2017.07.16. 14:28:09 13135 301

Gyorsan zsírosodik? Orvosold házilag! – Tippek zsíros hajra
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

A zsírosodásra hajlamos haj sajnos sokszor kellemetlen perceket is tud okozni viselőjének. Mert hiába mondják, hogy ne mossunk gyakran hajat, ha egyszer zsírosodik, és 1-2 nap után úgy néz ki, mintha hetek óta nem érte volna víz. Mit tehetnénk még a zsíros tincsek ellen?

Zuhanyzás - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Zuhanyzás

Már mi is több praktikát megosztottunk Veletek a zsírosodásra hajlamos haj kezelésével kapcsolatban. Ha ezek nem váltak volna be, ideje valami természetesebb megoldás után nézni. Ki tudja, lehet, csupán sampont kell cserélned és meg is van a megoldás!

Válassz másik sampont!

Te is egy zsíros hajra szánt sampon mellett tetted le a voksodat, sőt, már több fajtát is kipróbáltál, de egyik sem hozta el a várt eredményt? Esetleg még zsírosabbak is lettek tincseid tőle? A túl erős, zsírosodás ellen készült samponok sokszor szárítják a fejbőrt, ami még több fattyú termelésére ingerli azt. Válassz inkább csalánsampont, mely természetes módon veszi fel a harcot a túl „nehéz” frizura ellen!

Válogasd meg, mit eszel!

A táplálkozásunkra nem csak testünk egészsége, illetve alakunk miatt érdemes odafigyelni, hanem hajunk szépsége miatt is. Ha zsírosodásra hajlamos sörénnyel áldott meg a sors, akkor mondj búcsút az alkoholnak, a túl cukros, túl sós ételeknek, nasiknak. Válassz lúgosító zöldségeket, mint édes kömény, brokkoli, spenót.

Csínján a meleggel!

Te is szereted meleg, már-már forró vízben lemosni a nap folyamán megfáradt testedet, leöblíteni a nap porát tincseidről? Akkor el a kezekkel a forró víztől! Ezzel csak még több fattyú termelésére serkented a hajszálaidat! Használj inkább kellemesen langyos vizet a hajmosáshoz!

Főzz teát!

Végy egy adag martilapu virágzatot, tedd bele fél liter forrásban lévő vízbe és várd meg, amíg a főzet besötétül. Ha kész, hagyd kihűlni! Hajmosás után masszírozd be a fejbőrödbe, tincseidbe. Nem kell leöblíteni!

Mentatea, nem csak szomjoltónak!

Főzz egy nagy bögre mentateát, hagyd kicsit kihűlni és mosd át vele a hajad, alaposan masszírozd be a fejbőrödbe! Nem szükséges kiöblíteni!

Hajformázók, hajápolók, isten veletek!

Ha zsíros hajzuhataggal küzdesz, jobban teszed, ha a különböző habokat, lakkokat, zseléket, mindenféle pakolásokat elkerülöd, mert ezek elnehezítik, zsírosodásra hajlamossá teszik fürtjeidet!

Föld, ami segíthet?

Biopatikákban, természetgyógyászati boltokban kapható gyógyfölddel a zsíros haj ellen is felvehetjük a harcot. Keverjünk el 10 evőkanál földet 2 dl vízzel és az így kapott masszát vigyük fel a hajra. 10-20 percig hagyjuk rajt, majd alaposan öblítsük le! Hetente 1-2 alkalommal megismételhető a kúra!

Forrás: miss.at

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...