2021.04.29. 09:12:20 7286 193

Hangyainvázió - számold fel!
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Kertes házban gyakori probléma tavasszal-nyáron a hangyák megjelenése, és bizony annak ellenére is őrületbe tudják kergetni az ott lakókat, hogy igazából nem kimondottan ártalmasak. Mit tehetünk, ha területet foglal a hangya hadsereg? Lépjünk ellentámadásba – és persze előzzük meg a következő csatát!

Hangyák - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Hangyák

Tulajdonképpen semmiféle hívatlan állatot nem szoktunk szívesen látni lakóterünkön belül, de mégis időről időre meg kell küzdenünk egy-egy csapat váratlan vendéggel. A tavasz kimondottan a hangyák „turné időszaka”, ilyenkor sok háztartásban láthatók átvonulások, csoportosulások. Ezek lehetnek egyszerűen csak kellemetlenek, de a vörös és fáraó hangyák csípnek is, vakamint a bútorokat is tönkretehetik. Ha te sem látod őket szívesen, tegyél ellenük!

Megelőzés a siker kulcsa

Mindig a legegyszerűbb a megelőzés, tehát, ha időben gondolkozunk akkor a csukott szekrényben, zárt dobozban tartjuk az ételeket, italokat és rendszeresen, alaposan takarítunk. Ez persze még nem garancia arra, hogy nem lesznek hívatlan látogatóink. Azonban, ha a takarításhoz ecetet is használunk, az sokat segíthet, hiszen a hangyák számára kimondottan taszító az illata!

Megsemmisítő csapás

Kövessük, hogy merre mennek a már morzsát cipelő példányok, így kifigyelhetjük, hol jutnak be. Fehér ecettel töröljük át ezt a területet, száradás után pedig sütőporral szórjuk be, így erre már biztosan nem fognak jó ideig közlekedni a hangyák. Az ideiglenes megoldás után persze ne feledkezzünk meg a rész végleges zárásáról sem!

Kint sem árt irtani…

Egyrészt azért lényeges, hogy kint is felszámoljuk a hangyák jelenlétét, mert így bent is minimálisra csökkenthetjük a megjelenésük esélyét, másrészt azért, mert zavaróak lehetnek a kerti pihenés során is. Ugyanakkor, ha nem érezzük zavarónak, akkor nincs szükség a bolyok piszkálására, hiszen alapvetően hasznosak, eltakarítják a káros rovarok egy részét a kertünkből. Ha felfedeztük a zavaró hangyabolyt, citromlé és ecet keverékével pusztíthatjuk el azt.

Akik a házban ragadtak

Ha a bejutást már megakadályoztuk, a bent maradt példányokat kell még felszámolnunk. Ehhez hangyacsapdára lesz szükség, amit a vonulási vonal mentén érdemes elhelyezni. Érdemes rendszeresen cserélni, majd, ha nem kerülnek bele újabb hangyák, sikeres volt a küzdelmünk! Fontos, hogy úgy tegyük le a csapdát, hogy kutya, cica, nyuszi és más háziállat, illetve kisgyermek se férhessen hozzá!

Forrás: otthonokesmegoldasok

A kötvényt egy héten belül küldjük e-mailen a neked@proaktivdirekt.com címről. Kérjük tedd ezt a címet a leveleződ címjegyzékébe, hogy megkapd. Elolvastam és elfogadom a biztosítási feltételeket, igénylem az ingyenes Colonnade baleset-biztosítást. Hozzájárulok, hogy az Colonnade vagy megbízottja a biztosítási ajánlataival telefonon megkeressen. Hozzájárulásodat visszavonhatod a Colonnade címére (1388 Budapest, Pf. 14.) küldött levélben vagy telefonon: 801-0801. Letöltöm a biztosítási feltételeket.

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...