2022.06.30. 09:25:00 6760 220

Gyümölcsöző gyurmafőzés - Illatozzon a pasztilin!
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

A gyurmázás egy nagyon jó és mindenekelőtt játékos módja a kisgyermekek képességeinek fejlesztésére. A színek és a gyurma anyaga egyrészt felkeltik a kíváncsiságot, másrészt segítenek teret adni a fantáziának. Az íráshoz oly fontos finommotorikus képességekről nem is beszélve!

Gyurmázó kislány - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Gyurmázó kislány

Gyurmából bármi készíthető, amit csak kitalálunk, így geometriai formák, valamint számok és betűk szintén megtaníthatók általa. A játszva fejlesztéshez pedig egy különleges színvilágú és finom gyümölcsillatú gyurmakészlet dukál, amit mi magunk készíthetünk el.

Házi készítésű gyurma gyümölcsillattal

A hozzávalók színek szerint:

1 bögre liszt
Fél bögre só
1 csomag tetszőleges ízű italpor – a szín miatt
2 teáskanál borkősav
1 bögre víz
1 evőkanál olaj (opcionális)

A gyurma összeállítása:

A kimért száraz hozzávalókat – azaz a víz és az olaj kivételével minden mást – keverjük össze, majd csak ezután adagolható hozzá a folyékony alapanyag. Összekeverés után öntsük át egy lábasba, és kezdjük el főzni. A gyurma folytonos kevergetés mellett nagyon hamar összeáll. Vegyük le a gázról.
Amikor már kézmeleg, gyúrjuk át. Ezen idő alatt nagyjából ki is hűl, átadható játékra a kis művészeknek. A többféle italpor használatakor feltáruló illatfelhő még sokáig érezhető lesz gyurmázáskor.
A kétkezi alkotások mellett szilikonformában is készülhetnek alakzatok a változatosság kedvéért. A szimplán vizes alapú változattal szemben az olajat is tartalmazónak az a nagy előnye, hogy használat során hosszabb idő alatt szárad ki.

Forrás: www.gyereketeto.hu

A kötvényt egy héten belül küldjük e-mailen a neked@proaktivdirekt.com címről. Kérjük tedd ezt a címet a leveleződ címjegyzékébe, hogy megkapd. Elolvastam és elfogadom a biztosítási feltételeket, igénylem az ingyenes Colonnade baleset-biztosítást. Hozzájárulok, hogy az Colonnade vagy megbízottja a biztosítási ajánlataival telefonon megkeressen. Hozzájárulásodat visszavonhatod a Colonnade címére (1388 Budapest, Pf. 14.) küldött levélben vagy telefonon: 801-0801. Letöltöm a biztosítási feltételeket.

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...