2016.04.18. 11:14:57 14394 371

Hangyák a lakásban? - Vegyszerek nélkül hangyák ellen!
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Bosszantó kis élőlények a hangyák, főként, ha a lakásunkban bukkannak fel csapatostul. Márpedig a jó idő megjelenésével jellemzően számíthatunk a hangyákra is. Mit tehetsz, ha nem akarod - például kis gyermek vagy kis állat jelenléte miatt - vegyszerekkel teleszórni a lakást?

Hangyák - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Hangyák

Ahogy kisüt a nap, megjelennek a hangyák is. De nemcsak az udvarban vagy a szabadban, hanem a lakásunkban is. Nos, a nem is olyan apró kellemetlenségtől szeretnénk mielőbb megszabadulni. Ilyenkor a következő természetes módszerek jöhetnek szóba a hangyák ellen.

Tippek hangya ellen

  1. Először is gondoskodjunk róla, hogy ne legyenek morzsák és ételmaradékok a padlón és a konyhapulton sem. Ha a család hajlamos a konyhán vagy az étkezőn kívül máshol is étkezni, akkor ezen a helyen is bizonyosodjunk meg róla, hogy nem tápláljuk a hangyákat.

  2. Nézzünk körbe a kertben is, ha megvan a boly, ami esetleg a házunk közelében van, és arra gyanakszunk, hogy onnan vándorolnak befelé, akkor telepítsünk pár bokor levendulát vagy paradicsomot mellé. Ezeknek a növényeknek a szaga elűzi a kis rovarokat.

  3. A gyógynövényekkel jól járunk a hangyák ellen. A csalán, az üröm, a zsálya főzetéből az útvonalukra spriccelve elvehetjük a kedvüket a lakásunkban való vonulástól. Jó lehet az ecet vagy a citrom is.

  4. Keressük meg, hogy tudnak bejönni a lakásba. Ha megvan ez pont, helyezzünk el a bejáratukhoz pár gerezd fokhagymát, vagy csípős paprikát, esetleg szódabikarbónát vagy sütőport. Ezeket ugyanis nem kedvelik a hangyák. Jó, ha rögtön a hangyabejáratnál elzárjuk az útjukat ezekkel az anyagokkal, az útvonalat pedig végig permetezzük a fent említett gyógynövényfőzetekkel vagy ecettel.

Forrás: hogyankell.hu

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...

További cikkek a témában