2021.11.04. 12:15:00 7207 251

Hipp és hopp, így lesz a laptodod is tip-top!
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Akár otthoni szórakozás, akár munkahelyi feladatok céljából nézzük a képernyőt, igazán zavaró dolog, ha azt bekoszolódva kell használni. A por még a monitor fényerejét és színeit is képes befolyásolni. A bosszantó ujjlenyomatok zavaró mivoltáról ne is beszéljünk!

Laptop tisztítása - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Laptop tisztítása

A képernyők tisztítása valamivel óvatosabb tisztítási eljárást igényel, mint az egyéb elektronikai eszközök. A túl sok tisztítófolyadék rövidzárlatot okozhat, egyes fajták pedig karcolhatják a monitort. A hagyományos ablaktisztító folyadékok valóban nem erre lettek kitalálva, ráadásul csíkosan száradhatnak, amiket még mikroszálas kendővel is kihívás eltüntetni.

Ahány gyártó, annyi ajánlás

Mielőtt nekiállunk letörölni és fertőtleníteni a laptop és más egyéb készülék monitorját, nézzünk utána a gyártói utasításoknak! Bizonyos gyártók nyugodt szívvel ajánlják fertőtlenítő törlőkendők használatát erre a feladatra. Ez legtöbbször azon múlik, hogy a képernyőt fedi-e üvegborítás. Az üvegborítással nem rendelkező laptop képernyőre közvetlenül sohase permetezzünk tisztítószert, azt mindig a kendőre kell fújni.

A nem LCD-s képernyők tisztítása

  1. Áramtalanítsuk a készüléket!
  2. Töröljük át egy tiszta mikroszálas kendővel a képernyőt a felületi szennyeződések és a por eltávolításához.
  3. Csavarjuk ki kicsit a fertőtlenítőszeres tisztítókendőt, hogy ne áztassa el a monitort, és óvatosan töröljük át vele a felületet.
  4. Hagyjuk a képernyőt a levegőn megszáradni. Ha csíkosan száradna, töröljük át még egyszer mikroszálas tisztítókendővel.

Az LCD-képernyők tisztítása

Ilyen monitorok esetében a gyártók nem ajánlják a fertőtlenítő kendők alkalmazását, mert az aktív összetevők károsíthatják azt. A következő vegyszereket kell kerülni ilyen esetben: metil-klorid, etilsav, ammónia és alkohol. Habár a száraz mikroszálas törlőkendők nem fertőtlenítik a képernyőt, de az egyéb szennyeződések eltávolítására alkalmasak.

A billentyűzet szennyeződéseinek eltávolítása

Felejtsük el az oldószert tartalmazó súroló- és tisztítószereket azok felületkárosító hatása miatt. A billentyűk közé ragadt szennyeződéseket sűrített levegős spray használatával lehet a leghatásosabban eltávolítani, míg a felületükön megtapadt szennyeződéseket (benedvesített) mikroszálas törlőkendővel törölhetjük le. Vigyázzunk, hogy folyadék ne folyhasson be a billentyűk alá.

Forrás: www.goodhousekeeping.com

A kötvényt egy héten belül küldjük e-mailen a neked@proaktivdirekt.com címről. Kérjük tedd ezt a címet a leveleződ címjegyzékébe, hogy megkapd. Elolvastam és elfogadom a biztosítási feltételeket, igénylem az ingyenes Colonnade baleset-biztosítást. Hozzájárulok, hogy az Colonnade vagy megbízottja a biztosítási ajánlataival telefonon megkeressen. Hozzájárulásodat visszavonhatod a Colonnade címére (1388 Budapest, Pf. 14.) küldött levélben vagy telefonon: 801-0801. Letöltöm a biztosítási feltételeket.

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...