2016.04.15. 08:00:45 8461 259

Három napig Gyula lesz az ország "pálinka fővárosa"
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Három napig Gyula lesz az ország "pálinka fővárosa": péntektől vasárnapig rendezik meg a 17. Gyulai Pálinkafesztivált, amelynek idejére Bagdy Gábor főpolgármester-helyettestől hivatalosan is megkapja a főváros kulcsát a viharsarki fürdőváros.

Gyulai pálinkafesztivál (forrás: palinka.network.hu) - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Gyulai pálinkafesztivál (forrás: palinka.network.hu)

Az idén újjászervezett fesztiválon az ország mintegy 20 pálinkagyártójának több száz termékével ismerkedhetnek meg a látogatók, a különlegességek között megkóstolhatják például a sárgarépapárlatot is - tájékoztatta Varga-Bora Tímea főszervező az MTI-t.

A gyulai várkertben tartott rendezvényen vasárnap megválasztják a Magyar Pálinka Szépét is, szombat délután pedig kihirdetik a Magánfőzők és Bérfőzetők Országos Párlatverseny eredményeit, amelyre 332 minta érkezett. Ugyanekkor kiderül az is, melyik Békés megyei kereskedelmi főzde mely párlata lesz egy éven keresztül a megye pálinkája. Idén kereskedelmi főzdék csak ebben az egy kategóriában indulhattak a megmérettetésen.

A bírálók 19 aranyérmet, 56 ezüstérmet és 105 bronzérmet ítéltek oda. A díjakat a verseny védnöke, V. Németh Zsolt környezetügyért, agrárfejlesztésért és hungarikumokért felelős államtitkár adja át - mondta el Varga-Bora Tímea.

A szakmai programok sorában szerepel pénteken egy a pálinka jövőjéről szóló konferencia, amelyen Tállai András, a Nemzetgazdasági Minisztérium parlamenti és adóügyekért felelős államtitkára mond köszöntőt. A tanácskozáson szó lesz egyebek mellett az adózásról, a jövedéki törvények változásáról, a pálinka pozícionálásáról és a hungarikumokról.

A fesztiválon pénteken Majka és Curtis, az Ismerős Arcok és a hazai pályán játszó Magna Cum Laude együttes lép fel. Szombaton Kis Grófo, Nótár Mary, a Kiscsillag és a Bikini; vasárnap Tolvai Reni, Oláh Gergő, Bódi Guszti és Margó, valamint az Irigy Hónaljmirigy ad koncertet.

A belépődíjas rendezvényre a szervezők 15-20 ezer látogatót várnak.

Forrás: MTI

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...