2015.03.21. 16:00:00 17491 427

Hatásosan a porcicák ellen!
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Habár nem vagyok nagy macskakedvelő, azért valljuk be, a cicák rendkívül aranyos, hízelgő, kedves állatok. Ám egyik fajtájukkal valamiért mégsem vagyok hajlandó megbarátkozni. Ők az asztal, fotel, ágy alatt megbúvó, ajtó mögé settenkedő apró, pici porcicák. Ám hódító „útjuknak” most vége!

Porcica - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Porcica

Hogy tökéletesen portalan legyen az otthonod, az szinte lehetetlen. De néhány trükkel legalább megközelítheted ezt az elérhetetlen tökéletességet.

Szellőztess alaposan és rendszeresen!

Ahhoz, hogy otthonod a lehető „legportalanabb” legyen, fontos, hogy naponta legalább háromszor, de akár négyszer is szellőztess ki alaposan. Alkalmanként 10 percre tárd ki az ablakokat.

Amennyiben szükséges, egy szellőzőberendezést is beszerezhetsz. Ezek a készülékek biztosítják a folyamatos levegőcserét, ráadásul egy speciális szűrővel meg is „tisztítják”, portalanítják azt.

Viszlát, porfogók!

Lehet, megszakad majd a szíved, de az apró csecsebecséket, dekorációs kellékeket, vagyis a porfogókat jó lesz eltávolítani a polcokról. De ide tartoznak az ékes, ám tulajdonképpen haszontalan díszpárnák is. Nem is gondolnád, hogy valójában az ágy is ilyen porfogóként üzemelhet. Mivel az ágyadat nem dobhatod ki, egy apró trükkel megelőzheted, hogy porgyűjtővé váljon: az ágytakarót reggelente alaposan rázd ki az alakban vagy az erkélyen.

Tarts növényeket otthonodban!

Tudtad, hogy a növények nemcsak otthonodat varázsolják még kellemesebb hellyé, hanem a por ellen is felveszik a harcot? Főként azok a növények bizonyulnak jó értelemben vett „porfogónak”, amiknek levele kicsit szőrösebb, ezek szinte magukhoz vonzzák a porszemeket. Ezen kívül megszűrik a levegőben lévő káros anyagok nagy részét és növelik a levegő páratartalmát.

Növeld, vagy tartsd megfelelő szinten a páratartalmat!

Ha a növények is segítenek otthonod páratartalmának növelésében, Te sem hagyhatod cserben őt. A levegő nedvessége a porszemek igazi ellenfele, így ügyelned kell, hogy lakásodban mindig megfelelő legyen a páratartalom. Ezt főként télen nehéz elérni, amikor a fűtés még inkább szárítja otthonod levegőjét. Ám egy jól elhelyezett párologtató edény a fűtőtesten orvosolhatja problémádat.

Törölgess helyesen!

Sajnos, a portörlést nem kerülhetjük el, muszáj néhanapján rávennünk magunkat. Ehhez a legjobb egy nedves rongy, víz néhány csepp mosogatószerrel és már indulhat is a bútorok gyors áttörlése. Ez taszítja a porszemeket és gondoskodik róla, hogy a portalanított felület sokáig „tiszta” maradjon.

Forrás: haushaltstipps.net

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...