2016.06.11. 14:18:42 12255 352

Ha fáj a hátad - Hátkímélő kerti munkák
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Sokunknak valódi kikapcsolódás, relaxálás a kertben dolgozgatni, ám az azután ránk törő hátfájást szívesen kihagynánk. Ilyenkor, ha van rá lehetőségünk, kicsit pihenünk, de a kerti munkák sem várhatnak túl sok ideig. Mégis, mit tehetünk, hogy kiiktassuk ezt a kis kellemetlenséget?

Hátfájás, kertészkedés - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Hátfájás, kertészkedés

Apróságoknak tűnő „lépések”, ám ha nem felejtünk el odafigyelni rájuk, sok bosszúságtól kímélhetjük meg magunkat.

Éljen a guggolás

A „talajmenti” munkákat igyekezzünk ne hajolgatással, sőt, még csak ne is térdeléssel elvégezni. Mindkettőnek előregörnyedés lesz az eredménye. Inkább guggoljunk le, és amennyire lehet, figyeljünk oda a tartásunkra.

Fő a változatosság

Igyekezz minél változatosabban beosztani a kertben végzett munkálatokat. A monoton mozgás, egyhelyben ácsorgás, folyamatos hajolgatás hosszútávon nem tesz jót a hátadnak.

Ha lapátolni kell…

… akkor lapátolni kell, nincs mese. Próbálj meg ilyenkor a lábaddal (is) dolgozni, ne csak a hátadat erőltesd a kerti eszköz emelgetésekor.

Használd az eszközöket!

Ha nem muszáj, ne hajolgass állandóan! Fontos, hogy a kert eszközök mindegyike stabil, esetleg teleszkópos nyéllel rendelkezzen, hogy ezzel is segítse és kímélje a hátadat. Ne légy rest kihasználni előnyös tulajdonságaikat!

Tartsd karban magad!

Azért valljuk be, egy kert gondozása elég nagy fizikai igénybevétel. És igen, talán a napi/heti mozgásigényünk nagy része meg is van ezzel, ám néha nem árt, ha egyéb mozgásformát is beiktatunk az életünkbe. Egy kis úszás, egy kis futás nem árt, és garantáltan átmozgatja minden tagunkat, hogy aztán felfrissülve vethessük bele magunkat a kerti melók újabb adagjába.

Forrás: gartentipps.com

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...

További cikkek a témában

Biztonsággal ihatjuk-e a csapvizet?

A Világgazdasági Fórum szerint a világ vízkészlete válságos helyzetbe került, mely erőteljesen összefonódik bolygónk természeti tőkéjének kimerülésével. Nem beszélve az egyre kiszámíthatatlanabbá formálódott csapadékmintáról, a kritikus ütemben zsugorodó jégtakarókról, az egyre sűrűbben jelentkező áradásokról és aszályokról, az emelkedő hőmérséklet által megzavart teljes globális vízciklusról. Érthető, ha felmerül a kérdés: hogy állunk ma Magyarországon a vízkészlet kérdésével és a vízminőséggel? Biztonsággal ihatjuk-e a csapból folyó vizet?

Egyszerű, friss spárgából készült tavaszi ínyencség

Kissé korábban, mint szokott, de a meleggel együtt beköszöntött a spárgaszezon is. A spárga egy rendkívül népszerű tavaszi zöldség, melyet nemcsak finom íze, hanem kiemelkedő tápértéke miatt is kedvelünk. Ez a recept egy egyszerű, mégis ínycsiklandó módja annak, hogy élvezhessük a spárga friss, természetes ízét, miközben egy kis fokhagymával és sajttal még gazdagabbá tehetjük az élményt.

Mert a tökéletes tükörtojás igenis létezik! – Íme a titok!

A tojást sokféleképpen készíthetjük el, ezáltal lehet belőle finom reggeli, gyors vacsora, vagy a „mit főzzek ma?” kérdést megoldandó villámebéd. Ott van szinte minden ételükben, legyen szó főfogásról, desszertről, vagy éppen levesről. Az elkészítési módját illetően pedig mindenkinek más a kedvence.