2015.08.11. 19:00:00 11948 230

Ha hűvösebb éghajlatra utaznál: menj a hegyekbe!
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Mivel itthon tombol a nyár, a melegből talán még elegünk is van, teljesen természetes, hogy hűvösebb helyekre vágyunk nyaralni. A hűvös persze ne legyen hideg és esős, csak olyan kellemesen hűsítő. A tengerpart vagy hegy vita, lehet, hogy idén a hegyek javára dől el. Szerencsére a közelünkben azért akadnak szép helyek dögivel.

Comói-tó, Dolomitok - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Comói-tó, Dolomitok

Tirol - Ausztria

Tirol dióhéjban

Tirol osztrák szövetségi tartomány Ausztria nyugati részén, Észak-Olaszországgal határosan. A tartományi központ, a kb. 120 ezres lakosságú Innsbruck Ausztria ötödik legnagyobb városa (Bécs, Graz, Linz és Salzburg után). Tirolban a közbiztonság nagyon jó. Legfeljebb városaiban fordulhatnak elő zsebtolvajlások, vagy kerékpárlopások.

Tetszett

 1. A Grossglockner méltóságteljes vonulatai
 2. Innsbruck panorámája a Nordkettenbahn-on utazva
 3. A gyerekeinnek jól szórakozni a Hexenwasser témaparkban
 4. A Hungerburg felvonón utazni
 5. Innsbruck színes óvárosa
 6. A Kufstein-i erődítmény
 7. Az erkélyek tele virágokkal

Nem tetszett

 1. Keveset sütött a nap, sokat esett az eső
 2. Sok helyen túlságosan is turistás és nagyüzemi

Comói-tó - Olaszország

Comói-tó és Bergamo dióhéjban

Bergamo Alta, azaz a felsőváros az óváros, az újabb városrész (Bergamo Bassa) feletti dombokon helyezkedik el, nagyon hangulatos, macskaköves utcácskák és régi épületek jellemzik. A hegyre fel is lehet sétálni, de mindenképp javasoljuk kipróbálni a fogaskerekűt (funicolare), mely hosszabb, mint a budapesti, és igazi élményt nyújt. Fentről nagyon szép a panoráma, főleg jó időben. A helyiek kimondottan barátságosak, segítőkészek.

Tetszett

 1. Hajóval közeledni Bellagio kikötője felé
 2. Menaggio tóparti sétánya
 3. Gravedona szabad strandja
 4. Talán a tó körül a legszebb hely: Varenna
 5. Como város óvárosa
 6. Bergamo óvárosa, a la Citta Alta a középkori házakkal, macskaköves kis utcákkal
 7. Bergamo-ban a Piazza Vecchia
 8. Bergamo-ban a Funicolare San Vigilio
 9. A Comó-i-tó háttér díszlete: az Alpok hófödte csúcsai
 10. Drótkötélpályán felmenni a Brunate településhez (716 m)

Nem tetszett

 1. Hogy George Clooney nem hívott meg minket a tóparti kecójába
 2. A Comói-tó körül egyes szakaszokon nem könnyű az autóvezetés a hajtűkanyarok, a keskeny útszakaszok és a forgalmat lassító építési munkálatok, az életveszélyesen hajtó motorosok miatt
 3. Hogy nem tanácsos a tóban fürödni mindenféle káros baktériumok miatt, amúgy nagyon mély és többnyire hideg
 4. A helyi autósok nehezen tolerálják a komótosan haladó turista autósokat
 5. Belaggio némileg giccsparádés hely, sokaknak persze éppen ilyennek tetszik
 6. A tónál ha sokat esik az eső, akkor nem akad sok fedett programlehetőség

Garda-tó Olaszország

A Garda-tóról itt olvashatsz>>

Ezenkívül Olaszországban a Dolomitokban is gyönyörű helyeken túrázhatunk, ahol síparadicsomok vannak, ott bizony festői tájakra bukkanhatunk a nyáron hegymászás (nem kell szó szerint érteni) közben, mint például a Karer-tó környéke vagy a Stelvio-hágó.

Karer-tó, DolomitokKarer-tó, Dolomitok

Stelvio, DolomitokStelvio, Dolomitok

Bled – Szlovénia

Bledről itt írtunk részletesen>>

Magas-Tátra, Suchá Belá szurdok – Szlovákia

A Szlovák paradicsom legromantikusabb szorosa. Vize a Glac-tető északi szélén ered és elválasztja egymástól a Vtáčí hrb és Rumanova masszívumokat. A Nagy Fehér vízbe (Veľká Biela voda) a Podlesok központban ömlik.

Suchá Belá felfedezése 1900-ban kezdődött, amikor egy csapat prof. M. Roth vezetésével a Misové vízesésig jutottak. 1908-ban megjelölték és módosították a turistaútvonalat a vízesésig. 1910 márciusában, télen A. Mervay vezetésével tették meg először az utat az egész szoroson át. Teljes egészében, a Misové vízesés szakadékot beleértve 1957-ben engedték át a Hegyiszolgálat munkatársai a turisták számára.

A vízesések egymás után: Misové vízesés, Misové vízesés szakadéka, Szakadék (Roklina), Ablakocskás vízesés (Okienkový), Medres vízesés (Korytový), Szélső vízesés (Bočný), Kaskáda.

Forrás: slovenskyraj.sk és utikritika.hu

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...

További cikkek a témában

Itt a február, a befőzés ideje! – A narancslekváré biztosan!

Jó, a cím kicsit túlzás, a február cseppet sem a befőzés időszaka. Bár ahogy a nyár, ősz kincseiből is szeretnénk elrakni télre, úgy miért ne lenne jó ötlet elpakolni a hideg évszak ízeit, illatait a melegebb időszakra? Mondjuk, egy finom narancslekvár a reggeli pirítóson nyáron is csúszik, ugye?

Drakula történetek. Valóság vagy fikció?

Drakula halott és élvezi, Az ismeretlen Drakula, Nosferatu: az éjszaka fantomja, Van Helsing, Renfield, The last voyage of Demeter… csak néhány alkotás a filmek tömkelegéből, melyeket az elmúlt években láthattak az érdeklődők Drakulával a középpontban különféle kategóriában és stílusban. Nem beszélve a regényekről – példaként Bram Stoker dark-fantasy műfajban készült Drakula-történetéről, vagy mondjuk Karen Essex A szerelmes Drakula szórakoztató regényéről. Megunhatatlan? Elgondolkodtató, esetleg elborzasztó? Mi az a belső mágnes, amely örökzölddé formáltan magához vonzza a Drakulát „boncolgató” történetek garmadáját?

Ide ne! – 2+1 hely a testeden, ahova nem való a parfüm

Megtalálni a legjobb pontot a bőrödön, ahol a legjobban és a leghosszabb ideig illatozik a parfüm – hát, nem egy egyszerű feladat. Némi utánajárás és nem kevés kísérletezgetés után azonban sikerrel járhatunk, minden esélyünk meglesz az egész napos illatozásra. Ám vannak tiltólistás helyek a bőrünkön, ahova vétek parfümöt fújni.