2023.01.26. 09:45:00 6603 271

Háztartási praktikák 2023-ra: Hipp-hopp, legyen minden tipp-topp!
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

A jobbaktól nem szégyen tanulni, éppen ezért érdemes folyton folyvást olyan újabb és újabb praktikák után kutatni, amelyek képesek megkönnyíteni az életünket. A háztartási problémamegoldás terén a tapasztalt (vagy éppenséggel a megúszós szemléletű, esetleg időhiányos) háziasszonyok járnak az élen.

Tökéletes tisztaság - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Tökéletes tisztaság

Apró tippek egész tárháza gyűlhet így össze, amit az ember már nehezen tud fejben tartani, ezért úgy döntöttem, hogy a kevésbé használtak közül pár nagyon praktikus háztartási trükköt listába szedek. Tudtad például, hogy kávét hideg tejjel, míg kakaó foltot meleg tejjel tudsz kiszedni a szövetekből?

Elszíneződött műanyag dobozok ellen: A paradicsomos vagy paprikás ételek jellegzetes sárgás színt kölcsönöznek a tárolódobozaink felületének, ami ellen jó szolgálatot tesz nekünk egy kevés olaj. A tapadásmentes felület eléréséhez csak permetezzünk egy keveset a műanyag dobozok oldalaira és aljába, mielőtt a „fogós” étel belekerülne.

Megszagosodott műanyag dobozok szagtalanítása: Vágj fel egy citromot karikákra, és egy-egy citromkarikával jól dörzsöld meg a kellemetlen szagot árasztó dobozt! Hagyd hatni a citrom levét jó 30 percig, majd mosd el az edényt alaposan.

Terítő foltjainak eltüntetése: A paradicsom okozta - pl. ketchup - foltok eltávolításához óvatosan töröljük le az anyagba még be nem ivódott szószt, majd meleg vízbe mártott, de jól kicsavart szivaccsal töröljük át a foltos anyagot. Ezután nyomjunk rá egy kevés borotvakrémet a foltra, és mossuk ki a terítőt a szokott módon, de csak miután a hab teljesen rászáradt.
Az étolaj által hagyott foltokat pedig samponnal tudjuk halványítani.

Megkopott színű törölközők ellen: Egy csésze só a mosógép dobjába dobva csodákat tehet! Az új törölközők beavató mosásakor hozzáadott só ugyanis segít fixálni a szövet eredeti, élénk színét. A fehér törölközők sárgulása ellen mosáskor dobjunk a gépbe egy kevés mosószódát.

Penészmentes szeletelt kenyér: Miután megbontottuk a tartós kenyér zacskóját, szedjük ki belőle az összes kenyeret. Az eredeti csomagolás aljába hajtogassunk bele egy tiszta, száraz papírtörlőt vagy szalvétát, és erre tegyük vissza a zacskóba a kenyérszeleteket. Vagy az is megoldás lehet, hogy a szeletelt kenyeret a nyitott csomagolásával együtt tesszük bele egy műanyag tárolódobozba, amit légmentesen le is zárunk.

Hogy ne csak a hölgyek profitáljanak a listából, jöjjön egy utolsó pont inkább az uraknak címezve:

Házi jégoldó készítése: Elfogyott a jégoldó, de reggelre lefagyott az autó szélvédője? Semmi vész, régi jó barátunk felhasználásával meg lehet oldani ezt a hátráltató helyzetet! Ecetből talán most is lesz egy kevés otthon. Egy rész vizet három rész ecettel keverjünk el egy szórófejes flakonban, majd egyszerűen csak permetezzük rá ezt a folyadékot a szélvédőre.

Szerző: GAM

A kötvényt egy héten belül küldjük e-mailen a neked@proaktivdirekt.com címről. Kérjük tedd ezt a címet a leveleződ címjegyzékébe, hogy megkapd. Elolvastam és elfogadom a biztosítási feltételeket, igénylem az ingyenes Colonnade baleset-biztosítást. Hozzájárulok, hogy az Colonnade vagy megbízottja a biztosítási ajánlataival telefonon megkeressen. Hozzájárulásodat visszavonhatod a Colonnade címére (1388 Budapest, Pf. 14.) küldött levélben vagy telefonon: 801-0801. Letöltöm a biztosítási feltételeket.

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...

További cikkek a témában

Ezért érdemes lapozgatni a „füveskönyveket”

A sokak ágy mellé helyezett olvasmányává vált Márai-féle Füves könyv olyan minden embert érintő és érdeklő kérdéseket tart szem előtt, mint: a testi fájdalom enyhítési módjai vagy éppen a mindennapi alapigazságok. Az eredetileg botanikai ismeretek közlésére alkalmas füves- vagy füvészkönyvek idővel életbölcsesség-gyűjteményekké váltak, melyek az élethosszig tartó önismeret útján tanácsokkal, intelmekkel és útmutatásokkal szolgálnak bennünket.

Fel a kalappal! Elegáns védelem a fejnek

Érdekes, hogy egészen a XVII. század beköszöntéig egyetlen úri hölgy sem viselt kalapot. Viseltek azonban a cselédasszonyok, az alsóbb rétegekhez tartozó fiatal lányok, majd a későbbiek folyamán a városi polgárság hölgyei is. Ezután már nem kellett sok ahhoz, hogy a pompás kalapok belopják magukat a nők budoárjaiba, így előszeretettel viselték azokat séták, cukrászdázás, díszes vacsorák, vendéglők, teadélutánok idején, vagy éppen udvarlók fogadásakor. Nem csoda hogy a fejfedő-eleganciának ma is sokan hódolnak.

A tested többet „mondhat” minden szónál – Mert nem csak szavakkal kommunikálunk

Testünknek külön nyelve van, ami hangok és szavak nélkülisége ellenére is jelentőségteljes. A nem szavakkal közölt kommunikációs módok között élen járnak a gesztusok, a testtartás, a mimika, a szemkontaktus és a testtartás. Ezek alátámaszthatják vagy épp ellenkezőleg: érvényteleníthetik a verbálisan átadott üzenetközvetítéseket. Hitelesíthetik vagy hitelteleníthetik, hangsúlyozhatják vagy súlytalanná formálhatják mindazt, ami a szóbeli közlés során elhangzott.