2021.04.29. 09:12:20 4205 173

Hangyainvázió - számold fel!
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Kertes házban gyakori probléma tavasszal-nyáron a hangyák megjelenése, és bizony annak ellenére is őrületbe tudják kergetni az ott lakókat, hogy igazából nem kimondottan ártalmasak. Mit tehetünk, ha területet foglal a hangya hadsereg? Lépjünk ellentámadásba – és persze előzzük meg a következő csatát!

Hangyák - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Hangyák

Tulajdonképpen semmiféle hívatlan állatot nem szoktunk szívesen látni lakóterünkön belül, de mégis időről időre meg kell küzdenünk egy-egy csapat váratlan vendéggel. A tavasz kimondottan a hangyák „turné időszaka”, ilyenkor sok háztartásban láthatók átvonulások, csoportosulások. Ezek lehetnek egyszerűen csak kellemetlenek, de a vörös és fáraó hangyák csípnek is, vakamint a bútorokat is tönkretehetik. Ha te sem látod őket szívesen, tegyél ellenük!

Megelőzés a siker kulcsa

Mindig a legegyszerűbb a megelőzés, tehát, ha időben gondolkozunk akkor a csukott szekrényben, zárt dobozban tartjuk az ételeket, italokat és rendszeresen, alaposan takarítunk. Ez persze még nem garancia arra, hogy nem lesznek hívatlan látogatóink. Azonban, ha a takarításhoz ecetet is használunk, az sokat segíthet, hiszen a hangyák számára kimondottan taszító az illata!

Megsemmisítő csapás

Kövessük, hogy merre mennek a már morzsát cipelő példányok, így kifigyelhetjük, hol jutnak be. Fehér ecettel töröljük át ezt a területet, száradás után pedig sütőporral szórjuk be, így erre már biztosan nem fognak jó ideig közlekedni a hangyák. Az ideiglenes megoldás után persze ne feledkezzünk meg a rész végleges zárásáról sem!

Kint sem árt irtani…

Egyrészt azért lényeges, hogy kint is felszámoljuk a hangyák jelenlétét, mert így bent is minimálisra csökkenthetjük a megjelenésük esélyét, másrészt azért, mert zavaróak lehetnek a kerti pihenés során is. Ugyanakkor, ha nem érezzük zavarónak, akkor nincs szükség a bolyok piszkálására, hiszen alapvetően hasznosak, eltakarítják a káros rovarok egy részét a kertünkből. Ha felfedeztük a zavaró hangyabolyt, citromlé és ecet keverékével pusztíthatjuk el azt.

Akik a házban ragadtak

Ha a bejutást már megakadályoztuk, a bent maradt példányokat kell még felszámolnunk. Ehhez hangyacsapdára lesz szükség, amit a vonulási vonal mentén érdemes elhelyezni. Érdemes rendszeresen cserélni, majd, ha nem kerülnek bele újabb hangyák, sikeres volt a küzdelmünk! Fontos, hogy úgy tegyük le a csapdát, hogy kutya, cica, nyuszi és más háziállat, illetve kisgyermek se férhessen hozzá!

Forrás: otthonokesmegoldasok

A kötvényt egy héten belül küldjük e-mailen a neked@proaktivdirekt.com címről. Kérjük tedd ezt a címet a leveleződ címjegyzékébe, hogy megkapd. Elolvastam és elfogadom a biztosítási feltételeket, igénylem az ingyenes Colonnade baleset-biztosítást. Hozzájárulok, hogy az Colonnade vagy megbízottja a biztosítási ajánlataival telefonon megkeressen. Hozzájárulásodat visszavonhatod a Colonnade címére (1388 Budapest, Pf. 14.) küldött levélben vagy telefonon: 801-0801. Letöltöm a biztosítási feltételeket.

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...

További cikkek a témában

3 kisgép, amivel jóval kényelmesebb a háztartásvezetés

Hogyha belegondolunk, hogy anyáinknak, nagyanyáinknak - a korábbi felmenőkről már nem is szólva-, mennyivel több munkát kellett fektetniük a háztartás vezetésébe, bizony a mosógépért, de még a porszívóért, mosogatóért is hálát adhatunk. A fejlődés nem állt meg, nézzük, hogy jelenleg milyen hasznos kütyük könnyítik meg a hétköznapi háztartásvezetést!

Fűszeres padlizsánkrémmel a zöldségfogyasztás növeléséért! Szakértőnk receptje

Sajnos Magyarország nagyon rosszul áll zöldségfogyasztás tekintetében: Európában mi fogyasztjuk a legkevesebbet, csak a népesség 30%-a eszik minden nap valamilyen zöldséget. Ezen a helyzeten nagyon jó lenne változtatni, hiszen a zöldségek a legjobb élő tápanyagforrások, tele vitaminnal és ásványi anyaggal, valamint az egészséges emésztéshez (is) szükséges rostokkal. Megfelelő zöldségfogyasztás nélkül sem az egészséges életmód, sem az egészséges testsúly elérése nem képzelhető el. Különösen fontos ez hazánkban, hiszen sajnos az elhízás tekintetében is Magyarország vezeti a listát Európában.

3 film, amit mindenképp nézz meg, ha sírni szeretnél

Nem tudom ki hogyan van ezzel, de én nem szeretek sírni. Pontosabban nem igazán tudok. A hétköznapi munkám sem nagyon engedi meg az elérzékenyülést, és mivel anyuka vagyok, úgy gondolom, a kicsi lányom se a pityergős és nyekergős anyukájától fogja a legtöbb támaszt és segítséget megkapni. Ilyenkor bizony nyeljük a könnyeinket rendesen. Igyekszünk erősek és méltóságosak maradni, néha már az idegroham és a teljes összeomlás határán is.