai közé sorolható, mely világszerte több száz millió embert érint. Nem titok, hogy a szorongás tünetei már nem csupán a felnőtt korosztály esetében jelentkeznek, hanem a gyermekek és a serdülőkorban lévő fiatalok körében is. Amennyiben az aggodalom, a feszültség, a félelem- és tehetetlenségérzés intenzívvé és túlzottá válik, nagymértékben hat a viselkedésre, a közérzetre, valamint a kognitív képességekre – pl. gondolkodás, figyelem, emlékezés stb. – egyaránt. Szerencsére ma már a szorongás kezelésére számos természetes megoldás közül lehet választani.

A lakberendezés pszichológiája

Az otthon a személyiség egyik legkézzelfoghatóbb és legszembetűnőbb kifejezője. A lakberendezés erőteljes hatást gyakorol a közérzetre, a hangulatunkra, a kreativitásunkra és a motivációinkra egyaránt. Ahogy a dal is mondja: Ezek csak házak, az otthon az valami más. De vajon mitől válik mássá? Mi teszi egyedivé, személyre szabottá? Mi az a többletérték, aminek a jelenlétében azt mondhatjuk: „az enyém”? És milyen szerepet játszik mindebben a lakberendezés?