2017.01.15. 08:39:24 12093 379

Használd a fogkrémet folttisztítóként – Ezeknél a foltoknál hatásos
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

A fürdőszobában nélkülözhetetlen kellék, hiszen minden nap használjuk fogaink tisztán tartásához. Habár ez sem kis feladat, ez a kis tubus, vagyis annak tartalma még sok mindenre képes. Mondjuk a háztartásban, mint remek folttisztító is megállja a helyét. De mire, min is alkalmazhatjuk?

Fogkrém - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Fogkrém

Első hallásra elképzelhetetlen, hogy a fogkrém folttisztítóként is funkcionál, pedig egészen jól alkalmazható így is.

Kend a fogkrémet…

... az ékszereidre

Ez az eljárás azért nem teljesen ismeretlen, szerintem sokan használták, használják a fogkrémet az ezüstékszereik megtisztítására, fényesítésére. Egyszerűen kend be az ezüst nyakláncot, fülbevalót, gyűrűt fogpasztával, hagyd megszáradni, majd öblítsd le és pihentesd a „kincseket”, amíg újra szárazak nem lesznek.

... a cipőkrémre

Ha a cipőd újra fényesen ragyog, ám a nagy munkában került egy kis cipőpaszta a ruhádra is, a következő módon sikerülhet eltávolítani azt a csúnya pacát. Nedvesítsd be a foltot, kenj rá egy kis fogkrémet, egy kefe segítségével dörzsöld meg, majd mehet is a mosógépedbe a foltos ruhadarab.

... a „pohárfoltra”

Ugye Nálatok is előfordul, hogy az asztalra tett vizespohár egy helyes kis kört hagy maga után az faasztal lapján? Ennek a foltnak az eltávolításában is segíthet a fogkrém. Nedvesíts be egy rongyot, tegyél egy kis fogkrémet a foltra és dörzsöld át a vizes ruhával!

... az égésre

Ha egy kis helyen gyenge égési sérülést szenvedtél (mely nem jár nyílt sebbel!), tegyél rá néhány pötty fogkrémet, hagyd, hogy bőröd beszívja azt, mielőtt még hólyagok keletkeznének rajta.

... az asztalterítőre

Biztos megesett már mindenkinél, hogy a finom ebéd néhány cseppje az abroszon landolt. Ha egy csepp szósz kerül a terítőre, tegyél rá egy kis fogkrémet, „masszírozd” óvatosan a foltra, hagyd megszáradni, majd egy kefével keféld le a krémet. Ugyanígy járhatsz el, ha valahogy a nyomtatóból kerül egy kis tinta a terítőre.

Forrás: haushaltstipps.net

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...