2024.10.10. 15:32:29 708 30

Halloween programokkal várja a látogatókat a Fővárosi Állatkert október végén
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Halloween programokkal, köztük zombitánccal, boszorkánykonyhával, bátorságpróbával, kreatív kézműveskedéssel, fényzsonglőr show-val és arcfestéssel várja a látogatókat a Fővárosi Állat- és Növénykert október 25-én este.

Halloween tökök Fotó:123rf.com - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Halloween tökök Fotó:123rf.com

Bár halloween, azaz mindenszentek előestéje csak néhány nappal később lesz, az állatkertben már október 25-én, pénteken este megtartják a halloweent. Napközben az állatkert az októberi hétköznapokon szokásos nyitvatartási rend szerint látogatható, így 17 órakor bezár, 18 órakor viszont újra kinyit, immár a halloween estére érkező nagyközönség előtt.

A programok valamivel 22 óra után zárulnak, a kert területén pedig 23 óráig tartózkodhatnak majd a látogatók. Már a nyitás előtt is gólyalábasok várják az érkezőket a főbejáratnál, a kaput pedig Drakula tárja majd szélesre a látogatók előtt. A látnivalók egy része állatos élményprogram, az oroszlánfókák tréningjétől az elefántcsalád bemutatásán és egy tevetalálkozón át a merüléses cápaetetésig.

Az est során három alkalommal tartanak a denevérek világát megismertető bemutatót a Varázshegyben. Többféle tüzes produkciót, tűzzsonglőr-bemutatót, LED fényzsonglőr show-t és zombitáncot is rendeznek, de rémkereső játékkal, halloweeni kézműveskedéssel, élőszobrokkal, digitális karikatúra-készítéssel, logikai asztallal, ördöglakatokkal, banyatanyával, boszorkánykonyhával, bátorságpróbával, ízeltlábú-bemutatóval, óriáspókháló-szövéssel és boszorkányos arcfestéssel is készülnek a szervezők.

Az est során filmvetítéseket és ismeretterjesztő előadásokat is tartanak. A részletes program az állatkert honlapján érhető el.

Forrás: MTI

A kötvényt egy héten belül küldjük e-mailen a neked@proaktivdirekt.com címről. Kérjük tedd ezt a címet a leveleződ címjegyzékébe, hogy megkapd. Elolvastam és elfogadom a biztosítási feltételeket, igénylem az ingyenes Colonnade baleset-biztosítást. Hozzájárulok, hogy az Colonnade vagy megbízottja a biztosítási ajánlataival telefonon megkeressen. Hozzájárulásodat visszavonhatod a Colonnade címére (1388 Budapest, Pf. 14.) küldött levélben vagy telefonon: 801-0801. Letöltöm a biztosítási feltételeket.

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...

További cikkek a témában

Amit lehet, hogy nem tudtál az articsókáról – finom vegán recepttel

Az articsóka eredetileg a mediterrán térségből származik, ahol már évezredekkel ezelőtt is termesztették, ám mára világszerte népszerű alapanyaga lett a különböző nemzetek konyháinak. Változatosan felhasználható zöldség, amely nemcsak finom, hanem számos egészségügyi előnnyel is rendelkezik. Arról nem is beszélve, hogy látványban is mennyire különleges, sziromszerű levelei egyedi formát kölcsönöznek a növénynek.

Óvatosan a beltéri ruhaszárítással

Jó pár hónapig most biztosan búcsút kell intenünk a szikrázó napsugaraknak, ezért ruháinkat sem tudjuk kitenni a teraszra vagy az udvarra, ahol percek alatt megszáradnának a nagymosás után. Sokan nem is gondolnák, de a ruhák zárt térben történő szárításának egészségtelen hatásai is lehetnek.

Ezt tartsd szem előtt! – Megéri az éles látásod megőrzéséért

… a sokat ismételt mondat: “az egészségmegőrzésben rendkívüli szerepe van a prevenciónak.” Nem kivétel ez alól látásunk rendszeres kontrollja sem, annak érdekében, hogy minél hosszabb ideig megőrizhessük szemünk egészségét, és a szakemberek idejében észrevegyék az esetleg szembetegségeket vagy a látásromlást. Októberben évek óta kiemelt kampányokkal és ingyenes látásvizsgálattal ösztönzi országszerte több száz optika a lakosságot arra, hogy mennyire fontos időt fordítani az egyik legfontosabb érzékszervünkre.