2019.03.20. 17:40:29 11685 278

Ha már nagytakarítás! – Tisztítsd meg a rongyot is!
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Van, aki kiszuperált pólóval, akad, aki konyhai papírtörlővel, más mikroszálas kendővel oldja meg a takarítás portalanítási fázisát. Ahogy alkalmanként otthonunkat, úgy ezeket a textíliákat sem árt bizonyos időközönként kitisztítani, kifertőtleníteni.

Takarítórongy tisztítása - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Takarítórongy tisztítása

Persze, a papírtörlővel könnyen vagyunk, azt csak használat után a szemétbe hajítjuk és kész! Az már egy más kérdés, hogy a rengeteg papírtörlő használata nem túl környezetbarát megoldás, úgyhogy egyből meg is indokoltuk, miért lenne jobb mikroszálas, pamut vagy bármilyen, jó nedvszívó képességű anyagból készült rongyot használni egy-egy takarítás alkalmával. Szerencsére, a tisztításuk sem olyan bonyolult, általában mosógépben megoldható a dolog. Figyelj csak!

Így lesz újra higiénikusan tiszta a takarító „rongyikád”

Néhány egyszerű, ám hasznos tipp!

Fontos az „előmosás”!

Mielőtt a rongy a gépbe kerüld, áztasd be, és dörgöld meg kicsit, hogy a porosabb részek eltűnjenek.

Nem kell az öblítő!

Ezen textíliák mosásakor spórolhatsz az öblítőszeren! Ezt a fakkot nyugodtan hagyd is üresen! Vaaagy! Hogy biztosan ki legyen fertőtlenítve minden portalanító anyag, kerülhet erre a helyre ecet is, öblítő helyett.

Nem mindegy a hőmérséklet!

Felejtsd el a 30-40 ⁰C-os programokat, ezeket az anyagokat mosd inkább 60 ⁰C-on! Így biztosan eltávolíthatod a makacs szennyeződéseket, illetve a fertőtlenítés is megoldott.

A gyakoriság sem mindegy

Minél gyakrabban használod a rongyodat, annál gyakrabban kell tisztítanod is. Heti használatnál hetente, napi használatnál 3 naponta illene kitisztítanod ezt a textíliát.

Semmi sem tart örökké…

Így ezen textíliák sem örökéletűek! Cseréld le őket, ha úgy veszed észre, már a végét járják. Minél gyakrabban használod őket, hiába is a rendszeres tisztítás, hamarabb elhasználódnak majd!

Forrás: brigitte.de

A kötvényt egy héten belül küldjük e-mailen a neked@proaktivdirekt.com címről. Kérjük tedd ezt a címet a leveleződ címjegyzékébe, hogy megkapd. Elolvastam és elfogadom a biztosítási feltételeket, igénylem az ingyenes Colonnade baleset-biztosítást. Hozzájárulok, hogy az Colonnade vagy megbízottja a biztosítási ajánlataival telefonon megkeressen. Hozzájárulásodat visszavonhatod a Colonnade címére (1388 Budapest, Pf. 14.) küldött levélben vagy telefonon: 801-0801. Letöltöm a biztosítási feltételeket.

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...

További cikkek a témában

Ezért érdemes lapozgatni a „füveskönyveket”

A sokak ágy mellé helyezett olvasmányává vált Márai-féle Füves könyv olyan minden embert érintő és érdeklő kérdéseket tart szem előtt, mint: a testi fájdalom enyhítési módjai vagy éppen a mindennapi alapigazságok. Az eredetileg botanikai ismeretek közlésére alkalmas füves- vagy füvészkönyvek idővel életbölcsesség-gyűjteményekké váltak, melyek az élethosszig tartó önismeret útján tanácsokkal, intelmekkel és útmutatásokkal szolgálnak bennünket.

Fel a kalappal! Elegáns védelem a fejnek

Érdekes, hogy egészen a XVII. század beköszöntéig egyetlen úri hölgy sem viselt kalapot. Viseltek azonban a cselédasszonyok, az alsóbb rétegekhez tartozó fiatal lányok, majd a későbbiek folyamán a városi polgárság hölgyei is. Ezután már nem kellett sok ahhoz, hogy a pompás kalapok belopják magukat a nők budoárjaiba, így előszeretettel viselték azokat séták, cukrászdázás, díszes vacsorák, vendéglők, teadélutánok idején, vagy éppen udvarlók fogadásakor. Nem csoda hogy a fejfedő-eleganciának ma is sokan hódolnak.

A tested többet „mondhat” minden szónál – Mert nem csak szavakkal kommunikálunk

Testünknek külön nyelve van, ami hangok és szavak nélkülisége ellenére is jelentőségteljes. A nem szavakkal közölt kommunikációs módok között élen járnak a gesztusok, a testtartás, a mimika, a szemkontaktus és a testtartás. Ezek alátámaszthatják vagy épp ellenkezőleg: érvényteleníthetik a verbálisan átadott üzenetközvetítéseket. Hitelesíthetik vagy hitelteleníthetik, hangsúlyozhatják vagy súlytalanná formálhatják mindazt, ami a szóbeli közlés során elhangzott.