2016.02.03. 11:59:12 33694 338

Gyors pizza – 30 perc alatt teljesen kész! Teszteltük!
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Persze nem árt egy szorgos sajtreszelő segéd, de az alábbi pizza tésztáját 10 perc alatt összeállíthatod (pihentetéssel együtt), 5 perc alatt felkerülhetnek rá a feltétek, előmelegítheted a sütőt, pár perc alatt kinyújthatod és 15 perc alatt megsütheted. Szóval fél óra és kész is a vacsi vagy uzsi a családnak. Nézzük is a receptet!

Pizza tészta - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Pizza tészta

A férjemmel nagyon szeretjük a pizzát, így időnként el szoktunk menni pizzázni vagy rendelünk valahonnan egy jóféle pepperónis olasz lepényt. Itthon is neki álltam már az elkészítésének, de mindig egyszerűbbnek és gyorsabbnak bizonyult a rendelés, ha éppen pizzaevő hangulatba kerültünk. Egészen ideáig. Ugyanis ez a tészta olyan hamar kész van, hogy annyi idő alatt egy futár sem érhet ki, még akkor sem, ha pizzéria a szomszéd utcában van. Jó, nem kapunk tökéletes olasz kemencés minőséget, de sok eseteben veri akár az éttermit is, főleg, mivel erre végképp olyan és annyi feltét kerül rá, amilyet és amennyit te szeretnél. Ezenkívül jóval olcsóbb is az így elkészített bögrés pizza!

Gyors pizza recept

Hozzávalók:

1 bögre= 2,5 dl

2 bögre liszt ¾ bögre meleg víz 1 teáskanál cukor 1 zacskó instant élesztő só ízlés szerint (én 2 teáskanálnyit tettem bele nagyobb szemű tengeri sóból és nem lett túl sós) 1 teáskanál oregáno, bazsalikom vagy bármilyen olasz fűszer keverék 3 evőkanál olaj

Elkészítés:

Először is a meleg vízben felfuttatjuk az élesztőt a cukorral. A két bögre lisztet összekeverjük a sóval, az oregánóval, ezután hozzáadjuk az élesztős vizet és az olajat. Egy villával el kezdjük összedolgozni a tésztát, és amikor már a liszt nagy részét felvette, kézzel tovább gyúrjuk, de nem szükséges olyan alapos munka. Ha a liszt kevésnek bizonyulna, még lehet hozzáadni, a lényeg, hogy végén ne legyen ragacsos a tészta. 5 percig letakarva pihentetjük.

Közben 200 fokra előmelegítjük a sütőt (vagy 180 fok és légkeverés), lereszeljük a sajtot és előkészítjük a feltéteket. Amikor letelt az öt perc, kibélelünk egy gáztepsit sütőpapírral. Fogjuk a tésztát és elkezdjük a kezünkkel jobbra és balra nyújtani. Rögtön kerülhet a tepsibe, az sem baj ha itt ott elszakad (azért illesszük össze utána) vagy ha nem olyan egyenletesre sikerül elsőre.

Kenjük be pizzaszósszal vagy fokhagymás-olajos tejföllel, majd helyezzük rá a feltéteket, a sok sajtról se feledkezzünk el, süssük 15 percig a sütőben, és már hívhatjuk is a családot!

Ezt a gyors pizza receptet már kipróbáltuk és elsőre is tökéletesre sikerült, így bátran ajánljuk mindenkinek, akár kezdő konyhatündéreknek is! :)

Jó étvágyat!

Írta: kábé

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...

További cikkek a témában

Idén ezeket a filmeket várják a legtöbben

Jelen társadalmunkban a filmek jelentős szerepet játszanak az emberek életében, ugyanis formálják a kulturális viselkedéseket, ugyanakkor tükröt állítanak elénk az aktuális jelenségekről. Ilyen megközelítésben tehát nyilvánvaló, hogy a filmes alkotások mára már jóval túlnyújtóztak szórakoztató szerepkörükön, hiszen befolyással vannak a véleményalkotásra, a világlátásra, információt továbbítanak, kulturális értékeket képviselnek, tanítanak, átértékelésekre ösztönöznek. Lássuk, hogy az év hátralévő részében milyen új filmek örvendeztetik meg a rajongókat.

Tényleg le lehet fogyni műtéti úton?

Amikor valaki túlsúllyal küzd, és már minden létező megoldást kipróbált, a műtét lehet az egyik utolsó remény a változásra. Ilyenkor viszont sok a kérdés-kétely, érdemes-e belevágni és mennyire kockázatos egy ilyen beavatkozás. Na és persze a legfontosabb: várható-e látványos eredmény és javulás a végén.

Ismered a világ legjelentősebb szimbólumait és azok hátterét?

A szimbólumok társadalmi életünk fontos elemei, amelyek különféle megjelenési formákat ölthetnek magukra a hétköznapi közlekedési jelzésektől az üzleti szférában megjelenő márkaépítő logókig. Találkozhatunk velük a szavak, jelek, alakzatok, színek, karakterek formájában, melyek mindegyike valamilyen elvont fogalom, eszme képviselőjeként, egyfajta vizuális történetmondóként tartható számon. Minden szimbólum mögött lebilincselő háttértörténet lapul. Ismered ezeket?