2017.12.08. 12:56:59 12858 350

Házi tönköly kenyér könnyen, gyorsan, egészségesen
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Manapság egyre többen preferálják a gluténmentes élelmiszereket, vagy csak bizonyos gabonaféléket ehetnek. Kényelmes megoldás lehet, ha otthon könnyedén el tudjuk készíteni a személyre szabott finom kenyerünket. A tönkölybúza egy klasszikus választás, ráadásul kelesztés nélkül készülhet belőle az alapélelmiszer.

Házi kenyér - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Házi kenyér

Tönköly kenyér recept

Hozzávalók

  • 500 g tönköly liszt
  • 2 teáskanál só
  • 3 dl hideg víz
  • 2 teáskanál szódabikarbóna
  • 9 evőkanál olívaolaj

  • magok ízlés szerint ( tökmag, szezámmag, lenmag)

A hozzávalókat összekeverjük egy tálba tömör gombóccá.

Tipp: ha beolajozod a kezed nem ragad annyira rá a tészta, könnyebb összegyúrni. Ha gyúródeszkát használsz, szépen tudod formálni cipó formájúra, ilyenkor tegyél a deszkára egy kis lisztet, hogy ne ragadjon oda a tészta. Ha kicsi a hely a konyhádban, vegyél a gyúródeszka helyett szilikonosat, ezen is kiválóan meg tudod gyúrni a tésztád.

Szépen néz ki, ha beirdalod a tetejét. A kenyér formája rajtad múlik. Helyezd sütőpapírra, majd mehet az előmelegített sütőbe.

Süsd 220 fokon 45 percig. Fontos: akkor tedd be a sütőbe a kenyeret, ha elérte a 220 fokot. Tegyél egy jénai tálba vagy egy tepsibe vizet a sütő alsó részére, ettől párás lesz a levegő és puhábbra sül a kenyér.

Jó étvágyat!

A kötvényt egy héten belül küldjük e-mailen a neked@proaktivdirekt.com címről. Kérjük tedd ezt a címet a leveleződ címjegyzékébe, hogy megkapd. Elolvastam és elfogadom a biztosítási feltételeket, igénylem az ingyenes Colonnade baleset-biztosítást. Hozzájárulok, hogy az Colonnade vagy megbízottja a biztosítási ajánlataival telefonon megkeressen. Hozzájárulásodat visszavonhatod a Colonnade címére (1388 Budapest, Pf. 14.) küldött levélben vagy telefonon: 801-0801. Letöltöm a biztosítási feltételeket.

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...