2022.10.20. 12:15:00 6403 232

Használd arra, amire való: Sikeres közösségépítés a közösségi médián keresztül
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

A közösség utáni vágy talán nem volt ilyen magas a világjárvány évei előtt, de azóta mindenki érzi a szorosabb emberi kapcsolatok hiányát, amelyek ápolására tudunk a legkevesebb időt szakítani. A barátságok ápolására a közösségi média instant megoldást jelenthet.

Közösségi kapcsolatépítés - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Közösségi kapcsolatépítés

A legtöbb anyuka a gyermeke csoporttársainak szüleivel barátkozik, de ezek általában kissé felszínes ismeretségek. Sokan visszasírják a közép- vagy főiskolai haverságokat. Mi van a régi iskolatársakkal, akik szerteszét szóródtak a nagyvilágban? Pont erre való a közösségi média, vagyis a kapcsolattartásra!

Hogyan építsünk közösséget a közösségi médián keresztül?

Kis lépések…

Múltbéli barátaink bejegyzéseinek időnkénti lájkolása nem lesz elegendő ahhoz, hogy felélessze a régi kapcsolatokat. Pedig azzal az embercsoporttal a legkönnyebb felvenni a kapcsolatot, amelyikkel van valami közös bennünk, például a közös múlt elősegíti a kötelékek kialakulását.

A korábbi ismeretségek leporolásához sokszor elég egy személyre szabott üzenet küldése, amelyben még ne említsünk családi és munkahelyi témákat, inkább korlátozzuk mondanivalónkat emlékezetes nosztalgiára vagy kellemes időtöltéseikről való érdeklődésre.
Természetesen nem mindenki lesz vevő a beszélgetés fenntartására, de helyettük koncentrálhatunk azokra az emberekre, akik érdeklődést mutatnak irántunk.

A legjobb a régi barátságok ilyen módon történő újraélesztésében, hogy nem muszáj online térben maradniuk! Néhány levélváltás után a közelben élő barátokkal személyesen is találkozhatunk egy beszélgetős kávézásra, míg a távolabb lakó régi-új ismerősökkel kölcsönösen meglátogathatjuk egymást egy-egy hosszúhétvége erejéig.

…nagy közösségek

Legyünk mi a kapcsolódási pont! Nem csak az azonos helyről ismert embereket lehet jó ötlet összehozni egy társaságba: Hívjuk meg azokat a személyeket egy-egy csoportba, akikben véleményünk szerint van valami közös. A támogató közeg akkor is jól jön, amikor a rohanó hétköznapok során apró-cseprő ügyeket kell megoldanunk, de biztosak lehetünk abban is, hogy nagyobb horderejű problémák megoldásában is lesz olyan, aki a segítségünkre siet!
Csak ne felejtsük el viszonozni az irántunk tanúsított kedvességet!

Forrás: www.hopeforwomenmag.com

A kötvényt egy héten belül küldjük e-mailen a neked@proaktivdirekt.com címről. Kérjük tedd ezt a címet a leveleződ címjegyzékébe, hogy megkapd. Elolvastam és elfogadom a biztosítási feltételeket, igénylem az ingyenes Colonnade baleset-biztosítást. Hozzájárulok, hogy az Colonnade vagy megbízottja a biztosítási ajánlataival telefonon megkeressen. Hozzájárulásodat visszavonhatod a Colonnade címére (1388 Budapest, Pf. 14.) küldött levélben vagy telefonon: 801-0801. Letöltöm a biztosítási feltételeket.

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...

További cikkek a témában

Mindful étkezés – Mert a jóllét az asztalnál kezdődik

Az étel szervezetünk elengedhetetlen hajtóereje, energiabiztosítója, melynek huzamosabb ideig történő megvonása akár súlyos kimenetelű is lehet. Ám századunkra az ételekhez való viszonyulásunk gyökeres változásokon ment át, hiszen ma már nem csak akkor vesszük magunkhoz táplálékunkat, amikor éhesek vagyunk, hanem számos más tényezőtől is függővé válik az étkezésünk. Ha tudjuk, hogy az asztalra helyezett ételek mellett az étkezés minősége ugyancsak befolyással van a gyógyulásunkra, ám az egészségünk kárára is lehet, akkor tudatosabban állunk ehhez a kérdéshez.

Itt a tavasz! – Itt az ideje a lelki nagytakarításnak!

A tél vége, tavasz eleje felé nem csak a testünk, de a lelkünk is kívánja a csicsergős évszakot, hiszen elfáradunk a hosszú, hamar sötétedős, későn világosodós, hideg, fagyos hónapokban. Alig-alig bírjuk vonszolni megfáradt lelkünket a napsugaras évszakig, és meglepetten tapasztalhatjuk, hogy bizony rá is ráfér a nagytakarítás.

Öltözz okosan a fenntarthatóságot is szem előtt tartva!

A fenntarthatóság fő üzenete abban rejlik, hogy a jelen szükségleteinek kielégítése ne veszélyeztesse a jövő nemzedékeinek társadalmi, környezeti és gazdasági lehetőségeit. Az elkövetkező néhány mondatban azt igyekszünk körbejárni, hogy miért szükséges az öltözködés és a divat kapcsán is jobban törekednünk a fenntarthatóságra.