2016.09.03. 08:24:49 10990 294

Használj esővizet – Így spórolhatsz a vízzel TIPPEK
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Habár kis lakásban élünk, és még csak 2,5 fő a lakók száma, a vízszámlánk alapján egy nagyobb olasz család lehetnénk. Pedig igyekszünk odafigyelni, de így sem mindig sikerül elérni az álomköbmétert. Mivel lakásról beszélünk, nem nagyon tudjuk helyettesíteni a csapvizet. De ha egyszer családi házba költözünk…

Esővíz - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Esővíz

Persze, ott majd bővül a vízfelhasználás területe is, de szerencsére, esővíz formájában segítségünkre lesz a természet is.

Erre használhatod az esővizet…

... a házban

-A folyó vízben való mosogatás után talán az egyik legköltségesebb vízfelhasználás az toalett öblítése. Némi beruházást igényel, de erre alkalmas lehet a megtisztított esővíz is.

-A mosáshoz ugyanígy felhasználható az esővíz, de ebben az esetben még nagyobb gondot kell fordítani annak megtisztítására. Cserébe tiszta, vízkőmentes vizet kapunk, így jócskán spórolhatunk a különböző vízlágyító szereken.

... a kertben

-A különböző kerti gépek, nagyobb játékok, a műhely, esetleg a terasz ablakának tisztításához is rendszerint csapvizet használunk. Pedig ezeken a helyeken remek alternatíva lehet az esővíz is! Amellett, hogy spórolhatsz a vízszámládon, az összegyűjtött égi áldás vízkőfoltot sem hagy majd. Használhatod a magas nyomású mosóba is, de akár az autót is moshatod vele.

-Ha az esővíz kerti, udvari felhasználásról beszélünk, mindenkinek egyértelműen az összegyűjtött esővízzel való öntözés jut az eszébe. Csupán egy nagyobb méretű hordóra vagy edényre, edényekre kell beruházni és a növényekre mindig természetes „folyadék” kerül még a szárazabb időkben is. De ne csak kerti, hanem szobanövényeid is kapjanak a jóból, „itasd” őket is esővízzel.

Forrás: gartentipps.com

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...

További cikkek a témában

Imádod a császármorzsát? – Ne mondj le róla akkor sem, ha vegán vagy!

Míg 5-10 évvel ezelőtt igazi kihívásnak számított, ha valaki valamilyen alternatív étkezést, életmódot követett, esetleg valamilyen ételallergiától szenvedett, hiszen egy-egy menü hozzávalóit megkeresni nem volt a legegyszerűbb feladat, addig manapság már sokkal könnyebb dolgunk van.

Sajtimádók, figyelem!

A lágy, fehérpenészes, félkemény, kemény, gyúrt, sós, savós, ömlesztett, belsőpenészes sajtoknak milliós nagyságrendű rajongótábora van világszerte. És mint tudjuk: sajtból van a hold is, valamint jó néhány tanulságos történetben központi „szereplőként” jelenik meg ez a különleges tejtermék. Említésre méltó példaként a La Fontaine fabuláiból ismeretes A holló meg a róka című mesében megjelenített sajt, mint a konfliktus kiváltó oka, avagy más szemszögből, mint a kívánalom tárgya.

Legyen neked is madárbarát a kerted!

Peter Kahn a Washingtoni Egyetem pszichológia professzora hosszú évekig kutatta azt a kérdést, hogy milyen kapcsolat van az ember és a természet között, és miért van az, hogy a technológiai prosperálással párhuzamosan a természet egyre csak visszahúzódik, pusztul? A természet sokak életében már csak a David Attenborough-féle filmeken át szűrődik be a nappaliba, ahol nincs a biztonságos távolságban lévő állatoknak sem szaga, sem különösebb köze a szemlélőhöz. Ez az úgynevezett „technológiai természet” jelensége.