2015.11.04. 18:41:04 6630 200

Hazatért a világot elsőként körülevező és -kerékpározó nő
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Hazatért Nagy-Britanniába a brit Sarah Outen, az első nő, aki kizárólag evezős csónakot, kajakot és kerékpárt használva körbeutazta a világot.

Kerékpározás - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Kerékpározás

A 30 éves Outen kedden érkezett meg kajakjával a londoni Tower-hídhoz, ahol hatalmas tömeg üdvözölte a négy és fél évig tartó útjáról visszatérő világutazót - tudósított a The Daily Telegraph online kiadása.

A nő 2011 áprilisában indult útnak és azóta több mint 40 ezer kilométert tett meg kerékpáron, kajakon és evezős csónakban.

Útja során egyszer ki kellett menteni a Csendes-óceánból egy trópusi vihar miatt. A Góbi-sivatagban 40 Celsius-fokos hőséggel dacolva tekert, mínusz 40 fokban vágott neki az észak-amerikai télnek és halál közeli élményben volt része, amikor csónakjával veszélyesen közel került egy konténerhajóhoz.

Expedíciója során Sarah lett az első ember, aki átevezett Japánból Alaszkába, 150 napot töltve egyedül a Csendes-óceánon.

Outen a szívének kedves négy jótékonysági szervezet - CoppaFeel!, MND Association, WaterAid és Jubilee Sailing Trust - támogatása érdekében kelt útra, valamint azért, hogy a gyerekeket álmaikat megvalósítására bátorítsa.

"Egyszerűen beleszerettem az óceánba, amelytől rengeteget tanultam magamról és a körülöttem lévő világról" - mondta egyszer egy interjúban.

Forrás: MTI

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...