2021.05.19. 15:15:00 9163 232

Hasznos okos kütyük otthonod védelmére
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Manapság szinte mindenki zsebében ott lapul egy mini számítógép okostelefonja képében, nincs nap, ami internetezés nélkül telne és ügyeink nagy részét is igyekszünk online intézni. Egyre több otthonban terjednek el a különféle okos eszközök is, tévék, kávéfőzők, vagy épp az Amazon Echo-hoz hasonló okos rendszerek. Ezeket azonban nemcsak szórakozásra lehet ám használni, ha nyitott vagy a változásra, nagy szerepet játszhatnak otthonod védelmében is.

Hasznos smart eszközök - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Hasznos smart eszközök

Okos kütyük elektromos károk, betörők ellen

Okos konnektorok akár már pár ezer forinttól beszerezhetőek és könnyedén irányíthatóak az Amazon Alexa, a Google Assistant és az okostelefonod segítségével. Attól függően, hogy milyen más eszközök állnak a rendelkezésedre, hangparancsokat, vagy telefonos applikációt is használhatsz a működtetésükre. Na, és hogyan járulnak hozzá otthonod biztonságához? Ez attól is függ, hogy milyen típust választasz, de többségük monitorozza a hálózati feszültséget, távolról ki-bekapcsolható, illetve égésgátló anyagokból készül, ezáltal csökkentheti az elektromos tüzek valószínűségét.

Akár a betörők ellen is jól jöhetnek, ugyanis könnyedén programozhatóak, így a rájuk kötött eszközök, lámpák kapcsolgatásával a távollétedben szimulálhatják az otthoni jelenlétet. Egy wifis okoskamera felszerelésével pedig akkor is ránézhetsz lakásodra, ha épp a világ másik végén vagy. Válassz olyat, ami automatikus rögzítésbe kezd, ha mozgást érzékel, így baj esetén nem marad ismeretlen az elkövető személye.

TIPP: A Genertel Biztosító lakásbiztosítása mellé most akár okoskamerát is kaphatsz ajándékba, így otthonod és ingóságaid védelméről egy csapásra gondoskodhatsz! Az Android és iOS rendszerekkel is kompatibilis okos kütyü full HD felbontású, wifis, éjszakai üzemmódban is működik és mozgásérzékelővel is rendelkezik. Nem kell többé a betörők miatt szoronganod, sőt, még tilosban járó házi kedvencedre is rászólhatsz a kétirányú kommunikációt lehetővé tevő beépített mikrofon segítségével.

Ha mindez nem lenne elég, intelligens zárszerkezetekkel is növelheted értékeid biztonságát. A zárat akár egy gombnyomással kinyithatod mobiltelefonodról, vagy irányíthatod hangparancsokkal Amazon Alexa, Google Assistant és Apple HomeKit szolgáltatások segítségével.

Ha hosszabb időre üresen hagyod otthonod, jól jöhet egy kis extra védelem, hogy távol tartsd a betörőket. Még ezeknek az okos kütyüknek a használata mellett is fontos azonban az elővigyázatosság és a megfelelő értékvédelem. Ne bízd magad a véletlenre, gondoskodj otthonod, értékeid biztonságáról lakásbiztosítás segítségével is, így baj esetén nem maradsz segítő kéz nélkül.

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...

További cikkek a témában

A tested többet „mondhat” minden szónál – Mert nem csak szavakkal kommunikálunk

Testünknek külön nyelve van, ami hangok és szavak nélkülisége ellenére is jelentőségteljes. A nem szavakkal közölt kommunikációs módok között élen járnak a gesztusok, a testtartás, a mimika, a szemkontaktus és a testtartás. Ezek alátámaszthatják vagy épp ellenkezőleg: érvényteleníthetik a verbálisan átadott üzenetközvetítéseket. Hitelesíthetik vagy hitelteleníthetik, hangsúlyozhatják vagy súlytalanná formálhatják mindazt, ami a szóbeli közlés során elhangzott.

A hátfájás legfőbb kiváltó okai és természetes kezelési lehetőségei

Az Egészségügyi Világszervezet adatai szerint 2020-ban a deréktáji fájdalomban érintett emberek száma 619 millió körüli volt. Ez a megdöbbentő szám azonban a becslések szerint 2050-re akár 840 millióra is emelkedhet. A hát- és derékfájdalom a legkevésbé sem korlátozódik az idősebb korosztályra, hiszen szinte minden életkorban megtapasztalható. Ez a fájdalomtípus megnehezíti a mozgást, hatással van az életminőségre, valamint a mentális jóllétre egyaránt.

Milyen lesz 2024 nyara a szakemberek szerint?

Sokak ajkáról felcsendülnek a nyarat üdvözlő és ünneplő kedves dalok, melyek a meleg időt és az azzal járó nyaralásokat, szórakozási lehetőségeket dicsőítik. Ám az elmúlt évek nyarait még az amúgy magukat melegimádónak tituláló emberek is szokatlanul forrónak tartották. Vajon idén milyen nyár köszönt ránk?