2021.04.29. 09:12:20 6158 190

Hangyainvázió - számold fel!
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Kertes házban gyakori probléma tavasszal-nyáron a hangyák megjelenése, és bizony annak ellenére is őrületbe tudják kergetni az ott lakókat, hogy igazából nem kimondottan ártalmasak. Mit tehetünk, ha területet foglal a hangya hadsereg? Lépjünk ellentámadásba – és persze előzzük meg a következő csatát!

Hangyák - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Hangyák

Tulajdonképpen semmiféle hívatlan állatot nem szoktunk szívesen látni lakóterünkön belül, de mégis időről időre meg kell küzdenünk egy-egy csapat váratlan vendéggel. A tavasz kimondottan a hangyák „turné időszaka”, ilyenkor sok háztartásban láthatók átvonulások, csoportosulások. Ezek lehetnek egyszerűen csak kellemetlenek, de a vörös és fáraó hangyák csípnek is, vakamint a bútorokat is tönkretehetik. Ha te sem látod őket szívesen, tegyél ellenük!

Megelőzés a siker kulcsa

Mindig a legegyszerűbb a megelőzés, tehát, ha időben gondolkozunk akkor a csukott szekrényben, zárt dobozban tartjuk az ételeket, italokat és rendszeresen, alaposan takarítunk. Ez persze még nem garancia arra, hogy nem lesznek hívatlan látogatóink. Azonban, ha a takarításhoz ecetet is használunk, az sokat segíthet, hiszen a hangyák számára kimondottan taszító az illata!

Megsemmisítő csapás

Kövessük, hogy merre mennek a már morzsát cipelő példányok, így kifigyelhetjük, hol jutnak be. Fehér ecettel töröljük át ezt a területet, száradás után pedig sütőporral szórjuk be, így erre már biztosan nem fognak jó ideig közlekedni a hangyák. Az ideiglenes megoldás után persze ne feledkezzünk meg a rész végleges zárásáról sem!

Kint sem árt irtani…

Egyrészt azért lényeges, hogy kint is felszámoljuk a hangyák jelenlétét, mert így bent is minimálisra csökkenthetjük a megjelenésük esélyét, másrészt azért, mert zavaróak lehetnek a kerti pihenés során is. Ugyanakkor, ha nem érezzük zavarónak, akkor nincs szükség a bolyok piszkálására, hiszen alapvetően hasznosak, eltakarítják a káros rovarok egy részét a kertünkből. Ha felfedeztük a zavaró hangyabolyt, citromlé és ecet keverékével pusztíthatjuk el azt.

Akik a házban ragadtak

Ha a bejutást már megakadályoztuk, a bent maradt példányokat kell még felszámolnunk. Ehhez hangyacsapdára lesz szükség, amit a vonulási vonal mentén érdemes elhelyezni. Érdemes rendszeresen cserélni, majd, ha nem kerülnek bele újabb hangyák, sikeres volt a küzdelmünk! Fontos, hogy úgy tegyük le a csapdát, hogy kutya, cica, nyuszi és más háziállat, illetve kisgyermek se férhessen hozzá!

Forrás: otthonokesmegoldasok

A kötvényt egy héten belül küldjük e-mailen a neked@proaktivdirekt.com címről. Kérjük tedd ezt a címet a leveleződ címjegyzékébe, hogy megkapd. Elolvastam és elfogadom a biztosítási feltételeket, igénylem az ingyenes Colonnade baleset-biztosítást. Hozzájárulok, hogy az Colonnade vagy megbízottja a biztosítási ajánlataival telefonon megkeressen. Hozzájárulásodat visszavonhatod a Colonnade címére (1388 Budapest, Pf. 14.) küldött levélben vagy telefonon: 801-0801. Letöltöm a biztosítási feltételeket.

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...

További cikkek a témában

Svéd uborka télire – félúton a vegyes vágott és a csemege uborka között

Végre igazán finom, uborka ízű az uborka -akinek már sikerült tök illetve víz ízű uborkát vásárolnia, az tudja, hogy miről beszélek -, így most érdemes eltenni, illetve frissen elkészíteni. Ha a hagyományos uborka salátát már meguntad, próbáld ki a svédek kedvencét, és rakd el télire.

Villámgyors gyümölcsös sütik

Nyaralás közben, főleg a nagy kánikulában az ember nem szívesen tölti az időt a konyhában, ha nem feltétlenül muszáj. Otthon főzőcskézünk, de ezt a folyamatot minél gyorsabban és hatékonyabban szeretnénk letudni. Azonban azt is figyelembe kell vennünk, hogy amellett, hogy gyorsak vagyunk érdemes hatékonyan is gondolkodni. Lehetőleg kis energiabefektetéssel nagyobb mennyiségű falatoznivalót készítsünk, ami laktató és nem is romlik a fejünkre azonnal, ha nem tesszük hidegre. Ilyenkor jöhet megoldásként szóba a gyorsan elkészíthető gyümölcsös süti. Praktikus, ízletes és bármikor fogyasztható, ha a család megéhezik. Nézzük milyen recepteket próbálhatunk ki.

Nem bírsz leállni a befőzéssel? – Készíts hagymalekvárt!

A nyár vitathatatlanul a lekvárok, befőttek, savanyúságok, vagyis az ízek télire történő elmentésének időszaka. Már nálad is sorban állnak a kamrapolcon házi készítésű finomságok, de úgy érzed, még hiányzik valami, a lenti recepttel bővítheted a repertoárt. Készíts hagymalekvárt!