2020.02.20. 12:16:44 10546 320

Gyógynövények női bajokra
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Rendszertelen ciklus, nőgyógyászati panaszok, a kamaszkor vagy épp a klimax nehezítik meg az életed? A gyógyfüvek ezeken a problémákon is segíthetnek, akár a fő probléma, akár a kísérő tünetek teszik küzdelmessé a mindennapjaid. Korántsem biztos, hogy szintetikus szerek után kell nézned… ehelyett inkább irány a kert!

Cickafark - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Cickafark

A női bajok kezelésére rengeteg gyógynövényből választhatunk. Válogathatunk akár fájdalomcsillapítást, görcsoldást segítő vagy gyulladás csökkentő, baktérium elleni hatóanyagot tartalmazó növények közül. Ezek a természeti kincsek évszázadok óta segítenek nők generációinak, nem véletlen hát, hogy mi is feléjük fordulunk a megoldásért.

Cickafarkfű

A menstruációs görcsök hatékony csillapítója, ráadásul a vérzést is csökkentheti. Ha kimondottan tartós a havi vérzés, pásztortáskával együtt alkalmazva érhetünk el komoly sikereket. Napi egy-két csésze cickafark tea nemcsak a női panaszokat, de a reumát és az álmatlanságot is segíthet elkerülni, amik a klimax beköszöntével fokozott erővel törnek ránk.

Elkészítésekor egy evőkanálnyi virágzatot forrázzunk le körülbelül két és fél deci vízzel, majd egy jó tíz percig hagyjuk állni. Keserű lesz, de kortyonként elfogyasztva azért ki lehet bírni.

Gombás megbetegedéseken is segíthet, ilyenkor tinktúráját öblögetőszerként alkalmazhatjuk.

Barátcserje

A PMS-sel, azaz premenstruációs szindrómával küzdő nők jó barátja, hiszen a stressz csökkentése mellett a depresszív tünetekre, mellfeszülésre is hatékony megoldás lehet. Folyamatos stressz alatt állóknak kifejezetten ajánlott, ám ne lepődjünk meg, ha a nemi vágy barátcserje gyógynövény alkalmazása alatt némiképp csökken – ez mellékhatásként előfordulhat.

Angyalgyökér

Főként a lelki gondokra jelenthet gyógyírt, így akinél a környezetének jelentenek nehéz napokat azok a bizonyos „nehéz napok”, annak érdemes angyalgyökér tinktúrát fogyasztania. Kb. 10 csepp alkalmazása már segíthet megőrizni nyugalmunkat és jó kedélyünket.

Családunk, barátaink, munkatársaink, gyermekeink és úgy általában saját magunk nagy örömére. Mert jól lenni jó!

Poloskavész

Ha beköszönt a változókor, jönnek a kellemetlen és elűzhetetlennek látszó tünetek. A viccesen banya-láznak nevezett hőhullámok, aminél rosszabb már csak a hangulati hullámvasút. Ott vannak még a nyálkahártya gondok, hüvelyszárazság, satöbbi. Ezeken a klimaxos problémákon segíthet a poloskavész gyógyfű, de még a menzesz elmaradását követő migrénre, reumára és depresszióra is gyógyír lehet.

Üröm

Jótékony hatása annak köszönhető, hogy javítja a keringést, serkenti a menstruációt, ezáltal pedig enyhíti a görcsöket is. Kúraszerű alkalmazása segít a szervezetünk méregtelenítésében és a hormonrendszer helyre billentésében. Méregtelenítő hatása több fronton megmutatkozik: izzadságon, vizeleten, emésztőrendszeren keresztül és a menzesz során távozó méreganyagok intenzívebb kiválasztása egyaránt megkönnyebbülést jelentenek a testünknek. Tartós fogamzásgátlószedést követően elmaradhat a menzesz. Ennek megoldására is alkalmas az ürömtea kúra. Egyhuzamban négy hétig alkalmazzuk, majd tartsunk szünetet. Fontos! Magas vérnyomás fennállása esetén kérdezzük meg háziorvosunkat, mielőtt ürömtea fogyasztásába kezdenénk!

Palástfű

Segít helyreállítani az ideális hormonarányt, így serdülőkortól a klimaxig és még azt követően is nagy segítség. Enyhülnek a menzesz napjait megelőző kellemetlen tünetek és a görcsök is kevésbé gyötörnek, ha palástfűvel gyógyítod magad. Réztartalmának köszönhetően testi-lelki görcsoldó, így nem csak az bizonyos napokon fokozottan jelentkező alhasi görcsöket, de a stresszt is enyhíti. Petefészek-gyulladás esetén kimondottan ajánlott az alkalmazása, ám kétszer öt csepp a tinktúrából a hétköznapokban is jó szolgálatot tesz.

Damiana

Sárgatesthormon hiány esetén, főként ürömmel 1:1 arányban keverve, teaként fogyasztva hatásos gyógyír. Alhasi görcsöket is segít megszüntetni, a vérzési problémákat pedig helyreállítja. Aranyeres panaszok enyhítésére is kiváló és az általános erőnlétünket is maximalizálhatjuk, ha napi 15 cseppet elfogyasztunk tinktúrájából.

Figyelem!

Cikkünk pusztán tájékoztató jellegű, nem helyettesíti az orvosi vizsgálatot, szakvéleményt, ajánlást.

A kötvényt egy héten belül küldjük e-mailen a neked@proaktivdirekt.com címről. Kérjük tedd ezt a címet a leveleződ címjegyzékébe, hogy megkapd. Elolvastam és elfogadom a biztosítási feltételeket, igénylem az ingyenes Colonnade baleset-biztosítást. Hozzájárulok, hogy az Colonnade vagy megbízottja a biztosítási ajánlataival telefonon megkeressen. Hozzájárulásodat visszavonhatod a Colonnade címére (1388 Budapest, Pf. 14.) küldött levélben vagy telefonon: 801-0801. Letöltöm a biztosítási feltételeket.

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...

További cikkek a témában

„Szabad szappanozni…” – Erre használd a szappant a kézmosáson kívül!

Lehet szögletes, kerek, kicsi, vagy nagy, boltban vásárolt, kézműves, vagy akár házilag, általad készített. Az illatát nézve pedig a variációk száma végtelen. Naná, hogy a szappanról van szó, ami nem csak bőrünk ápolására szolgál, hanem a háztartás, otthonunk számos pontján bevethető még!

Szépítsd a kerted, töltsd fel a lelked

A kert és a kertészkedés fizikai és mentális egészségre gyakorolt számos pozitív hatásáról már többször értesülhettünk. Van azonban a kertekben valami misztikus szépség, valami őserő, amelynek mi magunk is alkotóivá, formálóivá válhatunk. Hihetetlen élmény gyönyörködni a munkánk szó szerinti és átvitt értelmű gyümölcsében és pompájában, elégedetten és elérzékenyülten mustrálni a kertünkbe varázsolt parányi paradicsomi hely folyamatosan megújuló szépségét.

Az artériákban lévő mikroműanyagok növelhetik a szív- és érrendszeri betegségek kockázatát

Az elszomorító tények szerint az egészségre és a környezetre egyaránt káros mikroműanyagok hatalmas mennyiségben vannak jelen. Mindenhol. Ami nem meglepő, hiszen kimutatták, hogy 2019-ben a műanyagtermékek globális szintű éves kibocsátása megközelítette a 460 millió tonna mennyiséget. Ilyenkor természetesen felmerül az újrahasznosítás kérdése, mint (vélt) mentőöv a műanyaghulladékokkal való küzdelem során. Sajnos ennek a műanyagmennyiségnek alig 9 százalékát sikerül újrahasznosítani.